sâmbătă, 1 iunie 2024

VIN, SARE SI PAINE

 


VIN, SARE SI PAINE

 

Dragii mei,

 

Incep prin a ura din tot sufletul, tuturor copiilor lumii, cu ocazia zilei de 1 iunie, ani multi cu bucurie, cu iubire si mangaiere, fara lipsuri, cu drumuri deschise catre impliniri pe multe planuri ale vietii si catre formare ca Oameni cu O mare!

Imi pare rau ca nu am reusit sa postez acest articol inca de acum cateva saptamani in urma, asa cum imi propusesem. Din pacate, asa cum se intampla de cativa ani incoace, vin cateodata perioade extrem de complicate si de obositoare, care efectiv ne dau peste cap toate socotelile. Acum, cand ma uit insa in urma, pot spune ca a meritat tot efortul.

Tema abordata in aceasta scriere are vrand nevrand un punct de pornire in evenimentele din data de 8 aprilie 2024.

Cunoastem prea bine si vuiau toate canalele de stiri in legatura cu 3 evenimente foarte importante ce erau cu derulare in aceeasi zi si cam in acelasi interval orar. Ne referim la eclipsa totala de soare, la lansarea de catre NASA a 3 rachete in timpul desfasurarii eclipsei si la mult-trambitatul experiment de la CERN care musai trebuia sa se initializeze si sa se desfasoare, „absolut intamplator”, tot atunci.

Vin si intreb: dincolo de data aceea a mai auzit cineva (evident, la nivel public) despre potentiale rezultate legate de cele doua evenimente care s-au suprapus peste eclipsa?

Era luni, 8 aprilie 2024, in jur de ora 20, ora Romaniei. Eclipsa de soare incepuse deja si fenomenul era transmis in direct. Dintr-o data, m-a cuprins o stare de mare plans interior. Un vuiet s-a pornit in capul meu, similar cu zgomotul scos de un motor pus in functie, a carui turatie crestea tot mai mult. Am inchis ochii. Tehnologie sofisticata, insa chiar daca stiam doar din poze, mi-am dat seama ca vad atunci intr-un spatiu al laboratorului CERN. Fusese pornit acceleratorul de particule. Imaginea aparuta era precum cea de mai jos, cu 8 tubulaturi ca 8 raze.


 

Dintr-o data, am auzit ceva ca 8 pocnituri, ca si cum ar ceda sau s-ar rupe niste legaturi. Turatia care era in crestere a intrat de acolo mai departe pe panta descrescatoare, pana la oprire. Am vazut apoi un bazin circular plin cu un lichid ce era altceva decat apa, in mijlocul caruia se inalta un soi de cilindru metalic. Acel lichid incepuse a bolborosi, precum apa in fierbere. Am simtit un intens sentiment de frica, ce parea ca era al celor prezenti acolo. Aceeasi interventie divina care generase aparitia celor 8 pocnituri a facut cumva ca in acel lichid sa scada temperatura. Totul s-a linistit acolo si imediat parca s-a facut o comutare de imagine in alta camera. Mai intai s-a auzit cum Reprezentantul Divin tuna la propriu catre cineva. Era manifestarea Inaltului Domn Mihail. Vibra efectiv astralul de la acel tunet. El a intins mana Sa stanga, asteptand a i se pune ceva in palma. Un personaj cu ochelari negri s-a indreptat catre El si i-a pus in palma un fel de fiola cu un lichid verde-albastrui, ce fusese cumva atasata intr-un anumit punct cheie al acceleratorului. Toata aceasta desfasurare era in mod clar la un nivel diferit de acesta pe care noi il vedem cu ochii fizici, insa chiar daca nivele de acest gen nu sunt perceptibile cu vederea noastra fizica, asta nu inseamna ca ele nu exista. Printr-o astfel de instalatie este limpede ca se experimenteaza fenomene cu desfasurari pe multe dimensiuni, spatii si timpuri si nu este chiar ca si cum ai vrea sa vezi cum se atrag sau se resping doi magneti. La acest nivel putem lua in calcul prezenta anumitor implanturi energetice, tot la fel cum acceptam ca exista si la nivelul fiintei noastre, montate de diferite forte.

