joi, 9 aprilie 2020

SA LUAM AMINTE…



SA LUAM AMINTE…


Dragii mei,


Mai este nevoie de cateva zile pana ce se mai asaza niste lucruri, dupa ce am traversat perioada 1-6 aprilie. Mi-am format o idee despre ce s-a intamplat si ma ajuta asta sa inteleg ce va urma si in viitor, intr-o anumita masura, insa prefer sa mai astept o vreme pana ce voi expune cele ce le-am aflat, pentru ca este nevoie sa am cat mai multe confirmari.
Chiar daca foarte multi poate nu vor sti niciodata ca planeta a trecut printr-o astfel de experienta, pandemia coronavirus este vizibila pentru toti. Asa cum am scris si intr-un articol mai vechi, nu stam sa analizam de ce s-a ajuns in aceasta situatie si nici care este adevarul in legatura cu ea. Intrebarea care se pune este ce avem de invatat din asta.
Legat de paragraful de inceput, va spun sincer ca aproape imi vine sa bag mana in foc ca in mai putin de un an de zile de acum incolo, va mai fi o trecere printr-o gaura neagra. Temerea mea este sa nu fie asta insotita de o alta pandemie, poate cu un virus mult mai agresiv decat acesta de acum. S-ar intampla asa intr-o singura situatie si anume aceea ca in urma acestei pandemii, prin care trecem in prezent, sa nu ramanem cu nicio invatatura si sa ne reluam vechile obiceiuri ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Este ca si cum Divinitatea, prin pandemia actuala, ne-a aratat un cartonas galben. Noi stim insa ca regulile jocului sunt ca nu merge cu cartonas galben la nesfarsit. La un moment dat apare acela rosu care te scoate din joc.
Cine are de invatat din toata aceasta perioada? Personal, consider ca toata lumea, fara exceptie. Stiu, s-ar putea sa fie multi oameni care sa declare ca ei au facut ce trebuie, ca nu pentru ei este invatatura asta.
Haideti sa vedem daca este sau nu asa.
Sa luam aminte si sa facem o citire cap-coada pentru extrasul de mai jos (capitolul 6), din Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Apostol Matei, continand invataturi transmise de Domnul nostru Iisus Hristos care sunt exact pentru ideea unui comportament corect. Dupa aceea, sa ne facem o autoanaliza cinstita, sa vedem, ne incadram pe undeva ca fiind neconformi?

1. Luaţi aminte ca faptele dreptăţii voastre să nu le faceţi înaintea oamenilor ca să fiţi văzuţi de ei; altfel nu veţi avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri.
2. Deci, când faci milostenie, nu trâmbiţa înaintea ta, cum fac făţarnicii în sinagogi şi pe uliţe, ca să fie slăviţi de oameni; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
3. Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta,
4. Ca milostenia ta să fie într-ascuns şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
5. Iar când vă rugaţi, nu fiţi ca făţarnicii cărora le place, prin sinagogi şi prin colţurile uliţelor, stând în picioare, să se roage, ca să se arate oamenilor; adevărat grăiesc vouă: şi-au luat plata lor.
6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
7. Când vă rugaţi, nu spuneţi multe ca neamurile, că ele cred că în multa lor vorbărie vor fi ascultate.
8. Deci nu vă asemănaţi lor, că ştie Tatăl vostru de cele ce aveţi trebuinţă mai înainte ca să cereţi voi de la El.
9. Deci voi aşa să vă rugaţi: Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, sfinţească-se numele Tău;
10. Vie împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer şi pe pământ.
11. Pâinea noastră cea spre fiinţă dă-ne-o nouă astăzi;
12. Şi ne iartă nouă greşalele noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri;
13. Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia şi puterea şi slava în veci. Amin!
14. Că de veţi ierta oamenilor greşalele lor, ierta-va şi vouă Tatăl vostru Cel ceresc;
15. Iar de nu veţi ierta oamenilor greşalele lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşalele voastre.
16. Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii; că ei îşi smolesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat grăiesc vouă, şi-au luat plata lor.
17. Tu însă, când posteşti, unge capul tău şi faţa ta o spală,
18. Ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.
19. Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde molia şi rugina le strică şi unde furii le sapă şi le fură.
20. Ci adunaţi-vă comori în cer, unde nici molia, nici rugina nu le strică, unde furii nu le sapă şi nu le fură.
21. Căci unde este comoara ta, acolo va fi şi inima ta.
22. Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat.
23. Iar de va fi ochiul tău rău, tot trupul tău va fi întunecat. Deci, dacă lumina care e în tine este întuneric, dar întunericul cu cât mai mult!
24. Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui Mamona.
25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea?
26. Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe, şi Tatăl vostru Cel ceresc le hrăneşte. Oare nu sunteţi voi cu mult mai presus decât ele?
27. Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?
28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiţi? Luaţi seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc.
29. Şi vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia.
30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este şi mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor?
31. Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.
33. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.
34. Nu vă îngrijiţi de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei.

