marți, 4 octombrie 2016

CURCA VECINULUI


CURCA VECINULUI


Dragii mei,

Incep printr-un proverb romanesc, poate mai putin vehiculat, insa totusi, potrivit tare bine vremurilor ce le traim cu totii. El suna cam asa:

“Intotdeauna gaina vecinului pare curca.”

Pai da! Nu-i asa ca vecinul are mult mai multi bani decat noi? Lui pare ca ii merge tare bine, pe cand noua … vai de noi! Mai nimic nu ne iese. Mamaaa! Dar ce casa are vecinul! La masina nici nu mai indraznim sa ne uitam! Ce daca plateste la credite pentru inca treizeci de ani de acum incolo? Daca o mai avea din ce plati … Dar cu sanatatea cum este? Doamne Dumnezeule! E ca o floare! Nimeni nu se mai bucura de viata ca el de cand tocmai a aflat ca mai are trei luni de trait si atunci s-a gandit sa se distreze cat cuprinde in fiecare secunda care trece, caci oricum nu mai are ce pierde. Da’ ce barbat frumos are vecina! Ce daca pana se intoarce acasa mai trece pe la alte doua trei “prietene”?
Evident ca sunt acestea niste exemple particulare dar uite asa … vedem noi toate gainile vecinilor curci, nemaitinand cont ca multe dintre ele poate au si creste ciupite dar si pene lipsa din coada.
Trecem cu totii prin fel si fel de experiente mai mult sau mai putin frumoase. Din exterior insa, lucrurile sunt altfel percepute de ceilalti, lasand loc amintirii unui alt proverb: “Aparentele insala”.
In ultimul timp am primit o multime de mesaje sau telefoane in care fiecare si-a expus problemele si a emis cerere de ajutor. Mie imi face bucurie sa pot oferi, atat cat imi este permis de Sus, acest ajutor. Nu trebuie insa uitat ca am si eu gainile mele … sa fiu sanatoasa! Iar ca mine, toti ceilalti. Din punctul meu de vedere este sigur ca sunt gaini desi exista multi care gresesc si le vad curci. Sper ca aceasta constientizare sa imbarbateze pe toti cei care analizeaza situatia lor prin comparatie. Mama ei de comparatie! Pur si simplu te omoara!
Comparatia este o mare sursa de suferinta a omului, iar daca suferinta exista deja, atunci comparatia face ca aceasta sa fie amplificata de zece ori.
Comparatia iti da ca rezultat doua feluri de sentimente: de inferioritate sau de superioritate. Nu este bine in niciunul dintre cazuri. Primul este cu efect de suferinta rapid, iar al doilea genereaza si el acelasi lucru, dar intr-un termen ceva mai indelungat, pana la momentul in care Dumnezeu reaminteste cumva ca in fata ochilor Sai, suntem toti egali.
Eu sunt bolnav, dar vecinul nu este. Eu n-am bani dar vecinul are. Eu am un serviciu amarat dar vecinul invarte afaceri de afaceri. Vedeti cum eu am niste gaini parlite iar vecinul niste curci dolofane si frumoase? Asta sfredeleste precum un cancer sufletul celui ce tinde catre comparatie. Cele ce sunt bune ale mele, deja nu le mai vad. Spuneti! Gresesc oare? Nu asa percepe majoritatea lucrurile?
Se intampla pentru noi toti lucruri interesante si de multe ori neintelese. Din ce in ce mai neintelese. Faptul ca nu avem claritatea de ce ni se intampla ce ni se intampla este iarasi motiv de mare suferinta. Dar daca cerem de Sus clarficare, este imposibil sa nu putem afla intr-un fel sau altul.
Iar acum haideti sa punctez cateva raspunsuri pe care eu insami le-am primit de Sus:
·   In ultimii ani, foarte multi au suferit deoarece, dupa ce si-au lichidat problemele karmice personale, la nivel de suflet, au decis sa faca preluari karmice de la semeni de-ai lor, astfel incat planeta sa aiba o ascensiune accelerata intr-un termen cat mai scurt de timp.
·       Suferinta din aceasta vara, cel putin pentru Romania, a avut ca si scop ocolirea unui cutremur devastator ce era programat pentru acest sfarsit de septembrie. S-a reusit ceva pana la jumatatea lunii septembrie dar nu a fost suficient. A fost necesara actiunea suplimentara care sa genereze un salt major. Am scris despre toate astea atunci cand am transmis mesajul Parintelui Melchisedec. Acest salt fortat a fost ca si cum am fi luat-o pe o scurtatura temporala si tot ce era programat sa rezolvam in sase luni de pilda, trebuie rezolvat acum in doua saptamani. Facem plata pentru aceasta reusita chiar in aceste zile. Exista oameni care nu accepta teoria sacrificiului si a platilor pentru transmutare. Din punctul meu de vedere, ei gresesc. Numai daca ne-am arunca o privire in trecut, ne-am da seama ca gresesc. De ne-am opri doar asupra suferintelor Domnului nostru Iisus Hristos si ar fi mai mult decat suficient sa intelegem acest lucru.
·       Inca mai sunt in vizor actiuni importante. Mai avem treburi de facut si vom plati si pentru aceste rezultate. Am mai emis candva parerea ca anul 2016 poate fi retinut ca unul al marilor eliberari. Stiu ca am obosit cu totii sa tot facem atatea plati si ne-am dori sa vina mai repede acea vreme in care sa ne bucuram efectiv de rezultate. Dar daca acum ne dam batuti, atunci pentru ce am mai facut tot sacrificiul de pana la acest moment?