De acolo s-a mutat cadrul rapid in alt loc. Au aparut cumva in stanga mea 3 rachete, orientate in sus. Am inteles ca se comutase totul pe NASA. Racheta din mijloc avea atasata de ea o fiola aidoma cu cea de la CERN. Episodul predarii fiolei s-a desfasurat in mod similar cu cel de la CERN.

Am intrebat Cerul ce este acel lichid. Mi s-a raspuns: este o forma de manifestare a insusi creatorului intunecat pe care nu ai cunoscut-o pana in prezent.

Daca ar fi sa facem o mica recapitulare, ne reamintim ca atat pe partea Luminii cat si pe partea intunericului stim despre 10 forme de manifestare. Ca sa nu mai repet aceasta insiruire, prefer sa afisez linkul catre un articol mai vechi in care am scris desfasurat despre asta:

https://tristar77.blogspot.com/2023/02/ochii-intunericului.html

Continuand comunicarile cu Cerul, am fost condusa undeva in Roata anticreatiei si am vazut ceva ca un mare recipient dreptunghiular, plin cu o astfel de substanta, afland totodata ca acea forma de lichid poate fi considerata sangele creatorului absolut intunecat, iar respectiva manifestare se numeste VIN. Daca in timpul desfasurarii celor doua experimente de la CERN si NASA, se reusea distribuirea continutului fiolelor in planul astral, pentru viata de pe Pamant ar fi fost totul echivalent cu un dezastru nuclear. Cam asa este aceasta energie vin, intunecata, ca o radiatie nucleara. Vinul intunecat este ceva ce nu a lipsit in manifestarea asa-numitului covid din toata perioada pandemiei. In prezenta energiei acestei manifestari, incepe sa te doara gatul, sa te usture ochii si pielea, sa te usture groaznic pe nas, parca pana in mijlocul creierului, sa ai reactii alergice, sa te arda pe esofag pana in stomac, etc.

Pe principiul oglindirii am realizat ca exista si energia Vin Divina sau Sangele Creatorului Absolut al Luminii, iar aceasta manifestare Vin a Dumnezeului Luminii Adevarate confera atributul pe care noi il cunoastem sub numele de: Protectia. Culoarea asociata este rosu, precum si sangele nostru. Dumnezeu este: Lumina, Iubirea, Intelepciunea, Inteligenta, Compasiunea, Sanatatea, Bucuria, etc. Protectia sau Vinul face parte din toata aceasta insiruire a atributelor lui Dumnezeu. Intelegem acum de ce Domnul nostru Iisus Hristos a dat Sfintilor Apostoli, la Cina cea de Taina, sa bea vin, numindu-l Sangele Sau si de ce de acolo mai departe ne-a ramas mostenire procedura Sfintei Impartasanii cu vin, stiind prea bine ca lucrul acesta are menirea de a ne aduce aparare suplimentara de tot raul, pentru o vreme. Am punctat intentionat aceasta idee, ca doar pentru o vreme se manifesta acest supliment de protectie, dupa care din nou trebuie sa te impartasesti daca doresti ca protectia suplimentara sa existe si mai departe, deoarece pentru noi energia Vin Divina nu era ceva stabil in corp. Daca Vinul Divin este Protectia, atunci vinul intunecat este spargatorul de Protectie Divina sau invaluitorul in niste constructii obturatoare intunecate care te pot rupe mai mult sau mai putin de Dumnezeu. S-a aratat din Ceruri ca tot Universul nostru prezenta fisuri in camasa sa de protectie, din cauza actiunilor creatorului intunecat prin manifestarea vin a lui.

Acest aspect al creatorului intunecat a fost insa inlantuit atunci, ca multe alte aspecte inlantuite anterior, facand in acest fel posibila o ampla actiune divina, in data de 15 aprilie, de reparare a fisurilor scutului universal si implicit a scuturilor noastre de aparare. In acest fel, s-a initializat procesul prin care energia Vin Divina sa devina un atribut stabil in corpurile noastre, ca si cum am fi continuu impartasiti cu vin. Acesta se va intampla insa incetul cu incetul, pe masura ce ne mai eliberam de tot felul de programe nocive, implanturi si altele care au ajuns sa faca un corp comun cu fiinta noastra, ca urmare a lipsei protectiei Vin.