Vedem cum la inceput Mantuitorul vorbeste despre milostenie si stim cu totii ce inseamna aceasta. Dar milostenia este de multe feluri. Poate fi de natura materiala sau sub alte forme care nu au legatura cu partea materiala. O cunoastere, o informatie, un ajutor spiritual, etc., daruite unui om, fara a cere nimic la schimb, pot fi considerate si ele ca fiind forme ale milosteniei. Insa atat in plan material cat si nematerial, daca incepi a trambita ca ai facut si ca ai dres, ca tu esti cel mai tare de pe fata Pamantului, intelegem clar ca un astfel de comportament nu are nicio treaba cu Dumnezeu cel Adevarat. Iar daca mintea ta, pentru faptele bune ce le-ai facut, aude din Ceruri un sir prelung de osanale, sa fii sigur ca pot fi de oriunde, numai de la Dumnezeu nu. Dragii mei, cred ca am mai spus-o si in alte randuri: Dumnezeu nu aduce niciodata laude fiilor lui. El stie ca este periculoasa treaba aceasta pentru ca poate umfla foarte tare orgoliul spiritual, iar asta il duce pe om la cadere. El este multumit tare de faptele lor dar nu o si arata cum multi cred ca se intampla. O arata doar sub forma unor intoarceri ale acelor fapte bune, atunci cand este nevoia mai mare, prin intermediul altor oameni din jur. In Vechiul Testament exista multe osanale asa-zis “divine” si se vorbeste despre Dumnezeu cel ce iubeste pe cineva si cel ce uraste pe altcineva, insa este cu foarte mult dus-intors cu care Dumnezeu sunt facute multe comunicari expuse in acele scrieri.
In urmatoarele randuri ale acestui capitol din Sfanta Evanghelie, se vorbeste despre rugaciune.
Imi amintesc ca in urma cu un an si jumatate, pentru ca m-am mutat cu locuinta, am zis sa imi fac si eu intrarea la biserica din cartierul in care incepusem a locui. Am avut proasta inspiratie, dar care totusi nu a fost fara rost pentru ca am ramas cu ceva din acea poveste, sa merg in Postul Craciunului, sa ma spovedesc si sa ma impartasesc la unul dintre preotii ce slujeau la acea biserica. Am ajuns la Sfanta Spovedanie. M-a intrebat parintele ceva clasic si anume daca fac rugaciuni. I-am raspuns ca da. M-a intrebat ce fel de rugaciuni fac. I-am raspuns adevarul: ce simt la un anumit moment si cum simt. I-am mai spus ca mi se poate intampla intr-o zi sa vreau sa fac vreo 200 de rugaciuni “Tatal nostru”, iar daca asa simt, asa fac. Parintele a zis atunci, facand si o grimasa: “Tatal nostru? Pai, mai doamna, tot asa ramanem, ca la gradinita? Ne mai elevam si noi. Mai exista si alte rugaciuni, de dimineata si de seara.”. I-am spus: “Parinte, mie imi place sa fiu intr-o convorbire libera cu Tatal Ceresc. Nu mai este chiar pe simtirea mea sa ma rog mereu, litera de lege, aceleasi rugaciuni, in fiecare dimineata si in fiecare seara. Eu vreau sa fiu intr-o comuniune cu Tatal Ceresc toata ziua, de cand ma scol si pana ce ma culc.” As fi zis mai multe dar mi-a retezat-o scurt, dandu-si seama ca nu ajungem la un consens. Mi-a spus ca nu o poate scoate la capat cu mine si a decis sa inchida spovedania. A mai facut ceva: nu a vrut sa ma impartaseasca. A justificat ca trebuie sa fie undeva peste 5 minute si nu are timp. Sa vin a doua zi. Cu alte cuvinte, m-a pus cumva la punct. Am rezolvat-o imediat foarte usor. M-am dus la vechea biserica la care mergeam inainte si m-am spovedit din nou si m-am impartasit. Nici nu i-am povestit parintelui de acolo ce facusem cu o jumatate de ora mai inainte. Dupa toate acestea l-as intreba totusi pe preotul bisericii celei noi: “Cu punctele 7-13 din capitolul 6, al Sfintei Evanghelii dupa Matei, cum ramane parinte? De ce in timpul Sfintei Liturghii spuneti “Crezul” si “Tatal nostru”? De ce nu spuneti “Inger, Ingerasul meu?”. Este cumva biserica neelevata?” Mantuitorul le-a cuprins pe toate in rugaciunea “Tatal nostru”, cu cuvinte putine, sa fie la indemana oricui. In alta ordine de idei, atat atunci cand o facem in mod individual cat si cand un grup de oameni se aduna intr-o rugaciune colectiva rostind “Tatal nostru”, toata partea civilizatiilor de control este ultra-obisnuita cu acest lucru, pentru ca exista tot timpul. Nu va vedea nimic special in faptul ca cineva rosteste “Tatal nostru”, pentru ca nu se poate face o delimitare intre cei ce o fac cu un scop precis si cei ce o fac din obisnuinta. Dar cand ne apucam sa cerem achitare de datorii, job, casa, masina, bani, relatii, sanatate, etc. in rugaciune, uitand cu totul ca Tatal le stie deja pe toate mult mai bine decat noi insine, asa cum spune si Mantuitorul la punctul 8, vor fi prinse din zbor de catre controlori toate aceste emanatii si nu numai ca nu se vor indeplini aceste dorinte, dar s-ar putea sa ne si procopsim cu opusul lor. De aceea, daca facem alte rugaciuni, ele ar trebui axate pe iertare, pe iubire si pe multumire ca si cum le-am avea pe toate deja, si nu pe cerere.
Mai tarziu cu cateva luni fata de momentul intamplarii povestite, am trait alta experienta. De Postul Pastelui m-am dus direct la biserica cea veche, ca sa nu mai patesc ca la Craciun. Nu l-am gasit pe preotul la care mergeam in mod obisnuit, dar am gasit un preot tanar, proaspat hirotonit, cu care ma stiam insa de cativa ani. Impreuna cu o echipa am facut la biserica aceea niste lucrari de instalatii electrice, iar pe vremea aceea el era dascal acolo. Parea atunci intr-o oarecare masura pasionat de meseria noastra si a intrat de multe ori in vorba cu mine si cu colegii mei. Acum insa era preot, nu mai era dascal. Am ajuns sa ma spovedesc. Desi periodic ne-am tot intalnit cand treaceam pe acolo si am tot vorbit, s-a comportat atunci de parca nu m-a vazut in viata lui. M-a intrebat daca merg la Sfanta Liturghie, desi el cunostea bine despre mine lucruri legate de acest fagas, caci de multe ori am purtat si conversatii cu subiect spiritual, si nici nu am apucat sa ii raspund daca da sau ba, ca m-a si luat la rost. A inceput cu o mie de teorii, ca numai cine merge la Sfanta Liturghie se mantuieste. Cunoasteti probabil ce va spun pentru ca foarte multi preoti au aceasta conceptie. Imi stateau pe limba doua intrebari. Una era: “Cum s-au mantuit oamenii inainte de a se scrie de catre Sfintii Vasile, Grigorie si Ioan Gura de Aur, slujbele pentru Sfanta Liturghie?”. A doua intrebare era: Cum ramane cu punctele 5 si 6 din capitolul 6 al Sfintei Evanghelii dupa Matei? Invataturile acestea, in forme usor diferite, apar si in celelalte Sfinte Evanghelii, la diferite capitole, ceea ce inseamna ca Sfintii Apostoli si-au insusit foarte bine acest Cuvant al Mantuitorului. Nu i-am mai zis nimic atunci parintelui pentru ca ar fi insemnat sa intram intr-un sir prelung de polemici. Nu asta era insa ce doream sa ocolesc ci faptul ca ma gandeam mereu ca in timp ce el ma mustruluia pe mine cu mare foc, niste oameni foarte in varsta asteptau la altar in picioare, cu lumanarea aprinsa, pentru a fi impartasiti. Eu ma gandeam la dansii, din care cauza voiam sa se termine cat mai repede, insa parintele avea alte treburi mult mai importante de facut.
Iata ca s-a intamplat aceasta pandemie in asa perioada incat sa nu se poata participa la slujbele de Inviere, atat la catolici, cat si la ortodocsi, in incinta unei catedrale sau biserici. Oamenii vor iesi cu lumanari la geam si vor canta "Hristos a inviat!" de vor rasuna Cerurile, iar cei ce stau la case o vor face in curtile lor. Vom vedea ca va fi ceva de neuitat. Iar toate acestea se vor intampla cu lumanarea aprinsa de om in casa lui, cu sufletul la Dumnezeu, care va cobori Harul Sau in acel moment, indiferent unde ar fi omul acela si nu cu vestita Lumina adusa cu avionul de la Ierusalim. Ce sa vezi? Dumnezeu ne arata ca nu are nevoie de nimic din toate acestea. Pentru El conteaza sufletul simplu si curat al omului si atat, nimic mai mult. Iar ca sa amintim ca la capitolele 28, 29 si 30 se mai leaga Mantuitorul si de straiele pompoase, este deja prea mult.
Deci, dragi parinti, slujitori ai bisericii care stiti ca aveti astfel de proceduri, cred ca ar fi o idee buna sa fie lasata in urma atitudinea aceasta certareata si plina de judecata la adresa mireanului, caci pe om nu il aduci mai aproape de Dumnezeu prin frica, ci prin iubire. Chiar exista in Sfanta Liturghie formula “cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste, sa va apropiati”. Pai cine oare pe Pamantul asta vine mai aproape de ceea ce ii este frica? Fuge cat vede cu ochii, nu se apropie.  Eu vreau sa merg la Sfanta Spovedanie ca sa imi descarc sufletul si sa primesc cu blandete un sfat, caci daca Sfanta Spovedanie se vrea a fi o obligatorie mustruluiala, credeti-ma ca intru intr-o comuniune si ma spovedesc direct Mantuitorului Hristos! Cu siguranta El nu ma va certa asa, ci ma va invalui in Iubirea Sa, bucuros fiind ca mi-am constientizat greselile. Si sa mai stiti ca si Sfanta Impartasanie se poate primi asa, direct, daca ti-ai curatit sufletul sa o poti primi. Noi, insa, zicem sa nu ne mandrim ci sa urmam datinile stramosesti, dar daca ele se duc intr-o zona de picior pe gat, alegem sa nu le mai urmam ca atare. Iar daca se vor goli bisericile se va spune ca i-a scazut omului credinta. Taman ce am zis mai sus ca Dumnezeu ne arata ca nu zidurile bisericii il duc pe om mai aproape de El, ci credinta si curatenia din sufletul lui. Dar au si bisericile un rol minunat in tot acest proces in conditiile in care usile lor ar fi deschise ca sa fii primit cu iubire si caldura. Unele dintre ele chiar asa sunt si de aceea oamenii le prefera. Ar fi insa grozav sa ajunga toate cat mai aproape de acest mod de abordare. Iar ca sa nu fim nedrepti, sa completam ca la fel este in toate domeniile, meseriile, institutiile. Peste tot este ceva de corectat si de dus mai aproape de linia iubirii si a bunatatii.
Ce sa mai vorbim despre comorile de pe Pamant si cele din Ceruri? Teoria o cunosc multi, cu practica este mai greu.
Cat priveste slujirea la doi stapani, este iarasi un mare adevar, insa se refera asta de exemplu la o persoana care este nelipsita de la Sfanta Liturghie, dar a doua zi are proces, la tribunal, caci este in judecata cu fratele sau pentru un metru patrat de pamant. Cineva imi spunea candva intr-un comentariu ca slujesc la doi stapani, pentru ca actionez spre a conduce in lumina entitatile intunecate si spre a redeschide inimile reprezentantilor unor civilizatii care au uitat ce este iubirea. "Intunericul trebuie tratat cu biciul, nu ai ce sa discuti", era parerea respectivei persoane. Eu vin doar cu lamurirea ca lumina dusa in intuneric se vede mai bine decat lumina dusa in lumina. Iar daca eu sau oricine altcineva facem actiuni de acest fel, inseamna ca imputinam instrumentele si oastea lui Mamona. Prin urmare, care este serviciul pe care il aducem lui?
Si uite asa, ne aplecam in final atentia asupra ultimelor puncte. La ce este scris acolo ar trebui sa citeasca de cateva ori, toate neamurile, de pretutindeni, caci stim bine cine a golit magazinele de saci intregi de faina si malai si ulei si altele. Ne amintim bine si cum s-a ajuns sa se petreaca Sfintele Sarbatori de Paste si de Craciun. Au devenit un motiv de imbuibare fara masura, de parca ne-ar mai adauga cineva vreo zece burti in plus, in acele perioade. Nici de astea nu are nevoie Dumnezeu, sa luam bine aminte. Sa fim cu masura, cu echilibru in tot ceea ce facem, in toata viata noastra!
Iar ultimul punct 34 este acela in care Mantuitorul ne invata sa nu ne mai facem atatea griji pentru ziua de maine. Caci daca ne gandim azi la rautatea zilei de maine, iar maine ajungem sa traim la propriu acea rautate, inseamna ca traim la dublu fiecare emotie, si se poate duce ea la triplu sau mai mult decat atat, daca dupa aceea stam sa ne gandim la ce a fost. Sa traim fiecare zi cu ale ei, ca sunt suficiente cele ale unei singure zi.