Privind ca un observator situatia mea personala si mai apoi diferitele situatii prin care au trecut in aceste timpuri semeni de-ai mei, am ajuns la o concluzie: in acest an, foarte multi au experimentat sau sunt in curs de experimentare, moartea si invierea. Unii se afla chiar acum in agonia sfarsitului. Ce inseamna aceasta? Ca se simte mai intai pe o anumita perioada de timp, diferita de la om la om, un fel de cadere pe toate planurile. Boala si suferinta fizica, intuneric sufletesc, cadere psihica, lipsuri materiale. Toate se pot manifesta laolalta, dand un sentiment clar de capitulare si de secatuire completa a rezervorului de putere. Mi s-a intamplat si mie in a doua jumatate a lunii august. Am iesit insa brusc din aceasta prabusire, prin ajutorul Maicii Domnului. Ulterior, oricui mi-a aparut in cale, trecand prin situatie similara, i-am indicat ca instrument de iesire din cadere, rugaciunea catre Maica Domnului. E buna orice fel de rugaciune ce I se adreseaza. Dupa ce au fost mai multe cazuri si dupa ce am vazut ca toti au avut acelasi rezultat, am considerat ca este de mare folos sa furnizez aceasta informatie, gandind ca poate sunt inca multi ce traverseaza acum acest “sfarsit”, sau urmeaza sa intre in viitor intr-o astfel de perioada. Nu am putut inca sa inteleg foarte clar ce s-a sfarsit, ce anume am traversat si unde am aterizat, dar este cat se poate de limpede ca este un soi de trecere de la ceva la altceva. Momentan Cerul nu raspunde la intrebari pe acest subiect.
Inchei aceasta scriere cu speranta ca suntem ceva mai constienti  de faptul ca indiferent cum am percepe noi cele ce ne inconjoara si oricum ni s-ar parea ca este, gaina tot gaina ramane. Sa iesim din stransoarea gandurilor ca orice am face, nu putem avea ce au altii si sa nu uitam si de valorile noastre care ne definesc si ne creioneaza calea, pentru ca mare parte din suferinta noastra provine exact de la faptul ca nu mai avem capacitatea de a percepe aceste valori.


Toate cele bune!

 

26 de comentarii:

  1. Multumim, Mihaela! Sa fii sigura ca mai sunt multi in astfel de situatie si e mai mult decat binevenit sfatul tau si ajutorul Maicii Domnului! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. De curiozitate, iesirea in cazul tuturor persoanelor la care va referiti a presupus mai putina suferinta sau si rezolvari de lipsa bani, suferinte fizice, boli, alte probleme ? Rugaciunea adresata lui Dumnezeu ar rezolva ? Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii care este treaba din punctul meu de vedere? Este chestiune de perceptie. Incercari si lipsuri pot exista in continuare dar totul depinde de cum sunt ele percepute. Multi oameni nu inteleg ca o planeta aflata in dimensiunea a 3-a este o planeta a suferintei, pentru ca asa e construita aceasta dimensiune. Pe o astfel de planeta, suferinta si grijile nu inceteaza pana mori. Prin ridicare spirituala insa, omul nu iese din incercari si experiente, CI ISI SCHIMBA MODUL DE PERCEPTIE FATA DE ELE. In loc sa se impacienteze, sa se agite, sa-si blesteme zilele sau sa se dea cu capul de toti peretii, el le primeste pe toate in PACE. Este dovedit ca daca in pace le primesti si le accepti pe toate, tot in pace ele vor trece peste tine. Iar rugaciunea, indiferent catre cine ar fi adresata, nu intotdeauna "rezolva" asa cum am vrea noi, pentru ca exista in dosul oricarei situatii o multime de lucruri nestiute si neintelese cu mintea noastra marunta. Dar este sigur ca orice rugaciune aduce intr-un final pace si acceptare, chiar daca pe parcursul ei, daca se face pe mai multe zile, se pot razvrati toti diavolii si demonii din lume. Sunt oameni care renunta sa duca la capat o rugaciune inceputa, cand vad incercarile ce vin. Insa exact aceasta este cea mai mare greseala ce poate fi facuta. De-a lungul vietii mele, am facut de multe ori o rugaciune si am vazut ca mi se intetesc belelele. Am spus atunci: "Ok baieti! Vad ca va luati la tranta cu mine! Stati sa vedeti de acum incolo! Vedem noi care pe care!" De la acel moment incolo dubalm sau triplam rugaciunea.

