miercuri, 25 iunie 2014

CELE 7 PECETI


CELE 7 PECETI

Dragii mei,

Aruncam din nou o privire asupra Apocalipsei lui Ioan. De ce ma tot invart in jurul ei in ultima perioada? Deoarece lucruri care se intampla in aceste timpuri au mare legatura cu simboluri din Apocalipsa, motiv pentru care inca o data, desi exista suficient de multe persoane care nu cred ca ar putea fi adevarat, subliniez faptul ca am si imi mentin credinta ca suntem in preajma deschiderii celei de-a 7-a peceti.
Aceasta scriere este plina de imagini-simbol si poate fi inteleasa doar atunci cand reusesti sa le descifrezi.
La inceputul Apocalipsei gasim de mai multe ori numarul 7, sub urmatoarele forme: 7 stele, 7 sfesnice despre care chiar in text este scris ca sunt totuna cu cele 7 biserici si 7 peceti. Iata primul capitol.

1.
Descoperirea lui Iisus Hristos, pe care I-a dat-o Dumnezeu, ca să arate robilor Săi cele ce trebuie să se petreacă în curând, iar El, prin trimiterea îngerului Său, a destăinuit-o robului Său Ioan,
2.
Care a mărturisit cuvântul lui Dumnezeu şi mărturia lui Iisus Hristos, câte a văzut.
3.
Fericit este cel ce citeşte şi cei ce ascultă cuvintele proorociei şi păstrează cele scrise în aceasta! Căci vremea este aproape.
4.
Ioan, celor şapte Biserici, care sunt în Asia: Har vouă şi pace de la Cel ce este şi Cel ce era şi Cel ce vine şi de la cele şapte duhuri, care sunt înaintea scaunului Lui,
5.
Şi de la Iisus Hristos, Martorul cel credincios, Cel întâi născut din morţi, şi Domnul împăraţilor pământului. Lui, Care ne iubeşte şi ne-a dezlegat pe noi din păcatele noastre, prin sângele Său,
6.
Şi ne-a făcut pe noi împărăţie, preoţi ai lui Dumnezeu şi Tatăl Său, Lui fie slava şi puterea, în vecii vecilor. Amin!
7.
Iată, El vine cu norii şi orice ochi Îl va vedea şi-L vor vedea şi cei ce L-au împuns şi se vor jeli, din pricina Lui, toate seminţiile pământului. Aşa. Amin.
8.
Eu sunt Alfa şi Omega, zice Domnul Dumnezeu, Cel ce este, Cel ce era şi Cel ce vine, Atotţiitorul.
9.
Eu Ioan, fratele vostru şi împreună cu voi părtaş la suferinţa şi la împărăţia şi la răbdarea în Iisus, fost-a în insula ce se cheamă Patmos, pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia lui Iisus.
10.
Am fost în duh în zi de duminică şi am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiţă,
11.
Care zicea: Ceea ce vezi scrie în carte şi trimite celor şapte Biserici: la Efes, şi la Smirna, şi la Pergam, şi la Tiatira, şi la Sardes, şi la Filadelfia, şi la Laodiceea.
12.
Şi m-am întors să văd al cui este glasul care vorbea cu mine şi, întorcându-mă, am văzut şapte sfeşnice de aur.
13.
Şi în mijlocul sfeşnicelor pe Cineva asemenea Fiului Omului, îmbrăcat în veşmânt lung până la picioare şi încins pe sub sân cu un brâu de aur.
14.
Capul Lui şi părul Lui erau albe ca lâna albă şi ca zăpada, şi ochii Lui, ca para focului.
15.
Picioarele Lui erau asemenea aramei arse în cuptor, iar glasul Lui era ca un vuiet de ape multe;
16.
În mâna Lui cea dreaptă avea şapte stele; şi din gura Lui ieşea o sabie ascuţită cu două tăişuri, iar faţa Lui era ca soarele, când străluceşte în puterea lui.
17.
Şi când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca un mort. Şi El a pus mâna dreaptă peste mine, zicând: Nu te teme! Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe urmă,
18.
Şi Cel ce sunt viu. Am fost mort, şi, iată, sunt viu, în vecii vecilor, şi am cheile morţii şi ale iadului.
19.
Scrie, deci, cele ce ai văzut şi cele ce sunt şi cele ce au să fie după acestea.
20.
Taina celor şapte stele, pe care le-ai văzut în dreapta Mea, şi a celor şapte sfeşnice de aur este: Cele şapte stele sunt îngerii celor şapte Biserici, iar sfeşnicele cele şapte sunt şapte Biserici.

