Pagini

duminică, 20 iulie 2014

ADEVARATA SPIRITUALITATE


ADEVARATA SPIRITUALITATE

Dragii mei,

      Cele expuse mai jos sunt primite in cadrul unui e-mail si intentionez de ceva mai multa vreme sa postez aceste randuri deoarece consider ca este mare adevar in toate acestea. Ii multumesc autorului, al carui nume este specificat la final, pentru ideea minunata de a oferi aceasta hrana pentru suflet.

...Ce este si ce nu este?...
Spiritualitatea nu inseamna sa stai in casa, in meditatie continua, si sa visezi la cai verzi pe pereti.
Spiritualitatea nu inseamna sa fugi in varf de munte si sa te ascunzi de lume.
Spiritualitatea nu inseamna sa-ti faci cruci cand treci pe langa fiecare biserica.
Spiritualitatea nu inseamna sa te izolezi de cei din jur si sa nu mai vorbesti cu nimeni pentru ca tu esti “altfel”.
Spiritualitatea nu inseamna sa fii umil si sa accepti orice, pentru ca tu crezi ca in acest fel esti smerit.
Spiritualitatea nu inseamna sa ai stima de sine scazuta.
Spiritualitatea nu inseamna sa citesti mii de carti si sa dai citate din ele.
Spiritualitatea nu inseamna sa te trantesti cu capul de icoane.
Spiritualitatea nu inseamna sa stai in posturi interminabile.
Spiritualitatea nu inseamna sa nu mai faci dragoste.
Spiritualitatea nu inseamna sa stai ingenuncheat in fata cuiva.
Spiritualitatea nu inseamna sa te negi si sa porti in tine vinovatie si rusine!
Spiritualitatea inseamna sa te bucuri de viata si sa razi.
Spiritualitatea inseamna sa-ti vorbesti tie, sa fii centrat in tine si sa stii cine esti.
Spiritualitatea inseamna sa aduci bucurie si mangaiere.
Spiritualitatea inseamna sa imbratisezi tot ce ofera acest Pamant atat cat iti este necesar in Echilibru.
Spiritualitatea inseamna sa plangi si sa razi, sa stii sa imbratisezi cu blandete un om.
Spiritualitatea inseamna sa iesi intre oameni si sa le vorbesti cu drag si compasiune.
Spiritualitatea inseamna sa te ierti in primul rand pe tine si apoi pe ceilalti.
Spiritualitatea inseamna sa stii cum sa primesti o invitatie in casa unui om si sa-i multumesti pentru ospitalitate.
Spiritualitatea inseamna sa te simti la fel de bine si intr-un hotel de lux si pe o banca in spatele garii.
Spiritualitatea inseamna sa-L traiesti pe Hristos, nu doar sa vorbesti despre El.
Spiritualitatea inseamna sa poti sa-ti imbratisezi dusmanul dupa ani lungi de ura.
Spiritualitatea inseamna sa poti sa bei o cafea si cu un cersetor dar si cu un presedinte de stat si sa te simti la fel.
Spiritualitatea inseamna sa lasi inima sa te conduca, mintea sa te ghideze si sufletul sa te inflacareze.
Spiritualitatea inseamna sa stii ca de fiecare data cand plangi, Maica e langa tine si de fiecare data cand razi sa nu uiti ca si Dumnezeu zambeste.
Spiritualitatea inseamna sa stii cum sa stergi o lacrima si cum sa dezgheti o inima.
Spiritualitatea inseamna sa fii domn si sa descoperi ca esti de fapt OM, iar la final sa spui MULTUMESC!

7 comentarii:

  1. Multumim ca ati postat aceste rânduri pline de adevăr, pentru a ne reaminti ce înseamnă spiritualitate in autenticitatea ei. Fiecare percepe si simte in felul lui ce înseamnă sa fii spiritual, dar ce a descris acest domn reprezintă un ideal spre care ar trebui sa aspirăm cu toții si poate măcar prin aceste încercări continue lumea ar deveni mai bună. Doamne ajută!

    RăspundețiȘtergere
  2. mda...este tocmai ce nu face Antonovici....are o agresivitate in el ce nu am vazut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am auzit de acest domn, insa nu il cunosc personal, deci nu am ce sa comentez. Pentru mine importanta este esenta randurilor publicate. Ca sunt scrise de dansul sau de altcineva, consider ca este prea putin important pentru cel ce le citeste.

