joi, 28 noiembrie 2013

TACEREA. E DE AUR?


TACEREA. E DE AUR?

Se spune ca tacerea este a celor intelepti.
Chiar si poporul roman are un proverb: „Tacerea e de aur.”
De cele mai multe ori asa este, dar nu este valabil chiar tot timpul.
Haideti sa facem un exercitiu: sa echivalam inteleptul cu un butoi plin si prostul cu un butoi gol.
Va ridic acum o intrebare. Daca vedem o camera plina de butoaie, goale si pline si incepem sa batem in ele, care suna mai tare? Stiti deja raspunsul dar... fiti atenti!
Multe butoaie pline pot avea in ele otrava... iar de multe ori zgomotele mari pot alunga spiritele rele.Toate cele bune!

3 comentarii:

 1. Nu inteleg talcul intru totul...
  Mai da-ne un pont!
  Cred ca e eronat sa generalizam. Daca uneori tacerea e de aur, in alte cazuri ea poate fi fatala. Efectiv depinde de context.
  Insa exista un inteles dincolo de articol. Pe care nu reusesc sa il surprind decat partial.
  Ca de obicei, o postez anonima si ma semnez.
  Anca

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Draga Anca, ai prins ideea. Fac trimitere la falsii intelepti despre care se vorbeste din profetii stravechi. Multi tac si fac, dar nu ce trebuie. Anumite credinte vechi deseori nu sunt valabile in zilele noastre. Din pacate....

   Ștergere
 2. Cred ca daca am vedea Nevazutul, ne-am ingrozi.
  Exista acesti "maestrii spirituali" (ghilimelele sunt puse intentionat) care incalca flagrant si cu buna-stiinta legile divine merg pe principiul ca sunt rascumparate de lucrurile bune pe care le fac. Insa pentru lucrurile bune pe care le fac (initieri, terapie, cursuri, etc.) iau bani.
  Sunt chiar si personaje cu straie bisericesti care pentru niste sume considerabile fac lucruri demne de partea mai intunecata.
  Sunt multi in gradina Domnului.
  Ar fi interesant de aflat care sunt resorturile, ce anume ii determina, ce ii motiveaza sa faca asta.

  Cred ca in ultima instanta Tatal Divin, in intelepciunea lui, reconfigureaza traseul in asa fel incat totul este in favoarea planului divin. Chiar si actiunile celor care tac si fac ...prostii. Cu siguranta au si ei un rol in asta sau cel putin o lectie de invatat.
  Anca

  RăspundețiȘtergere