sâmbătă, 3 februarie 2018

VIRTUTEA RABDARII


VIRTUTEA RABDARII


Dragii mei,

        
Doresc sa va impartasesc o pilda spusa de un parinte ce slujeste la Biserica Icoanei din Bucuresti, ce mi-a ramas in inima si in minte, din cauza profunzimii ei.
“Era odata un calugar care avea o mare hiba: fura tot ce prindea. Fura din biserica, isi fura tovarasii. Staretul manastirii era deseori instiintat despre aceste furturi si nu putine erau datile in care le vedea cu ochii sai. Cu toate acestea, el nu i-a facut niciodata observatie. Dupa ani si ani de zile, a sosit vremea ceasului din urma pentru parintele staret. El i-a chemat la capataiul sau pe toti calugarii, pentru a le da o ultima binecuvantare, inclusiv pe cel hot. I-a cerut acestuia sa se apropie de el si sa intinda mainile. I le-a sarutat apoi pe amandoua, dupa care a grait: multumesc acestor maini care au adus mantuirea mea, caci tare mi-au mai incercat rabdarea…”
De ce am ales sa scriu astazi despre asta? Pentru ca in mod identic se imbracă in piele de oaie multe instrumente ale intunericului, pe multe fagasuri, punand spre testare anumite virtuti ale noastre. Si Mantuitorul a fost incercat de diavol in acest sens, insa nu i-a picat vreodata in plasa, caci a stiut mereu cum trebuie sa vina raspunsul Sau in fata unor astfel de ispite. Avem de invatat multe de la El. A rabdat si a tacut atunci cand multi l-au batjocorit, a refuzat sa-si demonstreze capacitatea de a face minuni in fata diavolului, a facut vindecari doar atunci cand cel ce o cerea isi arata credinta neindoielnica.
Legat de activitatea din acest blog pe care il administrez, mi-as dori ca cititorii mei sa cunoasca un punct de vedere.
Este prea bine stiut ca in el apar diverse scrieri care contin anumite informatii, idei, credinte personale, metode. V-as ruga sa retineti ca am constienta faptului ca sunt lucruri pe care le scriu, care se pot situa pe fagasul unei intelegeri gresite sau care nu sunt in rezonanta cu alti oameni. Nu exista nici o stiinta si nici o filozofie in lumea aceasta care sa nu fie marcata de o marja de eroare. Oricare dintre noi am privi cu vreo patru ani in urma, de exemplu, am gasi multe perceptii personale modificate. De fapt, exact aceasta schimbare de perceptie arata ca nu batem pasul pe loc.
Care ar trebui sa fie atitudinea corecta a unei persoane care isi expune in mod public anumite ganduri si credinte? Sa le ofere daca asa simte sa faca, dar sa nu le impuna, deoarece nu se stie cu exactitate nivelul de adevar a tot ceea ce sustine. De aceea dragi prieteni, nici prin cap nu mi-ar trece sa oblig pe cineva sa faca lucrurile pe care le recomand. Daca doreste le face, iar daca nu, nu. Lumea asta este mare. Ar fi imposibil sa existe o singura cale de urmat.
Care ar trebui sa fie atitudinea corecta a unei persoane care ia contact cu gandurile si credintele altora? Sa le treaca prin filtrele personale, iar daca nu rezoneaza, fie isi poate expune un alt punct de vedere, fie da acele informatii uitarii si isi vede de viata sa mai departe.
 Care este instrumentul care face posibila cunoasterea opiniei unui cititor, intr-un blog? Rubrica de comentarii.
Chiar daca intr-un comentariu este oglindit un punct de vedere diferit, atat timp cat totul se desfasoara in limitele buneicuviinte, nu este nimic in neregula. Principiul meu a fost sa nu fiu partinitoare si sa nu public doar laudele si ceea ce “da bine”. Din acest motiv am afisat toate comentariile venite, propunandu-mi sa le blochez doar pe cele in care s-ar folosi cuvinte obscene. Multumesc lui Dumnezeu, dar nu a existat acest tipar pana acum.
Insa … Doamne ajuta-mi sa pot ajunge sa sarut bietele maini care sunt puse sa scrie la tastatura, la comanda a fel si fel de minti nebune si sa le multumesc ca ma ajuta in calea mea spre mantuire, tare mai incercandu-mi rabdarea.
Ce mi-as dori sa se inteleaga cu asta? Ca daca vine un comentariu jignitor, cea mai buna cale ar fi sa tac, atata timp cat de blocat nu il blochez. Cand jignirile mi se adreseaza, povestea este simpla. Nu citesc mai mult de primele cateva cuvinte scrise acolo si nu merita sa raspund in vreun fel, pentru ca pun prea mare pret pe timpul meu si pe modul in care imi folosesc energia. Dar daca jignirile se adreseaza tam-nesam catre un alt cititor sau fac referire la diferite nume de persoane, a alege sa tac se poate interpreta din partea cititorilor mei ca si nepasare.
Iar pentru ca imi pasa, insa pe de alta parte nu doresc sa imi irosesc timpul si energia nici in aceasta situatie, la fel cum procedez cu ceea ce este legat de propria-mi persoana, incercand in zadar si fara rost sa transmut niste minti rupte total de Dumnezeu si de energiile vindecatoare ale inimii, vin si anunt ca astfel de comentarii nu vor mai fi afisate. Decat sa permit unei asemenea energii sa intre in blogul meu, mai bine sa se spuna ca sunt partinitoare. Mult mai bine … M-am autoanalizat, iar concluzia este clara: mai am de lucrat ca sa ating nivelul parintelui staret.
Partea dificila este ca vad problemele tuturor celor ce fac astfel de bagari in seama, indiferent ca din proprie initiativa sau pentru ca o cere altcineva din umbra. Tot ce simt este doar o mare compasiune si as fi in stare de multe actiuni pentru ei, doar ca sa ii pot vedea iesiti din acele capcane. Dar daca momentan nu se poate si totusi Dumnezeu ii aduce si le permite interventiile in blogul acesta, sunt sigura ca nu pleaca din el fara proiectia acestei dorinte ale mele, iar mai devreme sau mai tarziu, am credinta ferma ca tot se va implini. Am rabdare ...