Desi vinul se fabrica din multe fructe, totusi, cu totii stim ca fructul de baza este strugurele. El se formeaza pe o planta pe care noi romanii o numim vie. Sau mai avem termenul de viţa de vie. Pentru ca noi folosim cuvantul „vie” si pentru o persoana care traieste, care este in viata, iar cuvantul „viţă” este foarte apropiat cu „viaţa”, ne poate conduce usor in a asocia via sau viţa de vie cu Viaţa. Atunci sucul produs de roadele ei este ceva datator de viata si acesta este vinul. Oricat de bolnavi am fi, este sanatate curata pentru oricine sa bea un paharel de vin pe zi. O spun si multi medici. Daca il duci catre zero, se poate sa fii mai bolnav decat daca l-ai bea zilnic in acest fel, iar daca faci exces si treci dincolo de o limita, intrand pe taramul betiei, atunci se vor deschide porti si catre vinul intunecat. Se intampla astfel pentru ca Dumnezeul Luminii Adevarate este Calea de Mijloc si Echilibrul. Daca te duci prea tare la stanga sau la dreapta, iesi din acest Echilibru si de pe Cale.

Ulterior acestei forme de manifestare Vin, s-a trecut la manifestarea lui Dumnezeu – Prana Divina sau Painea si creatorul intunecat cu aspectul sau de prana intunecata, care a fost si el inlantuit. Mi s-a spus ca Prana Divina este o forma de energie si manifestare divina care este diferita de atributul numit Lumina. Si in acest caz, Mantuitorul a impartit Paine la Cina cea de Taina, asimiland-o cu Trupul Sau, noi mostenind de acolo mai departe obiceiul de a folosi anafura sau painea sfintita, dar si cererea Painii cea de toate zilele, in rugaciunea „Tatal nostru”. In forma condensata ea devine Mană Divină, cu care poporul lui Moise a fost tinut in viata, pribegind prin pustiu, niste zeci de ani. Stim insa ca daca cineva lua din acea mană mai mult decat ii era necesar, ea se transforma in viermi. Acestia sunt expresia pranei creatorului intunecat. Un corp nu poate fi viu fara aceasta Prana Divina zilnica, dar si surplusul se pare ca nu este benefic. Stim prea bine ca si in viata noastra materiala, consumul excesiv de paine nu este ceva sanatos pentru corpul nostru. Gasim deci si in cazul atributului Prana al lui Dumnezeu ideea ca daca este prea putin sau prea mult, poti ajunge pe taramurile creatorului intunecat sub aspectul sau de prana intunecata.

A urmat a treia manifestare sub forma lui Dumnezeu – Sarea si a creatorului intunecat cu aspectul sarea. Stim prea bine ca fara sare un corp viu nu poate trai. Pe de alta parte, sarea purifica, sarea poate vindeca, lacrimile curatitoare de energii negative contin sare, saliva ce are proprietati deosebite contine sare, iar fara sare mancarea nu are un gust bun. Daca este insa prea multa sare, nu este deloc bine pentru corpurile noastre, iar mancarea mult prea sarata nu poate fi consumata.

Tragand o linie de final, putem intelege de unde izvoraste obiceiul nostru stramosesc de a ne primi oaspetii cu paine, sare si vin. Este ca si cum Dumnezeu te primeste cu bratele deschise, prin aceste atribute ale Sale datatoare si sustinatoare de Viata.

A urmat apoi si a 4-a manifestare importanta a lui Dumnezeu, avand legatura cu translatorul universal, dupa care au mai fost inca 8 pe care insa nu am mai apucat sa le aflu, din cauza lipsei de timp si a tavalugului de evenimente ce au mai venit la rand dupa aceea.

