joi, 8 iulie 2021

100.38 - PUTEREA CADUCEULUI "GALDRA"

 

100.38 - PUTEREA CADUCEULUI "GALDRA"

Video


sau daca nu este vizibil, puteti accesa videoclipul AICI


Note: 

Ne intereseaza in special prima melodie din album. Un instrument de putere, precum cel numit in titlu, exista. El activeaza o multime de tipuri de scuturi de protectie. Chiar daca nu poate fi aratat, totusi, el isi face treaba prin ascultarea melodiei recomandate. Bine ar fi daca s-ar putea asculta cu casti. Este valabil si pentru celelate melodii ce fac parte din programul celor 100 de zile. Prin ascultare cu casti, impactul este in mod clar mult mai mare.

Exista de asemeni si o scriere numita "Cartea Galdra" sau in engleza, dat fiind faptul ca inca nu este tradusa in romaneste pana la acest moment, "The Galdrabook". In internet, in prezentarea acesteia, este precizat faptul ca este o carte de practici magice. In urma cu niste ani m-am intersectat cu o serie de actiuni avand legatura cu adevarata Carte Galdra, ca si Cunoastere din Ceruri. Ea contine toata Cunoasterea Divina in materie de protectie. Tot atunci am aflat despre acest caduceu. Galdra este printre putinele scrieri in care apare prezentat simbolul Vegvisir. Despre acest simbol voi prezenta cateva randuri in continuare. Este un material conceput la acea vreme pe baza unor informatii personale dar si a unora gasite in internet, insa din pacate nu am notat nicaieri sursele de inspiratie, iar acum nu le pot reda, asa cum ar fi corect sa o fac. Imi cer iertare pentru asta.


VEGVISIR

Compasul Vikingilor – Compasul Runelor

Simbolul ghidarii si protectiei


Vegvisir, cunoscut ca busola runică sau compasul Viking este alcătuit din opt simboluri magice, aşezate pe o stea cu opt raze. Este un simbol al protecției și orientării, considerat de vikingi ca o busola. Cuvântul vegvisir înseamnă „găsitorul drumului” și "semnul călătorului" în limba islandeză.

Deși este cunoscut în mod obișnuit ca busola Viking, există putine scrieri vechi în care să se vorbească despre acesta şi despre originile sale.

Există două surse care menționează Vegvisir: „Manuscrisul Huld” compilat de Geir Vigfusson în 1880 și „The Galdrabok”, un alt manuscris care este în esență un grimoire - "un manual pentru magie".

În Manuscrisul Huld, Vegvisir este menționat ca simbol al îndrumării și protecției doar într-o propoziție care se traduce astfel: "purtătorul acestui simbol nu își va pierde drumul pe timp de furtună și vremea rea, chiar şi atunci când se consideră rătăcit şi nu cunoaşte exact unde o îl duce destinul".

Manuscrisul Huld este un document adunat la aproape zece secole după epoca vikingilor, el fiind inspirat din tradiţiile populare norvegiene.

Cea de-a doua sursă care menționează Vegvisir, Galdrabok, este un grimoire, o carte de magie care detaliază practici magice, in general pentru protectie, și oferă cunoștințe despre magie, zeii germanici ai timpului și cosmologie.


În Galdrabok, este scris că acest simbol îi va ajuta pe purtător să nu se piardă și să-și găsească calea înapoi şi ne referim aici chiar şi la calea vieţii. 

Deși nu există o anumită cunoaștere a originii şi vechimii lui Vegvisir, unii cred că simbolul a fost folosit în domeniul navigației de către vikingi, spre a fi feriţi de furtuni şi a ajunge teferi pe pământ după o călătorie pe mare.

Astăzi, Vegvisir este folosit ca simbol al culturii islandeze, în timp ce oamenii din credința Asatru îl folosesc și pentru a se identifica și pentru a fi un simbol al îndrumării spirituale. Asatru (credința în Aesir) este reînvierea religiei pre-creștine a popoarelor germanice – engleziidaneziigermanii  şi scandinavii. În IslandaNorvegia șDanemarcaAsatru este recunoscută de către stat, comunitățile religioase putând să oficieze căsătorii legale, să primească donații şi să beneficieze de scutiri de taxe. Asatru este o religie reconstruită pe baza documentelor scrise, în principal a celor două culegeri de texte Edda (secolele XIV - XVI). Asatru consideră ca valori morale: curajul, onoarea, ospitalitatea, independența şi libertatea, individualitatea şi responsabilitatea, hărnicia şi perseverența, loialitatea, respectarea strămoşilor.


Videoclipul devine vizibil pe telefonul mobil doar daca se va merge in partea de jos si se va selecta "afisati versiunea pentru web". Altfel, puteti accesa apasand pe "AICI".

Aceasta postare face parte din Programul de 100 de zile despre care am scris in data de 2 iunie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu