vineri, 27 septembrie 2019

CU SARE SI ... PIPER




CU SARE SI ... PIPER


Maestrul era într-o stare de foarte bună dispoziţie, aşa că discipolii s-au gândit să-l întrebe care au fost etapele prin care a trecut de-a lungul evoluţiei sale spirituale.
- La început, Dumnezeu m-a condus de mână, le-a povestit el, ducându-mă în Ţinutul Acţiunii, unde am stat câţiva ani. Apoi, Dumnezeu s-a întors şi m-a condus în Ţinutul Tristeţii, unde am rămas până când inima mea a fost curăţată de toate ataşamentele ei. M-am trezit atunci în Ţinutul Iubirii, ale cărei flăcări au ars tot ce mai rămăsese din egoul meu. Am ajuns astfel în Ţinutul Tăcerii, unde mi-au fost revelate toate misterele vieţii şi ale morţii.
- Aceasta a fost ultima etapă a călătoriei? Au întrebat discipolii.
- Nu, le-a răspuns Maestrul. Într-o zi, Dumnezeu mi-a spus: "Astăzi te voi duce în cel mai intim sanctuar al Templului, care este chiar inima lui Dumnezeu". Şi astfel, am ajuns în Ţinutul Râsului ...

***

A fost odată un sfânt despre care se spunea că de fiecare dată când pleca de acasă ca să-şi împlinească îndatoririle religioase, spunea: "Şi acum, Doamne, la revedere! Am plecat la biserică".

***

O bătrână pioasă, după război:
- Dumnezeu a fost foarte bun cu noi. Ne-am rugat tot timpul, iar bombele au căzut în cealaltă parte a oraşului!

***

Cei doi şi-au făcut un obicei din a-şi invita mătuşa cea pioasă să vină cu ei la picnic o dată pe an. Anul acesta au uitat însă. Când invitaţia a sosit în sfârşit, femeia a spus:
- Acum e prea târziu! Am apucat deja să mă rog să plouă!

***

Un avar se ruga în biserică:
- Doamne, fie numele tău lăudat de-a pururi, dacă mi-ai da o sută de mii de dolari, aş da 10.000 de dolari săracilor. Promit că o voi face. Dacă nu mă crezi, poţi să-i scazi de la bun început şi să-mi trimiţi diferenţa.


***

Familia s-a strâns pentru cină. Băiatul cel mare a anunţat că doreşte să se însoare cu o fată din vecini.
- Bine, dar familia ei nu i-a lăsat nici un ban, a protestat tatăl.
- Iar ea nu a economisit nici atât, a adăugat mama.
- Nu ştie absolut nimic despre fotbal, a zis şi fratele cel mic.
- N-am mai văzut o fată cu o coafură atât de ciudată, a adăugat sora.
- Şi nu face decât să citească romane, a spus unchiul.
- Cât despre gustul ei la haine, ce să mai vorbim, sărmana, a adăugat mătuşa.
- În schimb, la farduri nu face deloc economie, a spus bunica.
- E drept, a spus băiatul, dar are totuşi un mare avantaj faţă de noi.
- Care? au întrebat toţi, în cor.
- Nu are familie!

***

Un episcop a dat un decret, potrivit căruia menajerele preoţilor nu trebuie să aibă mai puţin de 50 de ani. Odată, în timp ce făcea o vizită într-una din diocezele sale, a rămas uimit să descopere ingeniozitatea unui preot, convins că respectă porunca dacă ţine două menajere, fiecare în vârstă de 25 de ani.

***

Doctorul:
- Durerea din picior este cauzată de vârsta dumitale înaintată.
Pacientul: .
- Mă iei drept fraier, doctore? Şi celălalt picior este la fel de bătrân ca şi cel care mă doare.

***

Există o poveste revelatoare legată de un călugăr ce a trăit în deşertul egiptean şi care a fost atât de chinuit de tentaţie încât nu a mai putut suporta. De aceea, s-a decis să-şi abandoneze chilia şi să plece în altă parte. În timp ce îşi punea sandalele cu gândul să-şi pună în aplicare planul, el a văzut un alt călugăr, nu departe de el, care îşi punea la rândul lui sandalele.
- Cine eşti? l-a întrebat el pe străin.
- Eu sunt tu, i-a răspuns acesta. Dacă din cauza mea te-ai decis să pleci din acest loc, trebuie să ştii că oriunde te-ai duce, eu te voi însoţi.

Disperat, pacientul s-a adresat psihiatrului:
- Oriunde m-aş duce, trebuie să mă iau cu mine, şi asta strică totul.

Atât lucrurile de care fugiţi cât şi cele după care tânjiţi se află în voi.


Extrase din cartea:
„Rugaciunea broastei” – autor: Anthony de Mello



Toate cele bune!

22 de comentarii:

  1. multa intelepciune , trebuie sa luam aminte.

    RăspundețiȘtergere
  2. ..si totusi ..e bine sa mergi la biserica ..sau nu..??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gluma cu mersul la biserica atinge subtil ceva anume. Stim cu totii prea bine ca Biserica sustine ca nu te poti mantui decat prin ea si decat cu prezente la Sfanta Liturghie. Insa Domnul nostru Iisus Hristos nu a afirmat vreodata asa ceva legat de mersul la biserica, ba chiar ne invata sa ne facem rugaciunea undeva intr-un ungher al nostru, nestiut de nimeni, si sa nu facem fanfarada mare din aceasta actiune. In aceste conditii, cum se potrivesc cele doua? Se vede clar ca se cam bat cap in cap. Eu cred ca nu este nicio problema nici daca mergi, nici daca nu mergi la biserica, in conditiile in care nu faci confuzie intre religie si credinta. Caci tot de la Mantuitor noi stim ca nu oricine spune "Doamne, Doamne" va si intra in Imparatia Cerurilor. Iar la fel de bine stim ca Omul sfinteste locul. Cu alte cuvinte Duhul Sfant se coboara si in biserica si acasa si la groapa de gunoi, daca acolo se desfasoara Oameni cu "O" mare. Iar daca oameni cu "O" mare nu sunt, nu vine Sfantul Duh nici de ar fi mama bisericii.

      Ștergere
    2. Multumim pt acest raspuns !
      De-am afla mai multe din Invataturile Domnului nostru Iisus ...(din cele care ni se ascund )

      Ștergere
    3. Si totusi ingerii spun sa mergem la biserica.

      Ștergere
    4. Ingerii te indeamna sa mergi acolo unde ai ceva de invatat. Pamantul e o școală. Biserica este un loc simbolic de pace si reculegere. Dar la fel de bine e si in padure, in varful unui munte sau langa o apa. Natura este sincera cu noi. Preotii nu sunt toti sinceri pentru ca nu toti au Har. Preoții ar trebui sa stie ca si ei sunt pe Cale. Nu au ajuns la apogeu. Nici nu exista apogeu. Cresterea noastra spirituala se desfasoara incontinuu. Nu exista Maestru absolut. Vine un moment in care intelegi ca este timpul sa parasesti calea " turmelor" si sa pasesti pe Calea ta.

      Ștergere
    5. Este in regula sa mearga lumea la biserica, la sinagoga, in templu, in manastire s.a.m.d. Nu este in regula neacceptarea acestei alegeri, asa cum nu este in regula neacceptarea alegerii celor care nu simt sa se roage in biserica etc.

      Numai bine!

      Ștergere
    6. Nu e atat de simplu.
      E vorba de participarea la liturghie, maslu, etc.

      Ștergere
    7. Si tu ai dreptate. Razboaiele religioase apar din cauza faptului ca fiecare se crede detinatorul adevarului absolut. Problema apare cand structurile ierarhice superioare dintr-o religie isi vand sufletul si folosesc religia pentru manipulare. Daca tot nu am facut vestitul cu mare tamtam Salt in 5D, va propun sa descifram impreuna de ce Dumnezeu nu a primit " ofranda"( intentionat ma exprim in termeni religioși vechi, pentru ca exista o tendinta de intoarcere in Evul Mediu, in crestinism) referendumului Pro familie. A nu se crede ca mi-as dori un invatamant in care copiii invata ca le este permis orice si ca intre baieti si fetite nu e nicio diferenta. Este si bine ca este.
      Doar ca...am un sentiment de fariseism si tamaie data peste ceva nu tocmai curat in toata acea actiune numita Referendum. Crestinii romani nu stiau pana atunci, macar din presa, ca in Romania copiii sunt abuzati sexual frecvent chiar de romani? Uneori, de unchi, alteori de vecini in timp ce mamicile au fost oarecum fortate de saracie sa plece din tara. Am fost la Referendum, dar am gandit atunci ca as vrea sa votez impotriva a tot ce este minciuna. Sa se termine odata cu tamaia data peste ceva necuratat, pentru ca tocmai copiii sunt cei murdariti. Cand ni s-a făcut " darul" deschiderii granitelor si circulatiei libere in afara tarii, au fost cateva elemente bune, dar cateva au fost foarte rele. Parasirea copiilor de catre mame a dat nastere unei generatii de copii traumatizati.

      Ștergere
    8. Dna. Maria-Aurelia,va recunosc stilul inimitabil si dintre 1000 de comentarii!!!Ca de obicei aveti mare dreptate si mult adevar aratati prin comentariile Dvs.Va doresc multa sanatate si totodata adresez multumiri respectuoase Dnei.Mihaela pentru stradania deosebita si constanta a dansei intru luminarea noastra.Respect.

      Ștergere
  3. Am zambit - multumim! Cred ca e o adevarata terapie... zambitul, rasul, starea de exaltare! Si ne prinde tare bine, in aceste vremuri!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vine un moment pentru cei destinați măreției, când trebuie să stăm în fața oglinzii sensului și să cerem.
    Eu sunt oglinda și eu sunt omul. Curajul este dreptul meu din naștere și moștenirea mea în această lume.
    Privim în ochii noștri obosiți de călătoria lungă prin mediocritate. În acel moment al descoperirii de sine, învațăm că suntem „sufletul” obosit de stagnare, „sufletul” obosit de repetările iluminarii noastre personale.
    Cultura noastră a devenit stagnantă ... Societatea noastră a devenit separată de realitate pentru cei care trăiesc dupa valorile monetare.
    ... O separare a umanității creată de sistemul de caste bazat pe bani ca un produs secundar al incapacităților guvernelor mondiale de a face de fapt orice care ajută oamenii aflati in stagnare sau in cruzimea pusa pe umerii lor de către piață liberă,
    ... un sistem care folosește liberul arbitru în avantajul său pentru a crea dezavantaje pentru cei care vin în generațiile viitoare.
    Părinții noștri, părinții lor și ai lor, înaintea lor, au avut o viață cu totul diferită de cea a celor 1000 de generații anterioare. Ne-am pierdut calea de a crea sinteza cu noi înșine.
    Puteți obține din nou sinteza cu voi în acest moment?
    Sinteza nu este doar un cuvânt. Este o stare de libertate personală și de conștientizare a creșterii în cadrul tiparelor pe care le creăm pentru a promova propria evoluție cu scopul și locul nostru în această lume.
    Să ne uităm în oglinda sensului, în sensibilizarea propriei persoane, sa punem întrebări despre sine în reflecție interioara, fara a fi pierduți în propriile micimi si nevoi de justificare.
    Acei puțini care sunt destinati măreției într-o lume de mediocritate aleg să dizolve credințele vechi și tiparele de abuz al sinelui.
    Acești aleși puțini cunosc puterile depline ale sinelui și ca legile naturii sunt darurile naturii pentru noi. Moștenirea și dreptul nostru din naștere este să fim în sinteză cu tot ceea ce există, a fost și va fi vreodată.
    Fiecare dintre noi avem forța interioară de a face față demonilor creați de noi insine. Va fi alegerea și capacitatea noastră de a impune alegerile noastre să dureze prin furtuna îndoielilor de sine și a înșelărilor de sine.
    În fiecare zi ne provocăm să devenim mai mult decât eram cu o zi înainte. Transmitem moștenirea sinelui către eul nostru, astfel încât măreția noastră nu va fi uitată de valurile evolutive ale timpului.
    În acest moment, pe măsură ce citiți sau auziți aceste cuvinte, o lume vastă nevăzută vă tatonează, rugându-vă să ascultați tăcerea care vă extinde capacitatea de a o cunoaște, ... egală cu această lume și stratificată peste ea prin formele de gândire și percepție.
    Tu și numai tu poți discerne tăcerea și să știi cum îți vorbește lumea nevăzută. În timp ce scriu și vorbesc aceste cuvinte veșnice decodate din alfabetul celest de un milion de litere, TOȚI simțiți înfiorarea unei înțelepciuni pe care le-ați cunoscut încă din zorii nașterilor voastre eterne. MAREA AMINTIRE A ÎNCEPUT!
    Știu acest lucru pentru că te simt de dinainte ca aceste cuvinte să fi fost arătate vreodată unei alte persoane vii din această lume. Am răspândit-o în restul lumilor peste toate formele de gândire și percepție cu scopul exclusiv de a fi instrumentul celest al păcii. În acest sens, noi, ca specie încurcate cu zeci de mii de alte specii, nu mai trebuie să luptăm pentru controlul atat de „bărbătesc” al spațiului infinit.
    Teama sub forma depravării de sine, a înșelării de sine și a acțiunilor egotistice, redefinește și determină atât de multe persoane din lumea moderna să facă lucruri nefirești modului lor de a fi.
    Trebuie să ne confruntăm cu frica noastră de necunoscut și să știm că este o dovadă falsă care pare reală. O facem reală pentru că suntem creatorii propriei noastre realități.