      Ștergere
    2. E bine ca nu il cunoasteti....e doar un ordinar

      Ștergere
  3. Spiritualitatea, contrar celor care inca mai cred ca e o forma de credinta crestina, nu are nimic de-a face cu biserica. Biserica e doar un intermediar autoproclamat care isi bate joc de noi.
    Spiritualitatea azi se face aderand la vreun cult sau secta. Nu se are in vedere dezvoltarea personala, elevarea sinelui si nici sa devii o persoana mai buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Spiritualitatea, contrar celor care inca mai cred ca e o forma de credinta crestina, nu are nimic de-a face cu biserica. Biserica e doar un intermediar autoproclamat.
    Spiritualitatea azi se face aderand la vreun cult sau secta. Nu se are in vedere dezvoltarea personala, elevarea sinelui si nici sa devii o persoana mai buna.
    Te-ai intrebat vreodata de ce oamenii evita subiecte ca spiritualitatea ? Este un tabu al sociatatii sau o limitare autoimpusa pentru a fi cceptati de societate?
    Spiritualitatea se deosebeste profund de structurile și dogmele tradiționale ale religiilor instituționalizate, în special cele creștine. Într-adevăr, biserica, ca instituție, a fost adesea văzută ca un intermediar între credincioși și divin, însă nu toată lumea consideră această mediere necesară sau autentică.
    Multe persoane confundă spiritualitatea cu religiozitatea formală și în multe cazuri, dezvoltarea spirituală autentică este rar întâlnită. Aceasta este mai degrabă o cale urmată de cei care caută o înțelegere mai profundă a sinelui și a universului – fără a fi constrânși de dogme sau ritualuri tradiționale.
    Într-adevăr, culturi și civilizații avansate, din punct de vedere spiritual, ar putea pune accentul pe dezvoltarea personală, înțelepciunea interioară și explorarea conștiinței, în loc să rămână captive unor structuri rigide.
    Spiritualitatea autentică, în serviciul sinelui și nu al instituțiilor, este o practică rar întâlnită. Aceasta poate reflecta o tendință modernă de a pune accent mai mult pe exterior, pe organizări de tip cult sau sectă, în loc de o căutare interioară autentică.
    Nici aici nu ne calificam in randul civilizatiilor avansate. Primitivismul dogmelor si riturior bisericesti ne plaseaza la periferia galaxiei la propriu si la figurat.
    De fapt nici nu sunt multi oameni care sa practice o spiritualitate sanatoasa si in serviciul sinelui. E o optiune a intelectualilor esoterici, a alchimistilor, a ocultistilor si a autodidactilor.
    Spiritualitatea nu este o cale usoara dar aduce satisfactii enorme si aduce in special mandria de a fi aliniat cu Sursa, cu Universul, cu fortele pozitive.
    Este timpul sa redevenim ca atlantii si ca lemurienii, ca hiperboreeni si ca toti cei care au trait inaintea noastra pentru a recladi civilizati asi a pune noi baze.
    Nu pierde ocazia de a fi proactiv, de a creste spiritual, de a te regasi pe tine insuti si de a pune umarul la societatea de azi.
    Suntem seminte stelare, suntem urmasii marilor civilizatii ale trecutului. Sa nu pierdem trenul si sa redevenim ce am fost odata.
    Spiritualitatea este lumea invizibilului, lumea magica prin excelenta, lumea sinelui superior, este interiorizarea pana la atingerea pragului de fiinta inaltata. Nu trebuie sa fim yoghini ca sa ajungem acolo. Orice om care isi dorste sa fie spiritualizat poate reusi. Nu exista doar o cale, sunt miliarde de cai, fiecare stie instinctiv in ce directie sa mearga daca se lasa calauzit de intuitie.
    Spiritualitatea mai poate fi inteleasa si ca o cautare a nemuririi sau a Sfantului Graal, o calatorie in infinit, o cale spre tine insuti, o misiune in viata. Toti vrem sa stim care e misiunea noastra in viata, de ce traim si ce avem de facut.
    Spiritualitatea se intampla natural cand iubim, cand vedem un apus de soare, cand simtim ca toate ne merg bine, nu este neaparat o stare de constiinta modificata sau o calatorie in timp sau pe alte linii temporale, eu vad spiritualitatea ca pe o oportunitate sa aflu cine sunt si unde merg.
    Spiritualitatea nu se practica ca pe un sport, daca mergem la biserica nu inseamna ca suntem puri sau buni, spiritualitatea nu se face regulat si la ore fixe, cu programare sau atestat de curs, spiritualitatea nu ne face cetateni mai buni sau oameni mai inteligenti ci ne defineste ca oameni.
    Toti oamenii sunt spirituali prin simplul fapt ca isi pun intrebari si citesc, se informeaza, sunt curiosi si scormonesc pentru aflarea adevarului. Conditiile esentiale sunt eschiderea sufletului,, deschiderea mintii, o gandire neconformista si curaj.

    RăspundețiȘtergere