Exista multe interpretari ale acestor simboluri si cred mai mult decat sigur ca ele au cu adevarat intelesuri multiple, depinzand de punctul de vedere din care sunt analizate.
Unul dintre intelesuri se refera la cei 7 centri energetici principali, numiti si chakre si la energia Kundalini.
Energia Kundalini, numita in acest fel in Orient, este cunoscuta la noi sub numele de Energia Sfantului Duh. Ea se gaseste sub forma unui sarpe incolacit de 3,5 ori in jurul terminatiei inferioare a coloanei vertebrale, unde gasim osul sacru si este o energie extrem de puternica, asemeni unui fulger, despre care se spune ca ar avea un potential de 1 milion de volti.
Tocmai pentru ca este atat de puternica, nu se face o joaca cu aceasta energie. Ea nu se trezeste brusc, ci pas cu pas si sub coordonare. Aceasta energie este de fapt o impletire a 7 serpi energetici si poate fi asimilata cu cele 7 stele din Apocalipsa, despre care se spune ca sunt Ingerii celor 7 biserici.  
Cele 7 sfesnice sau 7 biserici pot fi asimilate cu cele 7 chakre ale noastre.
Cele 7 biserici numite in Apocalipsa sunt din: Efes, Smirna, Pergam, Tiatira, Sardes, Filadelfia si Laodiceea. Toate cele 7 biserici se gasesc pe teritoriul actual al Turciei.


Cele 7 peceti sunt lacatele de la cele 7 biserici, iar cartea aceea cu 7 peceti pe care doar Mielul o poate deschide, il reprezinta pe OM.
Ne putem gandi atunci ca deschiderea celei de-a 7 peceti este echivalenta cu deschiderea tuturor celor 7 lacate ale celor 7 chakre, permitand celor 7 serpi ai energiei Kundalini sa urce in sus pe coloana vertebrala, sa treaca prin fiecare chakra in parte, pana ce ajung sa strapunga chakra Coroana. Acest proces este echivalent cu Iluminarea sau cu Pogorarea Sfantului Duh, exact in maniera in care s-a intamplat asta la cei 12 Apostoli.
Exista oameni, mai ales in Orient, care se preocupa sa parcurga acest drum, aplicand un grup de tehnici, facand parte aceasta din ramurile Yoga. Subliniez inca o data ca nu este de joaca si ca nu se face ceva de acest gen de unul singur. Energia Kundalini trezita in mod brusc, necontrolat, poate arde circuite nervoase intr-un mod ireparabil, astfel incat, de acolo mai departe, pentru tot restul vietii, acel om devine incadrat la categoria “nebuni”.
Noutatea este ca intrand in Era Varsatorului, toate acestea se construiesc in mod natural, prin simplele actiuni de a emite iubirea si compasiunea in Univers, de a imbratisa iertarea si bunatatea. Toate acestea au puterea de a desface cele 7 lacate sau peceti, astfel incat, intr-un final, aduc dupa sine Pogorarea Sfantului Duh sau Iluminarea.
In “Apocalipsa lui Ioan”, scrisa de Rudolf Steiner, sunt reprezentate la finalul cartii simbolurile celor 7 peceti, unde gasim si simbolul Sfantului Duh prin steaua cu 5 colturi, iar pe cele 7 peceti le regasim de asemeni in unele carti ale lui Eliphas Levi, intr-o forma usor diferita. De aceea mie mi-a aparut in viziuni, nu o singura data, stema veche a Romaniei, cu steaua cu cinci colturi de deasupra, colorata in rosu cu auriu. Steaua si auriul sunt simbolul Sfantului Duh iar culoarea rosie se asociaza chakrei radacina unde sta incolacit sarpele Kundalini.
Aveti expuse mai jos simbolurile din cartea lui Rudolf Steiner, exact in ordinea de la 1 la 7 a pecetilor si ar fi interesant sa vedeti fiecare ce va inspira.
  








 Toate cele bune!


5 comentarii:

  1. ce-a de a saptea pecete se va deschide pe 7.7.2014 (777).