    RăspundețiȘtergere
  5. În calitate de creatori ai propriei noastre realități, adevărurile noastre de sine depind de capacitatea noastră de a fi vigilenți și disciplinați. Mulți dintre noi credem că cea mai mare putere umană a potențialului se află în capacitatea noastră de a gândi independent, de a alege propriile obiective și de a ne trăi visele. În inima omenirii trăiește instinctul natural de a cunoaște libertatea, există o predispoziție psihologică independentă pentru a ne face propriul drum in viata.
    Acesta este un imperativ biologic care ne îndrumă să creștem. Alegerea bucuriei spirituale prin acest imperativ biologic este esența esenței noastre, fiind una cu ea ca parte a noastră, ca instrument ADN de conștientizare programabil, ca parte a sistemului nostru de credință bazat pe alegere, împletit cu țesătura realității spațiu-timp.
    Istoria acțiunilor noastre trecute retin prea des poveștile traumelor de viață, repetate fără a învăța cum să vindecăm din ele,... O nefericire, lipsa unui scop clar sau orice nu ne promovează ca ființe conștiente.
    Prea multe dintre culturile noastre din lume au o dorință oarbă de a fi considerat demne, ... iubitoare, ... acceptat ca parte a pachetului de conformiști. Trebuie să aflăm despre călătoria eroului nostru, pașii înainte de a-și desfășura marea lucrare, indiferent de proiecțiile făcute de cei din jurul lor, inclusiv cei iubiți care sunt încă în hipnoza ascultării și sclaviei. Poziția unui erou este înfricoșătoare pentru cei care se conformează fără îndoială.
    Tu, ca erou, nu vei deveni supus tiraniei nebunilor, ignorând în mod fericit toate cadourile naturii.
    Nu mai putem trăi în apatia momentului de acum. Trebuie să fim prezenți pentru a revendica autoritatea noastră. Tu și numai tu puteți obține libertatea personală față de conformiștii care vă solicită conformitatea.
    Aceasta este o formă de hipnoză culturală care folosește sugestii hipnotice pre și post culturale care vă solicită să răspundeți la nevoile celorlalți, atrăgându-vă la fiecare punct de alegere, schimbând cursul evoluției dvs. zilnice în urmăriri fără sens ale unor urgențe false.
    Acest lucru creează o detașare interioară a intențiilor și acțiunilor noastre clare. Evoluția personală devine un serial TV pe care îl vizionăm, diminuând astfel capacitatea noastră de a cunoaște chiar sinteza. Pe măsură ce explorăm dreptul nostru din naștere și moștenirea noastră cu o inimă clară, o minte clară și cunoaștere, lumea vă va cere să vă conformați.
    Intrăm în măreția noastră, cu aceste adevăruri evidente pentru ființa noastră, în etape de acțiune care ne revendică puterea și autoritatea de a fi noi înșine, fără a ne conforma capriciilor și fantezilor celorlalți care trebuie să ne facă să ne conformăm regulilor realității lor..... Adevărul este că ... avem doar aceste momente de acum.
    Acest lucru este nefiresc cu modul naturii, o creație a nevoii omului de a-i face pe ceilalți să se conformeze construcțiilor gândirii și ideologiilor generațiilor trecute.
    De prea multe ori omenirea nu are conștientizare vibrantă despre propriile emoții.
    Lipsa emoțiilor înseamnă că nu putem simți energia subtilă care înconjoară corpul, mintea și spiritul nostru ca o hologramă complexă de lumină codificată în memorii de-a lungul vieții. Trebuie să alegem să simțim, din nou și din nou.
    De fiecare dată când faci alegerea să te simți, permițând emoțiilor crude să te ajute să-ți definești cursul de acțiune în marea ta muncă, astfel încât munca ta mare poate avea un impact mare asupra celor pe care îi iubești. Alegerea de a simți este dreptul tău de naștere și moștenirea.
    În fiecare zi trebuie să provocăm porțile apatiei și să ne îndreptăm holograma cu prezența deplină și puterea potențială de a fi în prezent.
    Există lucruri în interiorul nostru care creează modele de obișnuință de sabotaj. Aceste modele obișnuite iau forme de traume crescând în perioada noastră de criză internă.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ori de câte ori alegem să fim autentici cu noi înșine sau cu cei dragi, aceste tipare devin programe de putere puternică. De-a lungul multor generații, „gânditorii” numesc aceste programe „demonii noștri interni”.
    Demonii noștri interni otrăvesc puțul de inspirație, transformă speranța toxică și risipesc bunăvoința în ură, furie și furie.
    Destinul nostru este determinat în mare parte de cât de bine ne cunoaștem demonii noștri interni de îndoială și de privațiune de sine și cum folosesc rușinea, vina și vinovăția pentru a denatura percepțiile noastre despre oameni, locuri și lucruri din prezent ...
    Modul în care le luptăm și alegem să câștigăm în fiecare zi va fi determinat de metoda pe care o creați în voi înșivă. Calea către stăpânirea de sine începe cu identificarea demonilor tăi interni și aruncarea frecvențelor pe argumentele lor pentru limitarea ta.
    Găsește-ți argumentele pentru succes și provoacă-ți demonii interni pentru a te întoarce în adâncimile minții tale și stai în colțul neputincios să-ți depășești voința de a fi o ființă concisă la alegere în aceste momente de acum.
    Căci dacă nu îți învingi demonii ... cine o va face?
    Externul nu te va salva ...
    Nu te va face să te conformezi doar la narațiunea globală!
    Mulți se întreabă de ce nu ne putem maturiza cât de repede am putut, văzându-i pe alții sărind în fața pachetului de conformiști atunci când noi înșine nu putem avansa. Suntem loviți în așteptarea permisiunii pentru a ne declara visele și intențiile adevărate, luptând pentru ceea ce ne dorim din mersul vieții noastre.
    Așteptăm timpul să apară curajul personal în noi ca o stimulare sexuală sau ca societatea să ne acorde permisiunea de a activa geniul nostru interior și, la rândul său, să activăm geniul interior al celorlalți.
    Aceasta este iluzia și amăgirea toate înfășurate într-o enigmă perfectă, înconjurată de o multitudine de lipsă de valoare.
    Am uitat ca curajul este o alegere, iar permisiunea și impulsul de a merge cu o acțiune decisivă îndrăzneață nu este dată de narațiunea globală sau de masele impotente înrădăcinate în mediocritate.
    A căuta schimbarea, înseamnă a merge împotriva celor care cer conformitatea cu tiparele ideologice și culturale de limitare, avansând cu adevărat către necunoscut cu alegerea de a-l face cunoscut, dând drumul la frică, invidie și resentimente, zburând în sus pe aripile înțelegerii.
    Este dreptul tău de naștere și moștenirea ta ca ființă de a alege calea către stăpânirea de sine.
    Invitația îndrăzneață și disciplinată trebuie să crească până când și ei se vor confrunta cu demonii lor interni și vor alunga nevoia de conformare, care au uitat că curajul este o alegere.
    Ceea ce îi așteaptă este prezența alegerii în sine și puterea potențială de a trăi în momentul natural de acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit pe ..'ne-rasuflate'. Ah, mi-am adus aminte de cand eram in liceu si citeam Filizofie.., carti de filozofie.., ca sa ma pun in tema cu ..materia. Care materie? Cenusie, alba, roz..nu conteaza. Glumesc!..
      TOT CE AM INTELES CA VRETI SA TRANSMITETI PRIN ACESTE MII DE CUVINTE INSIRATE FOOAARTE CURGATOR, ESTE CA ESTE! ..iar glumesc!..Este ca : ESTE NEVOIE DE SCHIMBARE IN/LA FIECARE OM !
      Mai exact : O PARASIRE, O MAARE STOPARE "PILOTULUI AUTOMAT" care conduce fiecare corp uman cu tot ce vine el la pachet in Viata, spre pieire, spre propria voastra distrugere ...MAI OAMENI BUNI ! TREZITI-VA SI NU MAI ALERGATI CA ..BEZMETICII, CA VAMPELE SAU CA FANTOMELE IN TOALE DE FIRME.
      VA IUBESC !