Toate cele bune!



55 de comentarii:

  1. Astazi,la peste 2000 de ani de la crucificarea Domnului nostru IISUS HRISTOS lumea dovedeste ca oamenii n-au inteles nimic din pildele Mantuitorului.Goana dupa averi pamantesti si placerile lumesti,lacomia,ura,hotia si minciuna dar mai ales criminalitatea au ajuns la cele mai inalte niveluri din ultimii 2000 de ani!Este mai mult decat evident ca aceasta lume,in intregul ei nu merita sa mai existe!!!De altfel veti vedea ca acest virus se va intoarce,mai periculos,mult mai infectios cat de curand...Dar sfarsitul acestei lumi nu va fi cauzat de catre virusi.Nu.Aceasta lume,a 5-a, se va sfarsi prin foc...Fericiti cei care raman aproape de Domnul IISUS!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, lumea a 5-a este un concept antroposofic dezvoltat in scoala veche industriala de gindire care includea si "razboiul" generalizat, dezvoltat extensiv de Rudolf Steiner: http://www.spiritualrs.net/Online_alf.html
      Tot acolo veti gasi ca dupa a 5-a urmeaza a 6-a si apoi a 7-a. De asemenea la a 7-a se termina un ciclu care reincepe pe o treapta superioara cu a 1-a.
      Acest blog nu sustine ideea unui razboi final apocaliptic. Daca ma insel doamna Mihaela poate infirma sau confirma.

      Nikola Tesla: “Dacă vrei să aflii secretele universului, gândeşte în termeni de energie, frecvenţă şi vibraţie”.

      Ștergere
    2. Sunt in acord cu tot ce ai scris.

      Ștergere
    3. Au existat pana astazi inclusiv,5 Lumi:
      1.Protoplasmatica
      2.Hiperboreana
      3.Lemuriana
      4.Atlanta
      5.Ariana
      Aceasta Lume,Ariana,a 5-a va fi urmata de Lumea numita KORADHI care va sosi pe Terra dupa marile cataclisme(mega-eruptii vulcanice,valuri tsunami imense,etc.) ce vor sterge de pe fata planetei Lumea a 5-a.
      A 7-a Lume inca nu a fost denumita si nici n-a inceput sa se dezvolte...
      Cu respect.

      Ștergere
  2. Mihaela, as scrie la infinit, multumesc, multumesc,multumesc.!!!!!!!Tot ce ai scris tu, am citit cu lacrimi...Sa dea Bunul Dumnezeu sa ne trezim, dar nu prea cred...Te iubesc din tot sufletul meu!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, asa este! In primul rand, tot ceea ce-ai scris este adevarat si sa nu uitam niciunul dintre noi, inclusiv tu, ca toata "atragerea atentiei" este pentru ca "sa luam aminte", sa constientizam ca "judecata" cuiva este de fapt "judecata noastra". Atunci cand vorbim despre cineva, intotdeauna am uitat sa ne vorbim noua insine mai intai!
    "Cuvintele tale sa fie auzite mai intai de catre urechile tale", spune-o vorba...

    "Atentie la neatentie" nu-i o vorba-n vant!

    Doamne ajuta-ne pe toti si ne iarta greselile noastre...!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Judecata altora se bazeaza doar pe ipoteze. Iar când oamenii cred că ştiu de ce, atunci doar îşi imaginează aceasta. Tot ceea ce există sunt în fond doar ipoteze. Ne bazăm pe aceste ipoteze în timp ce acţionăm conștient. Dar nu putem să pătrundem nicidecum întregul proces. Astfel, şi aici se amestecă în judecata noastră un element de inconştienţă, numit voință. Iar ceea ce simțim se află la mijloc intre conștiență și inconștiență.

      Ștergere
  4. La felul in care m-am exprimat in articol, nu m-am considerat parte separata in toata povestea asta. Mai intai de a pune in blog, am citit eu de vreo zece ori capitolul 6, desi ii cunosteam de mai multa vreme continutul pentru ca mi-am mai aplecat atentia asupra lui si in alte randuri, si m-am autoanalizat pe mine. In acest fel am realizat ca e bun exercitiul asta si pentru altii. De aceea l-am recomandat.

    Intr-o actiune de judecata, cineva incepe primul. In povestirile din interiorul articolului n-am inceput eu prima, in niciunul dintre exemple. Ei m-au judecat pe mine iar eu doar am povestit cum m-au judecat si cum ar fi putut fi contracarati. Le puteam transmite atunci si un mesaj identic cu comentariul tau de mai sus pana la urma, caci ma situam pe partea judecata. Stiu bine de ce am scris ce am scris, iar daca arde pe cineva, imi pare sincer rau. Dar imi pare si bine pentru ca puteam povesti lucruri si mai dure. Am scris intr-un articol in urma ca deseori Universul imi vorbeste in simboluri. Daca ma bagam si pe fagasul simbolurilor era jale mare. Insa privind la scopul pe care l-am fixat atunci cand am hotarat sa public acest articol, am considerat ca este suficient atat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Natural, ai scris pentru a te corecta pe tine mai intai si apoi pe altii! Exact ca in exceptionalul "indreptar de viata", atunci cand facem referiri mai cu seama in ceea ce priveste "Fericirile".
      "Ei m-au judecat pe mine", de fapt inseamna sa te-ntorci in sine insati...