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea,initial , imi propusesem o citire mai atenta si mai in tihna a celor scrise de tine, dar cum mailul de la yahoo ma obliga sa imi mai aman putin anumite treburi, voi incerca sa vad ce cuvinte se astern, asa la prima vedere..Imi vin in minte niste versuri "Pe cata vreme teatrul vietii,il joci cu rolul neinvatat/Si nu mai este nici sufleurul sa-ti sufle cand te-ai incurcat".Nu voi intra deocamdata in comentarii legate de ultimul vers , si ma voi fixa asupra primelor versuri.Cred ca desi rolurile sunt"neinvatate" reusim sa supravietuim cu succes jocului, tocmai datorita ajutorului pe care ni-l dam unii altora.Asa cum s-a mai spus, lucram la un puzzle, si ne ajutam unii pe altii in tot si toate.Poate , tocmai de aceea, n-am inteles niciodata vehementa unor puncte de vedere, care se cred unicele detinatoare ale adevarului.De fapt, cred ca toti ne adapam ca sa zic asa la acelasi izvor, doar perspectiva difera,modul de perceptie a ceea ce vedem.Dealtfel, mie mi se par magice povestile, dar nu resping intru totul nici scrierile religioase, desi cred cu putere intr-un Dumnezeu , pe care, recunosc ca nu il inteleg intotdeauna.La fel de fascinante mi se par si simbolurile, misterele cifrelor si variantele SF ca sa zic asa, pacat ca nu am timp mai mult pentru toate.Ce vreau sa punctez,e ca desi multe din ele aparent se contrazic, sunt convinsa ca toate sunt fatetele aceleiasi imagini.Si acum, dupa aceasta lunga introducere,sa revin la subiect:)).Imi place aici la tine,(si nu doar la tine:)),pentru ca sunt acceptate toate punctele de vedere exprimate intr-un mod civilizat.Asa ca, desi rezonez in multe cu tine, de data asta, la prima vizionare,dupa cum am zis mai sus,simt acelasi lucru:)).Nu am ajuns inca la a cincea, cel putin nu aici ,in lumea noastra.Cred ca suntem undeva intre patru si cinci ca sa zic asa,desi asta nu inseamna ca din alta perspectiva nu am ajuns la a saptea:)).Oricum si pe mine ma atrage la citire si interpretare textul Apocalipsei, si cum un anumit autor:))),mi-a iesit in cale de prea multe ori in ultima vreme,e semn ca biblioteca mea mai cere o carte, sau inca o carte m-a ales pe mine:)).Depinde de interpretare:))).Va pup si va urez toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate. Stii cum vad eu aceasta scriere? Ca ceva ce se adreseaza si la nivel macro si la nivel micro. Dupa cum subliniaza si Rudolf Steiner in versiunea sa, care abordeaza nivelul macro, asa este, abia este deschisa pecetea a patra. Dar din punct de vedere micro, eu cred ca Apocalipsa aceasta sau "transformarea" asa cum se traduce ea de fapt, se adreseaza si unei simple vieti de om, de la nasterea fizica, pana la moartea fizica. Unii reusesc sa parcurga toata Apocalipsa, altii abia ajung sa deschida o pecete. Ce doresc eu sa subliniez este ca traim niste vremuri in care parcurgerea Apocalipsei la nivel personal, devine un drum ceva mai usor si mai rapid de parcurs deoarece ajuta acum enorm de mult energiile ce ne inconjoara. Daca pana acum auzeam de o iluminare pe ici pe colo, cred ca vin niste vremuri in care acest fenomen ia amploare destul de mare.

      Ștergere
  3. Ma grabesc,dar nu pot sa nu raspund:).Ai dreptate! Ce pot sa zic ,inca nu am citit Rudolf Steiner,la el ma refeream in comentariul precedent, dar mi-am propus s-o fac cat mai curand.Cat despre interpretari,si eu am aceiasi senzatie,ca exista cel putin doua interpretari.Si sa nu rizi,varianta asta cu regasirea lor in viata noastra,cred ca am simtit-o mai multi.Dar cum suntem toti legati unul de altul,degeaba noi la nivel personal simtim o pecete ca sa zic asa,uneori ceva mai mare decat cea colectiva,simtirea e una,ce se intimpla in planul asta aici e alta.De exemplu,in cazul meu,facand o analiza personala, am avut sentimentul ca m-am grabit putin pe alocuri:). Sunt convinsa ca in cazul multora dintre voi,Apocalipsa personala e la cifre mari ca sa zic asa:)),dar eu ma refeream asa cum bine ti-ai dat seama,la ce traim aici toti,ca Plan.Asa ca imi doresc sa avansam cat mai rapid spre cinci:)).A.. si sa nu uit,in comentariul precedent am uitat de mitologie..Mai nou,recitesc cu alti ochi despre mituri si am gasit multe lucruri foarte intereante si acolo.Hai ca iar m-am intins:)).Va pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Trecând prin ce a fost anul trecut și ce scriai în articol despre Procesul Iluminarii acum pare ca chiar are sens mare de ce ne-am ocupat atâtea luni (cred ca vreo 7 luni) de chakre. Ca să ajungem la Iluminare.
    Deci poate chiar e o cheie ce ai scris în 2014. (sau poate fac eu asociere greșit între cele 2)

    RăspundețiȘtergere