      Ștergere
  7. Azi noapte am avunt un vis in care pe un ecran rula un mesaj important de la Tatal Ceresc :sa fim atenti la tot ce vine spre noi,la toate mesajele sau viziuni,simtiri si trairi sa le oferim Domnului nostru Isus Hristos ca prin El si prin neprihanirea Lui Tatal le cerceteaza daca sunt adevarate sau false si ni le va confirma El.sa fim atenti si prudenti ,sa nu ne lasam influentati de nimic ,sa cerem mereu sfatul Domnului nostru Isus in tot si in toate indiferent cat de mica sau mare ni se pare noua problema,absolut orice sa cerem parerea Lui,sa nu luam decizii de capul nostru. Parea a fi un mesaj important. Un bine imens tuturor. Vorbiti orice cu Isus ,oferitii problemele voastre,gandurile,imaginile,visele,viziunile,inimile,sufletele,casele voastre rudele voastre ca prin El si doar prin El Tatal ne poate ajuta si apara. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Va rog din tot sufletul pe toti care cititi aceste mesaje este o mare nevoie de rugaciune in aceasta luna in care sunt evenimente nu bune,sa cerem prin rugaciune protectie divina pentru tot Pamantul si pentru toti oamenii si fiintele ce traiesc pe acest pamant,orice rugaciune este binevenita ,incercati sa va rupeti cateva minute cat puteti si va rugati pentru acest scump Pamant. Domnul nostru Isus Hristos sa va binecuvinteze si sa va protejeze pe toti in gratia Lui. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! E nevoie de multa rugaciune facuta de cat mai multi, caci e o perioada deloc usoara. In cele ce ma priveste o dovedeste si intervalul lung de cand nu am mai scris in blog. Asa se intampla de fiecare data cand sunt lucrari energetice complexe, care cer multa truda si sacrificiu. Sunt cateva zile bune de cand ma gandesc sa fac o chemare la rugaciune prin intermediul unui articol pe care ar urma sa il public in blog, insa ma tot gandesc cum sa dau si niste explicatii. Treaba-i complicata si trebuie expus totul cu mare intelepciune, caci altfel s-ar putea sa iesim cam sifonati din povestea asta. Si eu multumesc si invit cititorii sa urmeze sfatul de mai sus. E important!