      Doamne ajuta!

      Ștergere
    2. Exact ceea ce trebuie sa faci si tu, tocmai pentru ca ai ales sa imi scrii aceste comentarii in conditiile in care exista si varianta sa nu o faci. Doamne ajuta!

      Ștergere
    3. Hai ca esti draguta!
      Citeste ceea ce-am sesizat eu si gandeste-te la tine, caci daca tu nu ai fi scris despre altii, nu ai fi primit acest feed-back! Sper ca nu se pune problema de orgolii sau ceva de genu!

      Doamne ajuta!

      Ștergere
    4. Iti spun ce am inteles din toata povestea iar eu chiar o sa ies cu asta din acest meci de tenis. De fapt si pe scurt, tu ma judeci pentru ca am judecat preotii care m-au judecat. Prin urmare, intre ei, mine si tine nu este absolut nici cea mai mica diferenta. Daca imi vei spune ca nu m-ai judecat ci doar mi-ai transmis ce ai sesizat, la fel iti voi spune si eu ca nu am judecat pe nimeni ci doar am vrut sa transmit ce am sesizat.

      Ștergere
  5. "S-ar intampla asa intr-o singura situatie si anume aceea ca in urma acestei pandemii, prin care trecem in prezent, sa nu ramanem cu nicio invatatura si sa ne reluam vechile obiceiuri ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat."

    Am o mare indignare si suparare, deoarece acum o luna romanii au inceput sa fuga efectiv din Italia si Germania, ramasi fara joburi la hoteluri si alte domenii care se inchideau, cu aparitia presedintelui care ruga diaspora sa nu vina acasa, ceea ce tocmai asa au facut, justificand ca au ramas fara loc de munca. Iar azi romanii sunt chemati cu miile inapoi in Italia si Germania, atrasi de castigul de 500 lei cat li s-a promis si nu 2-3 lei ca pana acuma, in aceleasi tari unde mor zeci de mii, nu cateva sute, caci altfel vor murii de foame aceasi oameni care nu vor sa lucreze pe 2-3 lei ca romanii. Si culmea e ca romanii s-au inghesuit la aeroporturi fara nici o distanta sociala, doar sa plece la munca. Cat de inconstient trebuie sa fii sa dai o ordonanta prin care iti trimiti poporul la imbolnavire in mod constient. Concluzia e ca romanul si-a luat vechile obiceiuri de a fi sacrificiu pentru ca altii sa aiba ce manca. Si vorbiti la trecut, ïn urma acestei pandemii", dar acesti romani se duc saptamana aceasta cand inca mai exista contaminari. De aceea sunt indignat ca nu s-a prins nimic din invataturi la unii. O sa fuga tot dupa bani chiar cu pretul vietii sau al plamanilor lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-ti voie sa va contrazic putin. Romanii au o misiune speciala pe acest pamant, si faptul ca romanii merg la munca in alte tari, cand toate tarile sunt in stare de urgenta cu restrictii, ne face unici pe planeta. Noi suntem cei care spargem bula aceasta mortala de #staiacasa, bula care distruge economia in fiecare zi. Mai gasesti vreun exemplu sau vreo tara care sa faca ca si noi? Nu prea cred. De ce refuzi unicitatea poporului din care faci parte. Parem prosti prin doctrina zilei, dar misiunea e sfanta!

      Ștergere
    2. Singurii idioți din întrega Europa care se-nghesuie sa mearga la munca plătiți că sclavii și având condiții de masa și cazare exact că animalele sunt romanii!!! De multe secole suntem ținuți în sclavie,iobagie-clacasie încât am ajuns retardați mintal cu ADN-ul de slugi bine fixat! Ce misiune sfânta,astea-s povesti pentru prostit prostii,uită-te la pădurile noastre,la petrolul,gazele,combinatele,fabricile și uzinele noastre!!! Cat de tâmpit trebuie sa fi că să pretinzi că ruinarea si jefuirea sistematica a unei țări și distrugerea completă a unui popor reprezintă o misiune sfânta???

      Ștergere
    3. Trebuie sa intelegi un lucru: o ruinare in asemenea hal in care noi am ajuns trebuie sa aiba ceva la baza. Partea de control stie care este aceasta baza. Este exact ce spune cititorul anonim de la ora 21:35. Da-i omului suficiente batai de cap in planul fizic si atunci nu ii va mai arde de spirit si de implinit misiuni si profetii, cam asta este ideea. Insa chiar si asa pusi la pamant, unii romani inca au mai gasit resurse sa faca lucruri atat de naucitoare pentru partea de control, incat crede-ma ca sunt si ei la fel de disperati ca noi. Si chiar daca ma consideri si pe mine parte a clasei tampitilor, sustin cu tarie ca intr-un final, se va implini profetia.

      Ștergere
    4. Asa e, Mihaela...Iar misiunea voastra, a celor ce ati iesit din tiparele preotilor dogmatici si ale falsilor lideri spirituali, ar fi fost sa-i învățați pe oameni sa ajute, sa daruiasca, sa se implice. Pentru ca sunt 2000 de ani de cand li se vand indulgente. Iar Iisus nu a venit ca sa puna atatia intermediari intre El si oameni. A venit ca sa simplifice totul, iar oamenii sa aiba singuri acces la Adevar. Filtrat prin mintile atator intermediari, Adevarul este distorsionat.
      Masoneria si-a intins tentaculele lipicioase in toate domeniile, inclusiv in BOR. Si nu de acum. Asta face de o istorie intreaga. De aceea e noaptea minții si nu mai ajungem in Lumina. De aceea suntem in bucla de timp si Dumnezeu este nevoit sa trimită mereu pe pamant spirite evoluate ca sa ne ajute. Dar ce folos? Aceste spirite sunt reperate uneori de cand sunt copii. Copiii iubesc firesc tot ce-i înconjoară. Nu veti vedea niciodata un copil care nu vrea sa se joace cu un copil cu pielea de culoare neagra. Pentru ca ei, inainte ca parintii sa-i invete prostii, traiesc in Paradis, acolo unde toti suntem Una in Dumnezeu. Copiii iubesc animalele. Oamenii mari le abandoneza si schingiuiesc. Si stiti cat de cruzi sunt romanii cu animalele? Pentru cei mai multi romani de la tara, tot ce nu-i aduce foloase materiale este inutil. Iar cainii si pisicile, animalele chinuite la zoo si cele impușcate prin muntii nostri sunt spirite evoluate ce impart cu noi acelasi spatiu sacru. Nu animalele spurca spatiul sacru cu injuraturi si fapte urate! Copiii stiu ca un copac este un spirit puternic si protector. Pentru ca ei vad dincolo de aparențele lumii fizice. Tai toti copacii, razi padurile, otravesti apele si eutanasiezi, otravesti maidanezii si ti-ai distrus singur protecția! Iar copiii se imbolnavesc si au cosmaruri. Si sunt atacati, pentru ca intunecatii stiu ca printre noi sunt multi copii-Iubire. Copii cristal ce s-au nascut in familiile noastre ca sa ne ajute. Si noi ce facem? Tragem de timp, in loc sa crestem vibratia pamantului in care ne-am nascut. Iar la vibratie joasa intunecatilor le priește. Au timp sa-și țeasă planurile demente despre cum sa ne mai schingiuiasca. Lumina faptelor bune, a rugaciunilor nu le prieste. Dar numai rugaciunile nu mai sunt suficiente. E prea putin pentru cata magie neagra se practica acum in toata lumea, dar si in Romania.
      Asta pentru cei ce se impăuneaza ca suntem popor ales, mai presus decat alte popoare...Inclusiv faptul de a dori sa fim deasupra tuturor ne face sa fim in competitie. In razboi. Spiritele evoluate nu se razboiesc si nu se compara. Fiecare popor are fondul sau genetic ancestral si multe Daruri de la Dumnezeu. Depinde de fiecare popor cum isi foloseste Darurile. Unii, cum sunt rusii, se concentreaza pe cresterea capacitatilor paranormale si a minții. Sunt buni șahiști, dar cand ii chinui pe altii cu ceea ce ai dobandit ca puteri, pierzi legatura cu Dumnezeu si treci de partea intunericului.
      Asa ca...un popor ca al nostru are un singur atu, in conditiile in care atatia ochi răi si atatea gheare sunt pe noi: inteligenta emotionala. Inteligenta celor ce iubesc si ingrijesc tot ce-i inconjoara.
      Ca fata moșului din basmul copilariei...
      Fetele babei vor culege șerpii din ladă, pentru ca au alergat dupa circul acestei lumi, lasandu-si tara otravita, distrusa. Romania e Vie, iar Biserica Lui Dumnezeu nu e formata numai din oameni.
      Cand spun fetele babei nu ma refer numai la femei. Ma refer la un tipar comportamental al trufiei si indiferentei. Acel " mi se cuvine pentru ca tara e a mea" este un tipar fals. Nimic nu ni se cuvine. Totul este al Lui Dumnezeu si totul in Dumnezeu se va reintoarce.Si masculinul a căzut in uitare si, in loc da sfinteasca locul nasterii, " inmultind talantul", sta si asteapta sa vina altii sa vindece pamantul, sa apere copiii...
      Vreti sa va scurtati suferinta voastra si a copiilor vostri? Nu mai e timp de vorbe multe! Oricat de frumoase ar fi ele! E Timpul faptelor!