Translatorul universal este ceea ce in forma cunoscuta de noi ar putea fi exprimat prin codul Morse, folosit pe varianta sunetului sau pe varianta luminii, sau acel ceva ce sta la baza telepatiei. Eu transmit sub forma de gand sau cuvant ceva in limba mea, acel ceva se traduce intr-un cod universal, care mai apoi se transforma in oricare alta limba stiuta sau nestiuta, in functie de natura celui care se afla la capatul firului unei comunicari. Stim insa prea bine ca aceste comunicari pot fi interferate de fortele intunecate, regasind aici varianta intunecata a translatorului universal. Evident ca si acest aspect al creatorului intunecat a fost inlantuit. Aceste forme de interferenta pot pacali pe foarte multi si se intampla asta atunci cand lipseste discernamantul. Dar ca sa ai discernamant nu este treaba usoara, deoarece acesta se obtine ca un efect al manifestarii smereniei, bunatatii, faptelor si gandurilor bune, iubirii, compasiunii, credintei adevarate. Pacalelile incasate prea mult si prea des te transforma in mod garantat in membru al clubului falsei lumini. Este o organizatie din care cu mare greutate mai poti iesi dupa ce ai intrat acolo, din pacate.

Dar desi lupta a fost grea in toti anii acestia, am atins totusi momentul din data de 27 mai 2024 in care s-a citit in Ceruri Edictul, asa cum a fost vestit inca din Noaptea Anului Nou a acestui inceput de an.

Despre Edict voi vorbi in articolul urmator, insa pana una-alta trebuie sa retinem ca Acesta ar putea fi asimilat cu Interventia Divina asteptata pe acest Pamant de atatia ani incoace, menita sa rezolve in mod fortat probleme importante ce nu au putut fi rezolvate pana in prezent. In toata perioada anterioara Edictului s-a actionat masiv din Ceruri pe dezlegari de programe de magie neagra si blestem, dar pe langa toate acestea au existat alte doua realizari de foarte mare importanta despre care voi vorbi tot in articolul urmator.

 

Toate cele bune!




17 comentarii:

  1. Mulțumim dna Mihaela ! ❤️

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuvintele noastre sunt mici în comparație cu adevărurile divine scrise aici.multumim din suflet

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc pentru tot ce ne transmiteți.

    RăspundețiȘtergere
  4. “Unde să te-ascund copile, de năpasta acestei lumi,
    De primejdii și de boală, dar de oamenii nebuni?
    Unde este locu-acela, care te-ar feri mereu?
    Am să te așez prin rugă la pieptul lui Dumnezeu !

    Eu mă simt neputincioasă, În aceste împrejurări,
    Cănd vin boli necunoscute, molime din patru zări!
    Dar sunt mamă, pentru tine, preaiubitul meu odor,
    Și-aș fi-‘n-stare să-ți dau totul, să-mi dau viața și să mor !

    Unde să te-ascund copile? De necazuri, de durere,
    Cum să-l rog pe Dumnezeu în această neputere?
    Căci strigat-am din picioare, iar apoi îngenunchiată,
    Și îmi pare că mi-e ruga, undeva,
    nealinată!
    Și se sting copii lumii și ne mor pe rând părinții,
    Parcă nu aude Domnul și nu mai aud nici sfinții!

    Și-aș urla cum urlă lupii, doar să știu că-s auzită,
    Și e lumea sănătoasă, de molimă lecuită!
    Și-aș urla cum urlă vântul, printre crengile pădurii,
    Doar să știu, c-așa aș pune capăt, bolilor și urii!

    Unde să te-așez copile? Care loc e mai dosit?
    De păcate și de rele pururea să fi ferit !
    Să-și găsească pacea drumul, către tine și norocul,
    Unde să te-ascund copile? Tatăl sfânt să-ți fie locul!

    El să-ți fie ascunzișul, scutul și reazemul tău,
    Măna lui să te-ocrotească, să te apere de rău!
    Eu, o mamă păcătoasă, înaintea lui te-am pus, să te apere de rele, în numele lui Iisus!”