Toate cele bune!

13 comentarii:

  1. Frumos spus Miha....Bună Dimineaţa de duminică frumoasă ,blîndă ca INIMA TA . Pe cît de frumoasă,diversificată,atractivă,pe atît de periculoasă şi imprevizibilă e lumea asta.... probabil că din acest motiv alte rase lăsate de Prim Creator sînt atît de atrase de oamenii tereştri şi culorile superbe ale PĂMÎNULUI NOSTRU. Ce păcat că nu-i acordăm suficient RESPECT ŞI ÎNGRIJIRE. DACĂ AM SIMŢI CÎTĂ IUBIRE NECONDIŢIONATĂ NE OFERĂ ÎN BUNĂTATEA ŞI DUMNEZEIREA SA nu l-am mai înjunghia în foamea după bogăţiile sale,nu l-am mai scuipa cu atîta neobrăzare,nu i-am mai umple rîurile,mările şi oceanele cu atîtea chimicale...DAcă şi intlectualii (politicienii )noştri ar citi un astfel de mesaj cred că înainte de a lua decizii-cu picioarele- ar sta...s-ar mai gîndi odată...şi ar da o lege prin care oricine sfidează ţărîna,apa,aerul să fie aspru sancţionat....DAAACĂĂĂĂ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da George, asa este, adevarat ceea ce spui.

      Ștergere
    2. LEGEA APARARII DREPTURILOR TERREI !
      LEGEA APARARII MAMEI NATURA !
      LEGEA TERREI ! (O stie cineva??)

      Ștergere
  2. Draga noastra Mihaela,
    Cicitnd randurile de mai sus, simt o ardere in piept - semn ca ti-este greu si iubirea/inima incercate.
    Iti trimitem multa iubire din adancul sufletelor noastre!
    A-seara am cantat cu corul muzica gospel traind din plin BUCURIA VIETII. Energia fantastica a 120 de suflete cantand si vibrand impreuna a ridicat in picioare publicul din Sala Patria - Brasov.
    Mesajul care vibreaza si azi este din melodia "Stiu cine sunt" (I know who I am) textul traducandu-se: "Suntem o generatie aleasa, Chemata sa reveleze Excelenta Lui, Tot ceea ce conteaza in viata asta daruita de Dumnezeu este ca STIU CINE SUNT. Eu stiu CINE(zice Dumnezeu ca) sunt, CE(zice Dumnezeu ca) sunt, UNDE(zice Dumnezeu ca) sunt! Lucrez in putere, produc miracole, traiesc o viata de gratie, pentru ca STIU CINE SUNT. Sunt divin, sunt drept, sunt bogat, sunt frumos. Priveste, sunt o minunne, Nu conteaza ceea ce crezi ca vezi acum, Simti gloria Lui? Pentru ca eu STIU CINE SUNT!" (https://www.facebook.com/daniela.chetreanu/videos/1720751981321721/?hc_ref=ARRLz8B3PMtui7ium6rXiahw7etAOBCjGOe_NA60RLTEXOyNufvbMevZ4QQUP3UEyXM)
    Te iubim!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Sandor! Sa stii ca imi este bine. Am avut caderi la viata mea, ca tot omul, dar nu acum este o astfel de perioada. Ce simti tu de fapt este ceea ce emana persoanele despre care vorbesc. La fel simt si eu cand ma conectez la ele. De aceea am si spus ca as da oricat sa le pot ajuta cumva. Poate ca oamenii nu stiu exact la ce ma refer, pentru ca aruncand o privire prin comentarii, cel putin in ultima perioada, nu se prea vede nimic care sa imi genereze o astfel de hotarare. Insa comentarii pot veni la orice articol din blog, oricat de vechi. Mergi te rog si analizeaza de pilda comentariile recente de la articolul cu rugaciunea de iertare si dezlegare.

      Sunt bune versurile expuse pentru ca din pacate, multi oameni nu isi mai amintesc cine sunt cu adevarat si se lasa liberi in manifestari a ceea ce nu sunt de fapt.