      Ștergere
    5. Off..., maria-aurelia, tu chiar nu-ti dai seama ca pozezi doar... si tot "tanjesti" dupa aprecieri?!

      Ștergere
    6. Dna.Mihaela,va sugerez sa mai cititi de cateva ori,cu mare atentie raspunsul Dnei.Maria-Aurelia(Anonim 11 aprilie 08:34),caci ii recunosc stilul unic,direct,clar,la obiect,dansa fiind printre foarte putinii,daca nu chiar singura persoana care,de multe ori in postarile pe bloguri,explica foarte clar cauzele distrugerii acestei tari si,cu deosebire a acestui popor!!!Este singura persoana care ne arata,cu subiect si predicat adevarata cauza a acestei distrugeri,cine sunt autorii -iudeo-masoneria -dar si ce putem face pentru a-i invinge.Sunt perfect de acord cu afirmatia Dnei.Maria-Aurelia ca numai rugaciunile nu mai sunt suficiente in aceste momente pentru a indeparta din Romania magia neagra care a invaluit efectiv tara!E timpul faptelor,sunt de acord,dar nimeni nu face nimic concret,ma rog,aproape nimeni!Poate vom intelege o data si-odata ca nu exista nici-un popor ales,pamant ales,neam ales s.a.m.d.TOTI suntem copii Domnului Dumnezeu,Creatorul Suprem si in fata Lui suntem EGALI!Cred ca ar fi foarte util inspre "trezirea" visatorilor la neamuri,popoare si pamanturi alese sa incepeti sa publicati pe acest blog -foarte interesant de altfel- din ce in ce mai multe informatii publice care demonstreaza fara dubii atacurile si actiunile concrete(politice,economice,financiare,juridice,etc)criminale ale iudeo-masoneriei indreptate impotriva acestei tari dar ,mai ales,impotriva poporului ei si sa propuneti oamenilor directii de actiune!ACTIUNE!Lasati profetiile pentru la urma de tot...

      Ștergere
    7. Am mai spus-o dar o mai repet încă o dată, deși mă fac precum un arici când citesc astfel de lucruri, pentru că mi se par absolut copilaresti. Faptul ca unii oameni refuza efectiv să își extindă viziunile și rămân strict in cadrul anumitor frontiere autoimpuse este strict problema lor. Daca ei cred că problemele Pamantului vin numai din interiorul granițelor Pământului, e iarasi problema lor. Dar lasand la o parte toate acestea vin și va întreb sincer și pe dumneavoastră și pe MA: de unde știți care este de pilda activitatea mea in 30 de zile ale lunii, in afara celor câteva ore pe care le dedic acestui blog? Cât și cum anume mă implic in ajutarea copiilor, cât și cum anume mă implic in ajutarea oamenilor în nevoile lor, cât și cum anume mă implic in ajutarea animalelor? Aveți amândoi o viziune de parcă o persoană ca mine nu mai face nimic altceva decât sta 24 din 24 de ore in fata blogului. Ce înseamnă pentru dumneavoastră actiune, îmi puteți explica? Vă întreb și pe unul și pe altul: aveți electricitate in casa? Aveți sigur căci altfel nu ați fi putut scrie aceste comentarii. Școlile pe care eu le-am urmat și munca mea din care îmi câștig pâinea că doar n-oi trai cu aer, au legătură cu a avea omul curent electric in casa. Asta este locul în care m-a pus Dumnezeu în viața asta. Să fiți dumneavoastră sănătoși la câți am rezolvat probleme de electricitate fara sa vreau nimic la schimb. Dar fara apă în casa puteți trăi? Cineva se ocupa de stațiile de pompare, nu uitati asta! Iar exemplele pot continua fără număr. Fiecare la locul lui destinat de Dumnezeu. Altfel spus, nu acțiunea e problema, căci fiecare face ceva in felul lui, ci iubirea dintre oameni. Căci dacă ar exista asta, fiecare ar scoate din el tot ce este mai bun și altfel s-ar vedea si rezultatele. Punctul 33 din capitolul din articol are numai două rânduri dar arată ceva foarte profund. Acest ceva insa nu poate fi remarcat decât de ochi care vor să vadă.

      Ștergere
    8. Mihaela, "anonima" de la 16:00 este tot maria-aurelia... (tine de "strategia" ei :); ii cunoastem deja si "stilul").

      Ștergere
  6. Din pacate, cam asa stau lucrurile, cum scrie si Jeni mai sus.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mihaela, imi pare rau, iarta ma, te iubesc, multumesc! A

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceea ce va urma nu va fi reeditarea actualei pandemii,fiindcă se va transmite prin contaminarea apei potabile.
    Actuala criză e cu lecțiile pe care fiecare le are de însușit pentru reconectarea cu potențialul propriului sine.
    Ce va urma, pentru cei treziți vor fi alternative de a-și urma calea.
    Pentru cei rătăciți, dacă vor înțelege ca mila Domnului înseamnă suferinta ce i va indemna să se trezească, își vor gasi calea, adevărul și viața în propria conștiință.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subiectul este extrem de important si in aceeasi masura foarte actual,caci cu siguranta fiecare dintre noi este interesat si curios sa afle ce va urma in viitorul apropiat!Cu toata stima si consideratia si bineinteles cu acordul Dnei. Mihaela va rog mult sa detaliati si pentru noi,profanii,daca doriti,bineinteles,ce va urma.Respect.

      Ștergere
    2. Hai prietene ca asta se incadreaza la aberatii. Lucrez la compania de apa si iti zic ca zonele sanitare sunt pazite si daca te prind ca vii sa arunci ceva vai de picioarele tale. Abtine-te de la teorii care nu le poti sustine si nu mai fii troll.