    (Versuri :Ciabrun Marusia)

    RăspundețiȘtergere
  5. Șoșoacă - omul zilei

    Mă gândisem să scriu o analiză a alegerilor. Poate o voi face mâine într-un articol, dar dacă mă hotărăsc pe un alt subiect, n-aș vrea să rămână netratat subiectul Șoșoacă. Dacă AUR au fost calificați „extremiști”, Șoșoacă depășește termenul, introducându-se în nomenclatorul politic o nouă noțiune: „cea al cărei nume nu trebuie pronunțat”. Dacă am da un echivalent hitlerist al termenilor utilizați în politica europeană(și nu e deloc exagerat, dată fiind îmbrățișarea deschisă a nazismului ucrainean de către UE), în timp ce AUR ar fi sub-oamenii, Șoșoacă și adepții săi ar fi ne-oamenii. Asta din punctul de vedere al politicii sistemului, să fim bine înțeleși!

    Singurul element pozitiv al alegerilor din acest moment este, cu siguranță, reușita SOS România. Un loc mai potrivit pentru Șoșoacă și Lazarus nici că există. Parlamentul European - acest centru al răului continental - avea nevoie de un virus care să reseteze întreaga situație și, personal, tind să cred că Diana Iovanovici Șoșoacă își poate duce la îndeplinire această misiune.

    Știu, mulți vor spune că nu sunt rezonabil. Cum adică „să defilăm cu Șoșoacă? Ar trebui să ne fie rușine!”. E opinia pe care o răspândesc televiziunile și media sistemului. O opinie absolut neadevărată. O să înțelegeți imediat de ce, prin comparația cu Ungaria. Acest stat dușman nouă, cu jumătate din populația României, a fost în toate timpurile infinit mai influentă decât noi. Ungaria este vestită prin calitatea deosebită a politicienilor pe care-i trimite acolo. Pur și simplu, indiferent de vremuri, politicienii unguri găsesc întotdeauna conexiunile necesare pentru a-și atinge scopul. Priviți doar cum a rezistat Orban unei Comisii Europene ostile, gata oricând să-l belească prin mișcări mai mult sau mai puțin ortodoxe. OK, veți întreba, care-i legătura cu Șoșoacă?

    O să vă spun cât se poate de frust: Șoșoacă este singurul politician autohton autentic, demn de export. De aceea spun apăsat că, prin trecerea pragului de către SOS România, treburile s-au aranjat cât se poate de bine. Șoșoacă a fost cea care, în stilul ei bombastic, s-a opus vaccinării. Este singurul politician autohton care se opune sprijinirii Ucrainei, adică acea cale justă pe care o putea adopta România. Șoșoacă a fost singura care a salvat Parlamentul României de rușinea unui discurs de-al lui Zelenskyi acolo. Pur și simplu, ea l-a pus pe fugă pe clovnul pitic! Șoșoacă nu este tinichea americană, asta cu siguranță! Și, nu în ultimul rând, Șoșoacă e singurul politician de-aici care a dovedit determinare și curaj în a se opinti împotriva unei târle de nevolnici, indiferent de dimensiunea acesteia.

    Pot să nu fiu de acord cu stilul ei, pot să n-o suport, dar nu pot ignora faptul că Șoșoacă e singura care are în pantaloni ceea ce le lipsește cu desăvârșire castraților din politica autohtonă. Am fost cunoscuți până acum strict pentru stilul nostru servil. Românii erau ăia pe care se ștergeau pantofii, buni doar să înfulece nămolul grofilor vestici. E timpul să fim cunoscuți și cu fața cealaltă, aia radicală, absolut nerezonabilă. Nu convine? Foarte bine! Să nu convină. Sper din tot sufletul ca Diana Șoșoacă să-și îndeplinească misiunea cu abnegația pe care a dovedit-o până acum. Lucrul pe care trebuie să-l înțeleagă e că a fost votată din frustrare și, continându-și linia, nu are decât de câștigat. Felicitări, Șoșoacă, ține-o tot așa! Fii nerezonabilă și profită din plin de asta!

    Sursă:
    https://t.me/DanDiaconu/4045

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 10:36 mă întreb , cum o să reacționezi când Putin o să atace Moldova ca să o denazifice ? O să spui de Maia Sandu că este nazistă!