      Va multumesc frumos!

      Ștergere
    2. Draga Mihaela,
      am citit comentariile scrise de Maria-Aurelia si am simtit constractii neplacute la nivelurile plexului solar si inimii - deci, ai avut mare draptate!
      Luminita remarca faptul ca in ultimele zile, perturbarile la nivel mental (cu informatii ezoterice contradictorii, insuflare de neincredere in Iisus, scopurile intunecate ale karmei etc.) s-au accentuat. Se simt ca un fel de "examene".
      Nu voi uita cum ne-ai spus la Sinaia, ca orice am suferi - nu lupta ci IUBIREA ESTE SOLUTIA!
      Ne rugam, sa fie primita iubirea!
      Faca-sa via Sa!
      Te imbratisam din Brasov,
      Sándor & Luminita

      Ștergere
  3. https://youtu.be/fA9_KLSFf6Q?list=FLQ5zIgmn1_ZR_CVK8JprnoQ&t=9

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Mihaela
    Eu ma bucur nespus ca te-am cunoscut si iti multumesc din suflet pentru tot ceea ce ai oferit pina acum.Stim ca este greu si toti avem momentele noastre cind traim dureros dejamagirea dar asa cum ai spus noi toti ne-am schimbat si asta presupune indelunga rabdare.Important de stiut ca ...nu suntem SINGURI! Maria Stanescu

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Mihaela,
    sper, din suflet, ca cei care recurg la jigniri si care, din pacate, au aparut si pe blog-ul tau, se stiu ei care sunt, sa fie mai atenti la ce au a-si corecta ei insisi, deoarece tot ceea ce ei spun urat despre altcineva, ii reprezinta doar pe ei insisi! Speram , cu totii, ca aceste persoane sa nu mai faca niciodata asa ceva !

    https://www.youtube.com/watch?v=mHfTHQ8HXXQ

    Cu drag si sa auzim de bine !

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca !

    "Daca intr-o buna zi, vi se va parea ca viata se aseamana cu un zbor lung si dificil , ingreunat de numeroase furtuni……
    Daca intr-o buna zi totul se naruie in jurul vostru si vi se va parea ca furtuna nimiceste totul si ca totul este definitive , iremediabil pierdut !
    Daca dezastrul va copleseste…. Nu abandonati lupta . Nu va lasati doboriti si mai ales nu va tiriti !
    Incercati sa ramineti drepti si demni!
    Daca vi se intimpla sa va clatinati ,sau chiar sa cadeti ,incercati sa va ridicati din nou ,ori de cite ori va fi nevoie si cautati
    sa va pastrati dirzenia pina in ultimul moment!
    Daca veti ajunge la absoluta certitudine ca va aflati in fata ultimei furtuni ,ei bine….dati atunci tot ce aveti mai bun in fiinta voastra… fara sa cereti si fara sa asteptati nimic in schimb.
    Ca sa aflati astfel, ca exista si ca a ramas ,inca in voi,in toiul uraganului ,ceva mult mai puternic decit cea mai dezlantuita furtuna…."

    RăspundețiȘtergere
  7. Raul din umbra,despre care amintiti pierde teren pe zi ce trece.Acest fapt se datoreaza oamenilor care isi constizeaza propriile greseli si prin proprie vointa isi corecteaza comportamentul.Astfel,fiecare dintre noi oamenii putem dizolva intunericul ce ne umbreste existenta.Rabdarea este o lectie importanta pentru tiecare suflet incercat.Raul nu poate avea rabdare fiindca e limitat in existenta sa doar de energia pe care o paraziteaza de la oamenii care se implica emotional in diverse situatii.In concluzie ,existenta raului depinde de ceea ce emanam atunci cind ne injosim in felul nostru de a fi,sau mai bine zis cind "i se da apa la moara".

    RăspundețiȘtergere
  8. Inainte de a te ruga-crede,
    Inainte de a vorbi-asculta,
    Inainte de a scrie-invata sa gandesti,
    Inainte de a cheltui-castiga,
    Inainte de a renunta-incearca,
    Inainte de a muri-Traieste...
    Esti puternic pentru ca ai darul de ati cunoaste slabiciunile,
    Esti frumos ca ai darul de a fii constient de defectele tale,
    Esti neinfricat ca ai darul de a deosebi iluzia de realitate,
    Esti intelept ca ai darul de a invata din propriile tale greseli,
    Esti iubitor ca stii si ce inseamna sa urasti.
    "Tu nu ai un suflet. Tu ești un suflet. Tu ai un corp.”
    Unde sunt lucrurile pe care nu le poți schimba?
    ”De veți avea credință cât un grăunte de muștar, nu numai smochinul acesta s-ar usca, ci veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici și te aruncă în mare, și se va muta.”
    Cu drag,
    Eu

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Mihaela, esti un om minunat! Ce poate fi mai de bun-simt decat sa nu impui nimanui felul tau de gandire , ci sa indemni pe fiecare la reflectie personala si la alegere in cunostinta de cauza si in deplina responsabilitate pentru destinul propriu.

    RăspundețiȘtergere