      Ștergere
    3. Contaminarea apei potabile o vor face tocmai cei care pazesc zonele sanitare!Asa cum medicii,cei care ar trebui sa se ingrijeasca de sanatatea oamenilor sunt exact cei care vor "otravi" intreaga omenire cu vaccinurile lor pline de nano-cipuri si substante inalt cancerigene!!!Tu insa,ramai cu parerile tale si priveste in continuare la paza zonelor sanitare!Astfel iti vei dormi somnul de veci foarte linistit si impacat...

      Ștergere
    4. Prietene o drona ce contine ceva se poate prabusii(accidental) in lacul de acumulare...

      Ștergere
    5. Prietene, dronele sunt contracarate cand securizezi instalatii de infrastructura, dar recunosc ca nu avem arme laser, nici alte drone cu plase de prindere, nici macar sisteme de blocare a semnalelor de comunicare. Dar nu cred ca asa ataci rezervele de apa ale unei tari. Sa ma explic.
      "Apa este petrolul viitorului" e o sintagma scrisa pe peretii la Compania de Apa unde lucrez.
      In viitor cele mai acute confruntari vor viza resursele de apa, vitale existentei tuturor creaturilor si comunitatilor, de la bacterie la elefant. Allen Hammond este un expert ce prognozeaza ca razboaiele viitorului vor avea drept cauza rezervele de apa. In prezent, nu in viitor conform Global Annual Assesmnets of Sanitation and Drinking Water, 900milioane de oameni nu au acces la surse de apa, iar 2,6 miliarde de oameni nu au acces la nici o sursa curenta de apa. Cifrele sunt si mai triste cand te uiti la mortalitatea produsa de lipsa apei, ca tot va uitati zilnic la cati oameni mor de covid-19. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii circa 2,2 milioane de copii sub varsta de 5 ani mor datorita lipsei apei, un numar mai mare decat cel provocat de toate pandemiile precum SIDA, malaria, tuberculoza si virusi. Luptele pentru apa au o istorie veche incepand din anticul Sumer, dar nu vreau sa tin lectii.
      Ce vreau sa zic pe scurt e altceva. Cand companiile de apa din Romania vor fi privatizate sa stii ca suntem condamnati ca natiune. Au bagat fonduri de la UE miliarde de euro in Romania din 2007 pana in 2020, verifica pe SEAP, sa se construiasca retele de apa si canalizare la fiecare sat si casa, nu 100%, dar aproape. In 2-3 ani se termina ultimul program din aceste investitii. Tu crezi ca aia o bagat banii in companiile de apa ca sa nu primeasca ceva inapoi. Vor fi privatizate si se vor vinde ca si petrolul si gazele.
      Am vrut sa zic ca treaba cu dronele tot aberatie ramane. Lucrurile sunt mai perfide decat ipotezele ce le construim in mintea noastra.
      Sanatate si numai bine va doresc!

      Ștergere
    6. Cu mare drag voi lamuri citeva aspecte la rugămintea anonim 10 aprilie ,ora 16:21.
      Acest mesaj este primit și comunicat din perspectiva sinelui divin și cu îngăduința divinității.
      Din această perspectivă este observată atitudinea pe care o avem fiecare dintre noi, voința de a ne corecta, benefică propriei evoluții.
      Contextul în care sunt îngăduite și se manifestă astfel de pandemii sunt pentru a fi testați , încercați, atât individual cât și la nivel colectiv și de a găsi alternative benefice în raport cu situația precară în care ne aflăm.
      Asfel ne putem punem în valoare un potențial pozitiv al modului nostru de a fi.
      Această evoluție se face ori la modul conștient de ce avem de corectat, ori prin suferință, când ignorăm ce este de corectat.
      Pe planetă vor urma și vremuri mai bune, însă doar cei buni vor moșteni acest trai.

      Ștergere
  9. Dna Mihaela, va rog sa-mi permiteți să vă adresez si eu niste nelămuriri. În primul rând, sa stiti ca va citesc cu destulă regularitate si de obicei astept cu interes articolele dvs. Zilele trecute mi s-a întâmplat însă ceva ciudat. Tot cautam informații dar ceva m-a ținut departe de blogul dvs. Mai exact, am citit azi tot ce ati scris din 19 martie încoace. Nu stiu de ce.. în schimb, am avut din primele zile de aprilie tot felul de stari ciudate de tristețe și sentimentul ca ceva se sfârseste pe care nu am stiut sa mi le explic. Nu mai spun că noptile mi-au fost extrem de agitate, tot fără un motiv aparent. Poate ca am luat si eu parte la ceva, nu stiu.. poate e doar o credință izvorata din ego, însă sper sa nu fie cazul asta. Într-una dintre nopți fetiță mea s-a trezit pe jumătate si a zis doar: va urma un cutremur după asta, apoi a adormit la loc si nu si-a mai amintit nimic.. va rog, nu tin sa publicati comentariul meu pe blog, scriu pt mine si pt a va ruga respectuos sa ma ajutati cu un sfat/ O ghidare. As vrea sa pot intelege de ce am stat departe de ce ati scris in aceste zile si ce pot face acum, asta daca sunt cumva inclusă în acțiunile de care vorbiti. Va multumesc mult pentru tot ce faceti si pentru toate învățăturile pe care le transmiteți!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!

      Doresc sa va spun si dumneavoastra si altor cititori ca blogsopot, in partea de administrare, cand insiruieste toate comentariile noi venite, ce urmeaza sa fie sau sa nu fie afisate si public, nu arata la fiecare comentariu decat primele patru-cinci randuri. Prin urmare, mie imi este imposibil sa vad continutul total al unui comentariu in acel loc. Il vad complet doar daca il afisez asa cum am facut si cu al dumneavoastra.

      Ce v-a tinut departe de blogul meu in acele zile, a fost o bucata de anticreatie. Din cauza ca interogand Cerul, ca sa pot la randul meu raspunde la intrebare, mi-au fost aratate simbolul anticreatiei (doua semicercuri intersectate) si un Z pe negru, am dedus ca este vorba despre o anticreatie ce are legatura cu Lumina. Cum in acele zile a avut totul legatura cu Lumina, este de inteles ca acea anticreatie v-a tras inapoi. De luat parte iau foarte multi oameni, la foarte multe actiuni, de cele mai multe ori fara sa stie, dar intr-un fel ei simt ca si stari sau senzatii fizice. Probabil ca ati foat si dumneavoastra in acele actiuni. La ora asta problema acelei anticreatii este rezolvata.

      Ștergere
  10. Bună Mihaela,
    O mică sugestie. Cauză un părinte pentru a te spovedi care vede ce spune și care nu este înlănțuit în canoane și doctrine.
    E nevoie de o schimbare în abordarea credincioșilor de către biserică, de o adaptare a vocabularului la timpurile actuale și implicarea activă a reprezentațiilor acesteia în activitatea socială, luarea de atitudini publice curajoase,etc., conform realităților existente.
    Cu dragoste, Vasile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Il am deja, pentru ca prin toate astea Dumnezeu mi-a aratat si ca trebuie sa tin aproape de dansul. Este cel de la biserica in care am facut instalatia electrica, altul decat cel tanar, pe care insa nu l-am gasit atunci in biserica. De cand s-a intamplat ce s-a intamplat am zis ca nu ma mai duc in alta parte. Si totusi, la sfarsitul anului trecut, cand mi-a murit mama, am fost nevoita sa merg atunci la un parinte de la tara, unde ma aflam. A fost balsam pentru suflet. Tocmai de aceea am avut grija sa nu ii bag pe toti la o oala atunci cand am scris articolul, caci nu ar fi fost corect. M-am adresat strict celor care au deprinderi care nu prea au tangenta cu bunatatea si cu iubirea. Peste tot sunt de facut corectii, insa consider ca biserica este cea care trebuie sa fie cea mai atenta din acest punct de vedere, caci are alt statut. Daca nici la biserica nu mai gasim bunatatea si iubirea, atunci unde?