      Ștergere
  9. Motiunea de cenzura a trecut cu 238 de voturi, necesare fiind 233, deci cu 5 in plus.

    Eu zic ca nota 5, este abia o nota de trecere, trebuia sa fim muult mai uniti si sa acceptam doar binele cel mai inalt al tuturor, sa nu acceptam cuvinte gen tradare, si tot felul de alte frici care au fost induse in mod artificial...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca inlocuim niste hoti(PSD) cu alti excroco-hoti(P(D)NL+USR+PMP+UDMR) se cheama ca n-am rezolvat nimic!!!In ciuda afirmatiei "hotului de case Von Snitzel-7case) la trecerea motiunii: "am rezolvat"!

      Ștergere
  10. DRAGA MIHAELA,CURAJ,ORICUM NOI ROMANII SUNTEM DESTUL DE SIFONATI O CUTA IN MINUS SAU IN PLUS LA ROCHIA NOASTRA NU NE FACE MAI FRUMOSI,PENTRU NOI CARE TE IUBIM SI SUNTEM ALATURI DE TINE NECONDITIONAT NU TRBUIE SA DAI EXPLICATII,ASTEPTAM CU NERABDARE SA FII IN FRUNTEA NOASTRA DACA ASTA E DORINTA TA

    RăspundețiȘtergere
  11. Off ...mai ..scrieti-ne ceva!��

    RăspundețiȘtergere