      Ștergere
    2. Maia Sandu e omul lui Vlad Filat.
      Zâna Maia Sandu, probabil știți că era membră a cabinetului care-a delapidat miliardul de euro, dar asta probabil e chestia care-o califică. Așa cum marile spirite se întâlnesc, și brațele caracatiței pornesc toate dintr-un centru comun. În cazul nostru, Vlad Filat și frații Țopa emanează cu toții din mafia generată de mandatul lui Petru Lucinschi, mai precis de seria halucinantă de privatizări frauduloase, toate cu scopul de-a muta banii statului în cele ale mafiei afiliate câte unui stăpân extern.
      La ora actuală Republica Moldova e un stat captiv care e împachetat în mai multe ambalaje: ba rusesc, ba european, ba american. E ca o plăcintă cu surprize gata să fie servită cuiva. Însă, fiecare dintre ambalaje conține doza sa explozivă. La fel cum Ucraina a luat foc atunci când americanii au forțat, la fel Moldova va lua foc în momentul în care una dintre părți va forța. Ceea ce vreau să spun este că, pentru România, la ora actuală, Republica Moldova e mărul otrăvit. Dacă ni se va prescrie îngurgitarea acestui teritoriu, vom obține la pachet declanșarea unei reacții etnice în lanț în urma căreia din România nu va mai rămâne decât Muntenia. Așa cum v-am mai spus, actuala Republică Moldova este destinată a forma un teritoriu „K” împreună cu o bună parte din Ucraina. Dacă în acest teritoriu va fi îngurgitată și Moldova de dincoace de Prut, pentru statul român acesta este sfârșitul. Oricum teritoriul despre care vă vorbesc va produce destule probleme de securitate României, mai ales că, pentru propria lor securitate vor prefera să fie înconjurați doar de țări mici.

      Din păcate trăim iar o capcană a istoriei în care destinul ne este jucat la zaruri. Nu vă bazați pe politicieni sau pe „dragostea de țară” a unor oficiali din spatele scenei. Aiurea, suntem iar scoși la mezat și jucați la ruletă. Nu ne rămâne decât speranța că va exista o forță de dincolo de lumea aceasta care să ne protejeze întrucât, rațional gândind, pe lumea aceasta nu ne mai poate ajuta nimeni.
      Sursă:
      https://trenduri.blogspot.com/2019/06/republica-moldova-incotro.html

      Ștergere
    3. @Anonim 09:58
      Asta cu "vin rușii" e spălare pe creier din secolul trecut, nu ai învățat nimic din pandemie cu "vine virusul"? Chiar ești spălat pe creier cu o doctrină atât de veche? Și chiar ai trecut prin pandemie și nu ai învățat nimic?
      Putin a intrat în Ucraina să oprească uciderea etnicilor ruși din Donbass, atacă Maia Sandu etnicii ruși și îi omoară? Flutură cumva Maia Sandu steagul nazistului Banderas? Și-a îmbrăcat soldații cu semne naziste și ataca etnicii ruși din Moldova?
      Hai să îți zic ce mentalitate ai: nu-ți convine că Șoșoacă a fost votată de foarte mulți români și o bagi pe asta cu naziștii din anii '50. ..

      Ia ce zice Medvedev:
      "la fel ca în anii 1950 și 1960, SUA este cufundată în psihoză totală de a construi buncăre împotriva bombelor și rachetelor rusești peste tot. Lasă-le elitele să devină nervoase! Lasă acești viermi să tremure și să zgribuleasca! Și lasă unul dintre ei să se arunce pe fereastră, țipând: „Vin rușii!”; la fel cum a făcut fostul secretar american al apărării James Forestall în timp ce se afla într-o unitate de psihiatrie."

      Ștergere
    4. Sper din suflet ca esti bine, Mihaela!

      Ștergere
  6. Știe cineva dacă va fi ceva în data de 7 iulie 2024 ?😳

    RăspundețiȘtergere
  7. D-na Mihaela , când mai postați ?

    RăspundețiȘtergere
  8. RADACINI DE DOR

    Unde-mi sunt padurile?
    Un' le duc topoarele?
    Unde-s luate visele?
    De ce plang iar frunzele?

    Unde-ti sunt apele dulci?
    Unde-ncerci sa le ascunzi?
    Le-au secat izvoarele!
    Lacrimi varsa pietrele!

    Unde e pamantul tau?
    Pare negru, foarte rau!
    L-au vandut si l-au tradat!
    Pas cu pas pe tot l-au dat.
    Plange vantul, n-a uitat.

