vineri, 12 iunie 2020

MIC SI MARE





MIC SI MARE


Dragii mei,


In articolul anterior, instrumentul ce a stat la baza a fost un fel de batut saua ca sa priceapa calul. Cred insa ca nu pentru toata lumea a fost atins scopul avut in vizor, din care cauza m-am gandit sa merg si pe varianta cealalta, adica sa spun direct ce am de spus.
Sunt gramezi de oameni pe planeta aceasta, care pentru tot ce se intampla rau, arata cu degetul catre tot felul de zone, adevarat, de la nivel mai de varf. Sunt fapte rele mari facute de un numar mic de fiinte aflate in varfuri de piramide, iar toate acestea se pun pe un taler de balanta.
Ce am vrut eu sa sugerez in articolul anterior are legatura cu raspunsul la intrebarea: dar faptele rele mici, venite insa de la foarte multi, conteaza in vreun fel in lumea asta mare? Ma refer aici la hotia si inselaciunea de nivel marunt (100 grame furate la cantar, 3 kg de cartofi stricati in interiorul unui sac cu 25 de kg, capsune cat pumnul la fatada dar in plasa cat cireasa, produse alimentare fabricate din orice altceva numai din esenta de baza a produsului nu, iar uneori cu insertii de materie prima careia i-a trecut de mult termenul de garantie, mezeluri injectate cu apa si multe altele), la micile si nevinovatele minciuni, la barfa noastra cea de toate zilele, la tradarea din familie, de la serviciu, dintre prieteni, iar exemplele pot continua fara numar. Va spun sincer ca ma tem ca asezate pe talerul celalalt al balantei, s-ar putea sa atarne la fel de greu ca fratele lui, daca nu si mai greu.
Personal, am ajuns in punctul in care pur si simplu nu mai suport cand aud vesnica plangere a victimizarii si vesnica gasire a vinovatiei oriunde in alta parte, numai la noi nu. Nu trece nici macar o zi de la Dumnezeu fara ca noi astia mici da’ multi sa nu ii aducem intr-un fel sau altul o pata. Nici macar o zi. O fac si aia mari si putini, nu sunt deloc diferiti, insa azi nu vorbesc despre ei, ci despre noi.
Lucrurile mici conteaza deseori la fel de mult ca lucrurile mari, deoarece e important si numarul celor ce le fac pe unele sau pe altele. E valabil si pentru rau si pentru bine. Sa fim noi astia mici un exemplu de onestitate, de bunatate, de iubire, nu pentru cei mari, caci fata de aceia avem trasa o linie de delimitare in tratarea temei de astazi, ci pentru aceia ce sunt la fel ca noi, mici si multi, iar dupa aceea mai stam de vorba. Abia atunci am putea vedea cu adevarat ce mai pot face cei mari si putini in raport cu cei mici si multi. 
Ca sa priceapa bine calul, acesta este motivul pentru care nu ma asociez discutiilor despre cei mari si putini. Nu este vorba despre frica de a vorbi (caci am facut de-a lungul anilor, prin unele expuneri din acest blog, lucruri mult mai periculoase pentru pielea mea), ci despre constienta balantei prezentate mai sus.
La final, apare atasat un video. Este exact experimentul prin care incercam sa vedem ce transformare ar putea aduce sufletului nostru mare niste lucruri mici. La nivel majoritar, trecem in aceste timpuri pe langa ele, fara a le mai arunca nici macar o mica privire. E pacat insa, pentru ca ele sunt scantei mici care sustin Viata din noi.


Toate cele bune! 

 



16 comentarii:

  1. Cam asta si asteapta Iisus,ca noi astia mici si multi sa incepem sa facem diferenta prin schimbarea comportamentala ,verbala,sa aducem o pata de culoare in aceasta lume ,o pata de culoare vie si placuta,sa incercam sa devenim pas cu pas mai buni ,mai corecti,mai blanzi,mai darnici mai cinstiti cu noi insine si cu cei din jurul nostru.sa cream o noua societate bazata pe ce de mai sus descrise si nu numai. Iisus sa fie cu noi cu toti si sa incepem sa ne imbunatatim ,sa ne sfintim inaintea Lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dna Mihaela, îmi pare rău că insist dar sunt mai în vârstă și pricep mai greu....au fost vaccinuri care au salvat mii de vieți! Acum de ce ar trebuii să nu acceptăm vaccinarea? Unul din nepoți are 20 de ani și el zice la fel ca dvs. Totuși....DE CE ? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Consider ca nu vaccinul in sine e problema ci ce se baga in el. 😅

      Ștergere
  3. Aveti dreptate,dar doar in parte.Mizeriile marunte pe care le facem noi cei mici si multi,foarte multi se datoreaza conditiilor de viata si a sistemului criminal create,dezvoltate si perfectionate nu de noi ci de jidani,iudeo-masoni,khazari si iezuiti!Mizeria materiala extraordinara,cultivarea si raspandirea prin mass-media detinuta in totalitate de "Ei" a urii,lacomiei,rautatii,minciunii,inselatoriei si a crimei aduce dupa ea si mizeria spirituala infioratoare!Nu ca n-am fi si noi,astia micii,vinovati.Nu asta doresc sa subliniez ci faptul ca nu noi suntem autorii(vinovatii) principali ai mizeriei pestilentiale a acestei lumi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un articol cu un mesaj f.f.bun si de actualitate URGENTA...E greu ca oamenii sa inteleaga ca schimbarea nu se poate face decat incepaand cu tine....dar apoi, sa mai si puna in practica....Iata, chiar daca a-ti scris aici NEGRU pe ALB...un comentator anonim (cei iubesc...) spune ca toata lumea e vinovata, poate,cu o singura exceptie...