      Ștergere
    2. Mihaela eu n am inteles ce-i cu gaura neagra, vrei sa-mi explici un pic ?

      Ștergere
    3. Adevărat! Mulțumesc pentru TOT ceea ce faci!
      Să te OCROTESCĂ BUNUL DUMNEZEU!
      Monica A

      Ștergere
    4. Pentru anonim 16:05
      Ca sa se inteleaga ce este cu gaura neagra trebuie citite articolele din urma caci toate de la ziua 1 pana la 6, dar si inca vreo doua inaintea lor, au legatura cu acest subiect.

      Ștergere
  11. Buna,Mihaela! Iti multumim pentru toate rugaciunile si sfaturile postate pe blog! Dumnezeu sa te binecuvanteze cu.multe bucurii!
    Inca o data ,condoleante pentru plecarea din aceasta lume a Mamei tale si Dumnezeu sa o odihneasca in pace si lumina!
    Cu mare drag,
    Maria K.


    PS Ti-am trimis un mail in urma cu aproximativ 3 luni.Nu stiu daca l-ai citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Maria, va trebui sa caut. Daca au fost trimise e-mailuri in acea perioada, imediat dupa decesul mamei mele, am fost intr-o postura sa nu le pot citi aproape o luna si jumatate. Ulterior, am mai trecut eu prin ele, insa daca mi-or fi scapat unele, este posibil. Vin catre mine zeci de e-mailuri zilnic. Iti dai seama cat s-a adunat intr-o luna si jumatate mai ales ca a fost si perioada cu urari de Craciun, de Anul Nou, etc.

      Ștergere
    2. Sa stii ca te port in inima si in gand cu drag.Si sunt alaturi de tine cu rugaciunile.

      Ștergere
  12. Daca va rog, mai exista arhoni sau archoni?
    Am citit la dvs pe blog aici: https://tristar77.blogspot.com/2013/04/universuri-paralelesi-din-nou-archoni.html
    Dar inca aud expresia celebra prin 2012 ca "stau arhonii pe tine", "vezi ca ai arhoni", "vorbesc arhonii din tine".
    Din ce moment au plecat in universul paralel de unde au venit, mai sunt printre noi, sau sunt alte entitati intunecate atasate de noi, din universurile anticretiei?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era in anul 2013 cand se intampla ce scrie acolo, iar pentru mine toate acelea sunt vremuri apuse. Se vorbeste si la ora asta despre reptilieni in conditiile in care eu scriu de prin 2012 ca sunt ei un numar de civlizatii de un anumit tip, care au fost initiate in iubire inca din acei ani. Aceia erau adevaratii reptilieni. Multi oameni nu cunosc asta nici la aceasta ora. Acum, noi daca vedem active civilizatii serpiliene, batraciene si cine mai stie ce tip, pentru ca noi consideram toate acestea ca fiind reptile, spunem ca sunt reptiliene. Sa stiti insa ca nu este corecta aceasta abordare, nu din punctul nostru de vedere, ci din al lor. Reptilienii sunt reptilieni si ei au venit dintr-o zona a constelatiei Draco, constelatie din care sunt veniti si draconienii. Reptilienii imi spuneau in acele timpuri ca a-i pune pe ei in aceeasi oala cu toate celelalte civilizatii numite mai sus, e la fel ca si cum noi sau pleiadienii tot una suntem pentru ca semanam intr-o anumita masura la infatisare. Dar noi stim ca nu este asa. Draco este o constelatie mare cu vreo douazeci si ceva de stele daca nu mai insel, si chiar daca le vedem noi frumos insirate pe cer, totusi ele pot fi la distante unele de altele de multi ani-lumina. Revenind la archon, am aflat mai tarziu ca acest nume este unul dat de om, ca un botez, care a devenit atat de mult uzitat incat s-a ajuns sa se implementeze in egregorul colectiv mental ca reprezentand ceva anume. Se pare ca prima data acest cuvant a fost folosit prin niste desene animate japoneze, pe la nivelul anilor 60-70. La fel este si cu Ashtar Seran, comandantul flotei pleiadiene in Federatia Galactica. Tot din desene animate vine. Candva, demult, inainte de a intra pe misiuni ce tinteau zone mari de intuneric, comunicam si eu cu Ashtar Seran si consider si la ora aceasta ca el nu este o pacaleala, chiar daca exista si multe opinii care spun ca e asa. Chiar de la el stiu ca nu il cheama astfel nici pe departe, dar daca toti pamantenii au ales sa foloseasca acest pseudonim, atunci el si l-a asociat ca atare.

      De aproape un an de zile am vorbit in mod repetat despre roata noastra cu 128 de universuri si roata anticreatiei. Iata un link spre unul din articole:

      https://tristar77.blogspot.com/2019/06/drumul-spre-zohar.html

      Prin urmare, avem acum de-a face cu forte intunecate din 128 de universuri, sub toate formele: entitati, civilizatii, roboti etc. la care se adauga si roata anticreatiei. Au existat astea toate dintotdeauna, numai ca noi nu eram suficient de mari ca sa stim de ele.

      Din 2013 pana in 2020 au trecut 7 ani. Va dati seama cate informatii si cata cunoastere s-a adaugat de atunci pana acum multora dintre noi?

      Ștergere
    2. Asa este, dar faptul ca am aflat nu ne scapa. Se iese din Iad cu Lumina. Fara fapte bune nu e Lumina. Vorba lunga saracia spirituala! Ma pasioneaza si pe mine tot ce tine de ezoterism. Dar nu in timpuri de Armaghedon.

      Ștergere
    3. Sarbatori fericite si s-auzim numa' de bine!

      https://www.youtube.com/watch?v=rLbQb3sxIqk
      https://www.youtube.com/watch?v=ggUtlUHIqQQ
      https://www.youtube.com/watch?v=9sLHj4-M3f8

      Doamne ajuta!