    Unde sunt oamenii buni?
    De ce sunt mereu pe drum?
    De ce doru-n ei e-aprins?
    De ce lacrimeaza-n vis?

    Unde-i glasul codrilor?
    Dar cel al padurilor?
    Unde-i vorba apelor?
    Sufletul romanilor?

    De ce-i lasi sa mi te ia? Lume, mama!
    Sa te rupa-n fata mea! Of!
    Sa ucida doina ta! Lume, mama!
    Si sa-ti fure lacrima!

    Daca nu mai poti asa...
    Fiindca viata-i tot mai grea...
    Da-mi o sansa, ultima,
    Sa aleg pe cine-oi vrea
    Si Ciuleandra om juca!

    Foie verde siminoc,
    Tineti Ciuleandra pe loc!
    Si-nc-o data, mai baieti, hop si-asa si-asa!

    Doua fire, doua paie,
    Ia Ciuleandra la bataie!
    Si-nc-o data, mai baiati, hop si-asa si-asa!

    Cand lumea-ti moare sub picioare - doare.
    Si simti cum vrea sa strige, dar nu poate.
    Prin ce ne mai putem acum diferentia?
    Un lucru-i sigur: am pierdut directia.

    Si tara-n care stam nu mai e-a noastra.
    Si limba de-o vorbim e tot mai falsa.
    Povestea asta se va sterge intr-o clipa,
    Pentru ca de zeci de ani ne este frica.

    Prin umbre vechi ce mai gasim repere.
    Acum e moda sa privim cum piere...
    Tot ce e bun, tot ce-i frumos, tot ce-are suflet!
    Ramane-n urma doar un tragic urlet!

    Si e durere, i-frica, i-intuneric, s-ploi.
    Cand radem, plange inima in noi.
    De prea mult timp stam nemiscati si amortiti.
    Privim tacuti cum suntem despartiti.

    Spune-o vorba din popor:
    Esti prin lume trecator.
    Ca ti-e greu sau ca ti-e rau,
    Sa faci bine-n jurul tau.

    N-am sa uit in viata mea
    Glasul celui ce-mi spunea:
    Doina este suflet viu,
    Scoate omul din pustiu!

    Joaca-asa ca la-nceput!
    Din cenusa-am renascut!
    Tot ce-i rau sa osteneasca!
    Dragostea sa n-o gaseasca!

    Radacinile-s adanci,
    Stau infipte in pamant,
    Nu le-a smuls furtuna rea,
    Nu le-a uscat seceta.

    Pune-urechea pe un pom,
    El vorbeste ca un om,
    Stie ce-i in gandul tau,
    Te ajuta cand ti-e greu.

    Joaca-asa ca la-nceput!
    Din cenusa-am renascut!
    Tot ce-i rau sa osteneasca!
    Dragostea sa n-o gaseasca!

    Sa se duca drept in foc!
    Sa se faca scrum pe loc!
    Sa il poarte pe un drum,
    Pana vin eu sa-l adun!

    Trece-un calator si canta,
    Trece pe-o carare franta,
    Prin campia inflorita,
    Cu inima vestejita.

    El se plange ca-n cea lume
    Nimeni stie de-al sau nume,
    Nimeni nu se ingrijeste
    De e mort ori de traieste.

    Din ce lut ne-am asternut,
    Prin ce ape am trecut,
    Cate vieti am cautat,
    Locul asta minunat?

    Cin' mai poarta doru-n piept?
    Cine-si poarta visul drept?
    Cine mai priveste-o stea
    Si vorbeste bland cu ea?

    Oriunde te-ai departa,
    Nu uita de mama ta,
    Nu uita unde-ai pornit,
    Nu uita ce ai iubit.

    Cin' mai poarta doru-n piept?
    Cine-si poarta visul drept?
    Cine mai priveste-o stea
    Si vorbeste bland cu ea?

    TROOPER

    https://youtu.be/nNeL-X_6b3k?si=AV3apyjEdeTfhblC

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc Mihaela,f interesant ce impartasiti cu noi!

    RăspundețiȘtergere