    RăspundețiȘtergere
  5. PS : Nu am stiut ce alte talente minunate aveti....Filmuletul este MINUNAT ! Mi-a produs multa bucurie ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  6. Înainte de a te grăbi să-i critici soţiei defectele, adu-ţi aminte că tocmai ele au fost pricina pentru care nu s-a putut căsători cu un soţ mai bun!
    Nu te enerva că nu-i poţi face pe alţii aşa cum îţi place ţie! La urma urmei nici tu nu eşti chiar aşa cum ai dori.
    Există ceva bun şi atunci când n-ai nimica: n-ai nevoie să faci reparaţii!
    Depresia e starea în care tot ce contează e propria ta suferinţă.
    Dumnezeu parcă ţine tot ce e mai bun pentru sfârşit.
    Nu-i pasă nimănui cât de mult ştii decât după ce află cât de mult îţi pasă.
    Cel mai mare rău e deprinderea cu răul.
    Necazurile vin cîte trei, norocul vine singur.
    Am toate defectele celorlalţi şi totuşi ceea ce fac aceştia mi se pare inadmisibil.
    Cel mai mare neadevăr este adevărul înţeles greşit.
    Te iubesc nu pentru ceea ce eşti, ci pentru ceea ce sunt când sunt cu tine.
    Există şi o vanitate a binelui: aceea de a fi recunoscut.
    Alta ar fi media de vârstă dacă nu ne-am mânca, reciproc, zilele.
    Oamenii se împart în două: unii care caută şi nu găsesc, alţii care găsesc şi nu-s mulţumiţi.
    Unii oameni aduc fericire oriunde se duc. Alţii numai când se duc.
    Mintea este ca o umbrelă, funcţionează numai dacă e deschisă.
    Nu a trăi e de mare preţ, ci a trăi cinstit.
    Dacă vrei să afli valoarea banilor, încearcă să te împrumuţi.
    Banii te ajută să suporţi mai bine sărăcia.
    A da cu plăcere valorează mai mult decât ceea ce dai.
    Rugăciunea este unitatea de măsură a dragostei.
    Râsul e ca ştergătorul de parbriz: nu opreşte ploaia, dar îţi permite să îţi vezi de drum.
    Când spui cuiva „îmi pare rău”, priveşte-l în ochi.
    Toate fiinţele merită fericirea, de aceea fii bun cu toate.
    Nu doresc să reprezint totul pentru oricine, ci aş dori să însemn ceva pentru cineva anume.
    Femeile care vor bani spun că iubesc. Cele care iubesc nu spun nimic.
    Multă suferinţă din lume apare din dorinţa egoistă de fericire doar pentru sine. Şi multă fericire din lume apare din dorinţa de a-i face fericiţi pe ceilalţi.
    Îngrijeşte-te de animalele tale de parcă ar fi ultimele pe pământ.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu putem trezi pe nimeni decat daca acesta doreste ca sa se trezeasca singur. Ne facem datoria de a informa si fiecare face ce doreste cu aceasta informatie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-a descretit fruntea anonimul de la 8:11,din 2017 acum am reusit sa-mi fracturez mana a treia oara alternativ,E CU SCOP,dar eu nu mai pricep nimic,unde gresesc?unde alunec?,mainile mele sunt extensile si legatura mea cu cei din jur,ce nu inteleg.TE ROG MIHAELA DIN ADANCUL SUFLETULUI MEU AJUTA-MA SA INTELEG,SA GASESC DRUMUL.Poti sa raspunzi aici sau la/ rodica.istoc@yahoo.ro/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. manuirea experientele tale cu greutate, lovire si cu dureri. Experienta e cuvantul cheie.

      Ștergere
    2. Incercati sa cititi aceasta carte, pana mai este in varianta free, dar cu mare atentie. Veti sti unde gresiti, daca veti intelege cu adevarat mesajul acestei carti:

      https://www.slideshare.net/silviacojocaru54/adrian-nuta-ghidul-iluminarii-pentru-lenesi

      Ștergere
  9. Rezonam cu ceea ce suntem fiecare în parte. Rezonam cu atitudinea și caracterul pe care le avem. Mai presus decât elita oculta este Dumnezeu, a cărui prezența în viața noastră o limitam, ignorând ce ne este benefic în atitudine.
    Balanța, echilibrul între spiritual și material tine de atitudine și de caracter.

    RăspundețiȘtergere
  10. Articolul trecut si acesta mi s-au parut cel mai usor de inteles!
    Este mai usor sa dam vina pe te miri ce,masoni,draci, 5G ,extraterestrii cand multe chestii tin de noi personal .Fiecare are creier si poate sa aleaga sa faca un lucru bun,cat de mic.Sa evite o barfa,sa arunce o hartie la gunoi,sa tina usa cuiva ...
    Mai mult bun simt ar face o schimbare printre noi ,apoi la astia mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sa inteleg ca actiunile facute de cei in lumina nu prea dau rezultate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este incorecta intelegerea. Prea dau rezultate multe actiuni, caci Lumina este cea care scoate la suprafata tot intunericul din om si din alte fiinte care mai traiesc cu noi pe planeta aceasta. De aceea pare ca toate se amplifica. Va veni si vremea cand nu va mai avea ce scoate.

      Ștergere
  12. Vă urmăresc articolele de când a apărut pandemia. Interesant totul. Felicitări pentru video.
    Si este adevărat că lucrurile simple ne bucură sufletele !!

    RăspundețiȘtergere