      Ștergere
  13. Aznoapte am visat ..crini. Intai am simtit parfumul lor ..apoi i-am vazut : albi ..insirati pe tulpina ..curgatori ....Multa Iubire si Intelepciune ! Domnul Iisus sa ne calauzeasca pasii pe CALEA VIETII .! AMIN !!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Parerea mea este ca multi oameni vor uita perioada asta cu pandemia si vor reveni la vechile obiceiuri.Oricum poate dupa 1 an scapam de toata treaba asta ca daca in vara se mai amelioareaza,in toamna sunt sanse in inceapa un alt val.Eu sper sa nu.Imi doresc sa scap sanatoasa din nebunia asta.Anul asta sistemul meu imunitar a fost foarte slab,am stat cu raceli din septembrie pana mai acum 2 saptamani cu pauza de 3 saptamani 1 luna, 2 luni.Nu am fost niciodata eu aia prea tare la viroze ,dar au fost 2 ani in care am racit 1 data si putin,iar anul asta stau si ma gandesc oare ce am facut gresit...poate alimentatia,poate stresul de cele mai multe ori inutil sau cu probleme personale.
    Acum ca de luni incep munca dupa 3 saptamani nici nu voi mai lua in seama toate nimicurile si interesul meu este sa raman sanatoasa.Ultima problema va fi ca m-a luat banda ,eu lucrez intr-o fabrica de cablaje auto.
    Mi se pare amuzant ca asta iarna cand eram racita cu frisoane vai de mine nu m-au lasat acasa 1 noapte ca eram schimbul 3,am venit asa vai de capul meu,iar acum 2 saptamani cand am racit si am tusit:„vaaai stai acasa aoleu”bine..ce-i drept eu cand racesc la gat tusesc foarte rau.Mi-a fost mie frica sa nu racesc in perioada cu virusul,ei bine de ce mi-a fost frica de aia nu scapasem.
    Mai am de lucrat mult la stresul de a doua zi ,ce a doua zi?Saptamana viitoare,eu ma gandesc ca oare ce va fi?
    Chiar din discutiile cu prietenii incep sa inteleg ca e ceva ce nu e ok cu mine,
    Chiar mi-au zis : poate sa fie ceva din ce sa nu imi fac griji? sau ca nu eram asa si ca o iau cam pe aratura.
    Chiar si dimineata ma trezesc asa cu o grija,ca si cum asi avea o piatra pe piept.Ceea ce e ciudat pt ca nu ar trebui.Nu am un motiv concret pt care sa ma trezesc asa ingrijorata,nu trage nimeni de mine sa ma trezesc ,pot sa ma culc cand vreau,sa ma scol cand vreau asta daca nu am munca si sa fac de mancare daca vreau,daca nu mananc ce gasesc prin casa ,o pizza si aia e.
    Cat despre spovedanie,eu am trauma de mica.Nu mi-au placut nicioata,pe mine m-au speriat spovedaniile.Tocmai ca fiind copil unii preoti puneau niste intrebari exagerate pt varsta pe care o aveam.Uneori nici nu intelegeam la ce se refera! Unul a fost cam...ideea e ca aveam 14 ani si dupa asta i-am lasat pe ai mei singuri la biserica si am plecat acasa fiindu-mi rusine sa le zic ce a putut sa ma intrebe.Stau acum si ma gandesc ca au trecut multi ani de cand m-am spovedit ultima data,daca nu ma insel..cam 9 ani si nici nu ma voi duce prea curand.Numai gandul ca ma duc acolo sa ma simt certata,judecata...Sunt sigura ca sunt si oameni deosebiti,dar rar.
    De mica eram cam speriata cand auzeam pe cei din jur de frica de Dumnezeu.
    Tot asa cand eram mica m-a luat mama la o slujba la o manastire de prin orasul meu,ghinionul a fost ca am prins exorcizare,mi-au ramas secvente si in ziua de azi in cap.Era finalul slujbei parca si am trecut pe langa o femeie care facea urat si era tinuta de doi barbati.Eu am ramas blocata uitandu-ma la ea si mama imi zicea impunator ca sa ma inchin ,iar eu nu doream asta ca femeia aia facea urat.Dupa ce am plecat pe drum pur si simplu nu mai imi doream sa merg ,desi la vremea aia nu eram asa 100% constienta de ce tocmai vazusem,ei bine m-a speriat.
    Experienta mea cu bisericile este una de teama de cand ma stiu si daaa cand e vorba de frica oamenii fug !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Preotii sunt un fel de SRI����. Cu totii stim ca pe vremea lui Ceausescu multi erau ciripoi la securitate. Daca vrei sa stii tot ce se intampla intr-o comunitate, pune spioni pe la carciumi, unde gura devine sloboda, si distruge preotii, punand chiar in varf pe cei mai corupti, pentru ca acestia vor avea grija ca la parohiile sa se vanda celor lipsiti de Har dar cu bani multi.
      De fapt, distrugerea a inceput imediat dupa crucificare. O clipa si o alegere proasta sunt suficiente pentru ca Iubirea sa fie inlocuita cu fariseismul si Adevarul sa fie schimbat cu minciuna. In functie de alegerile pe care le facem ne scriem viitorul individual si colectiv. Faptul ca pe drapelul gay troneaza curcubeul, culorile din aura celor Mantuiti, spune totul despre timpurile de mare nerusinare pe care le traim acum.
      Dar...sa nu uiti un lucru, popor crestin: multi dintre homosexuali privin dintre copiii abuzati sexual in casele de copii ce NU AR TREBUI SA EXISTE INTR-O lume crestina! Sau din zonele unde alcoolul a devenit apa romanului si copiii lasati nesupravegheati devin victimele unor degenerati.

      Ștergere
  15. @Simona: Dintr-o discutie cu un prieten care a citit o carte despre Tao, spunea ca plamanii sunt in legatura cu curajul... deci fii curajoasa in general si in ceea ce crezi sau vrei sa faci si plamanii iti vor fi si sunt deja sanatosi.. incearca, nu ai ce pierde...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Curajul vine prin inspir, in aer fiind Dumnezeu

      Ștergere
  16. De ce virusul corona este de fapt o binecuvântare deghizată?
    Energia la care vibrezi este energia pe care o vei atrage, deci dacă trimiți vibrațiile tale și energia ta către univers dintr-o stare de negativitate, de îndoială, de stres, de îngrijorare și paranoia, atunci veți atrage aceeași energie, așa că ofer oamenilor o perspectivă diferită, astfel încât să poată schimba lucrurile pe care le manifestă.
    Virusul Rona ne obligă să ne ocupăm de ceea ce este de fapt real, deoarece majoritatea oamenilor din viața modernă trăiesc o minciună, și atât de mulți oameni își petrec întreaga viață și existența urmărind doar lucrurile externe, Își petrec întreaga lor viață încercând să se ridice la standardele societății, își trăiesc întreaga viață încercând să se ridice la așteptările celorlalți și ceea ce se întâmplă de obicei este că persoana nu găsește niciodată cu adevărat fericirea, niciodată nu găsește liniștea interioară, nu găsesc niciodată cu adevărat împlinire în viața lor.
    Sfârșesc trăind o viață de amărăciune, a resentimentelor și trăiesc o viață pe care o urăsc cu adevărat și acesta este un adevăr nefericit despre majoritatea oamenilor din lumea moderna.
    Majoritatea oamenilor nu sunt neapărat stresați de posibilitatea de a prinde virusul, sunt mai stresați și îngrijorați de modul în care vor supraviețui, cum vor câștigați bani pentru facturi când se vor termina, când nu mai au un loc de muncă și a modului în care își vor duce viața fără rutina obișnuită.
    Și cred că știți cât de dependenți suntem colectiv de guvern și asta este chiar mai înfricoșător decât corona-virus, și știți că unii oamenii din societate depind în totalitate de guvern pentru a-i hrăni, pentru a-i adăposti și pentru a-i îmbrăca și acum guvernul este închis, deci chiar acum ni se oferă oportunitatea și o șansa de a fi mai independenți, mai independenți sociali, care în final simt că ne va aduce beneficii mai multe decât orice alt lucru care s-ar putea întâmpla acum, pentru că oricând permiteți altcuiva puterea să iți dicteze ce să faci, se creează multă tensiune, se creează un flux de energie nefiresc în rândul oamenilor și în interiorul oamenilor și cred că am fost atât de prinși în această iluzie și în această matrice încât ne-am pierdut din vedere pe noi înșine, am pierdut din vedere realitatea și am pierdut din vedere ceea ce este cu adevărat important.
    Există o renaștere a conștiinței în acest moment și o mulțime de oameni nu sunt capabili să folosească această perioadă de timp în avantajul lor, deoarece sunt atât de prinși din rutina lor obișnuită de zi cu zi.
    Cred că cel mai bun lucru este să ne luăm puterea în propriile noastre mâini și să aflăm cum putem fi mai puțin dependenți de guvern, să folosim această perioadă de timp pentru a deveni mai sustenabili în sine, să învățăm cum să cultivăm propria mâncare, să învățăm cum să facem lucrurile fără să fim neapărat dependenți de grila lor, ar trebui să învățăm cum să facem lucrurile pentru noi înșine și să ne creăm propria economie în loc să fim la mila și la capriciu lor și să fim supuși regulilor economiei lor.
    Acest lucru este o schimbare foarte puternică a gândirii și care ne va permite să mergem mai departe la un nivel mult mai înalt, lucru care oferă oamenilor un avantaj major de a putea trece într-o frecvență mult mai mare și într-o realitate mai îmbogățitoare și mai satisfăcătoare.
    Artistul Merkabah 13

    RăspundețiȘtergere