      Ștergere
    2. Adica belelele din ultima vreme se datoreaza amaratei aleia de rugaciune pentru planeta (40 de zile) pe care inca n-am terminat-o ? Tocmai incercam sa-mi dau seama daca sa fac mai multe intr-o zi ca s-o termin mai repede, daca tot era alegerea fiecaruia. Daca incerci sa faci cate 3 intr-o zi pana termini, poate fi nasol ? Dupa ce ati dublat sau triplat rugaciunea ati mai avut belele ? Va multumesc.

      Ștergere
    3. Nu pot sa mai raspund la nimic pana nu ma lamuresti cum vine treaba cu amarata de rugaciune. Daca asta este perceptia ta, iar ca tine poate ca mai sunt si altii, atunci nu ma mira catusi de putin ca unii oameni orice ar face, nu pot iesi din anumite situatii neplacute.

      Ștergere
    4. Adica scurta, o termin repede, o am scrisa.

      Ștergere
  3. Evolutia în planul spiritual presupune si transformări interioare ale planului fizic.Adaptarea fiecărui om este personalizată în masura acceptării conștiente a lecțiilor de viață,a încercărilor la care sufletește ne_am luat angajamente,să nu ne mai întoarcem pe drumul in care suferința să fie consecință a inconștienței pe care o manifestăm atunci când greșim.Când omul se roagă divinității să fie ajutat ,i se dă oportunitatea de a obține ceea ce vrea in masura in care dovedește că și_a învățat lecțioara asumată.A te ruga pentru alte persoane ,fără acordul acestora,implică preluarea poverilor karmice,implicit suferința.
    Un alt moment de preluare a suferințelor este atunci când omul bîrfeste,se implică emoțional,nu spune adevărul și inflameaza situația.În asfel de cazuri tumorile pot fi consecințele bârfei.
    Mihaelei si grației sale divine îi mulțumesc pe această cale pentru "mingea ridicată la fileu".Slavă Domnului pentru tot!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te rogi pentru altcineva se prea poate sa faci preluari, insa in cele ce ma priveste, cu toate teoriile din lume, nu as putea in vecii vecilor sa procedez altfel. Referitor la intrebatul persoanei daca sa te rogi pentru ea, este o chestiune cu foarte mare dus-intors. Cine iti da raspunsul? Demonii din interior? Implanturile energetice? Zona de control mental? Poate in tot acest timp, sufletul acela chiar urla dupa ajutor. Din punctul meu de vedere, lucrurile acestea legate de rugaciunea pentru altul, se fac cu inima, nu cu mintea. Eu nu am intalnit vreodata in vreo scriere ca Mantuitorul sa spuna sa te rogi pentru altul numai daca iti da acela voie. Dimpotriva. Este dovedit prin experientele multora ca nu numai ca Cerul stinge tot timpul acele plati ce trebuie facute prin preluare karmica, ci vine cu rasplata inzecita pentru cel ce se gandeste dincolo de propriile lui interese.

      Ștergere
    2. Da, draga noastra Mihaela, asa percep si io si tind sa cred ca asa este, cum spui aci.(cel putin in ceea ce priveste experientele avute si de catre mine)

      Cu drag,
      Lucia Dobrea

      Ștergere
    3. In ce conditii s-ar putea prelua din karma altcuiva ? Daca te rogi pentru binele cuiva(cu sau fara lumanare)in preajma unei operatii, bolnav sau aproape de sfarsitul aceluia s-ar putea prelua ceva ? Daca precizezi ca refuzi asta la rugaciune ? Va multumesc.

      Ștergere
  4. Sincronicitate sau altceva...?si eu am inceput sa citesc Octoihul sau Canoanele Maicii Domnului pe 13august..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este conexiune la aceeasi matrice informationala. Sunt sigura ca exista multe alte persoane care au simtit sa faca asa.

      Ștergere
  5. Da, draga noastra Mihaela, asa s-a intamplat si se intampla si "ne-am luat" destule asupra noastra(uneori din foarte multa naivitate de care-am dat dovada si sunt convinsa ca si tu ai experimentat treaba cu "naivitatea") Bine ca le-am "putut duce", doar (si) de-asta am venit, desi niciodata nu m-as fi gandit la ce ne-am "inhamat", cum este-o zicere de pe la noi.

    Va imbratisez, de data asta(de ieri, mai precis), din Bistrita!

    Lucia Dobrea

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Lucia, eu m-am referit la preluarile si alegerile la nivel de Spirit. Nu putem vorbi de naivitate in acest caz. Este vorba de niste alegeri care depasesc intelegerea noastra pamanteana, iar noua nu ne ramane decat sa acceptam deciziile Spiritului nostru, pentru ca se dovedeste ca daca ne impotrivim, ne este si mai rau. In cele ce priveste treaba cu picatul sau nepicatul in plasa, eu nu stau sa judec niciodata. Am credinta ferma ca nimic, dar ABSOLUT NIMIC, nu se intampla decat daca este permis de Dumnezeu. Iar daca Dumnezeu permite ca eu sa pic intr-o plasa la un moment dat, cu siguranta ca trebuie sa existe un rost, iar eu nu am altceva de facut decat sa ma concentrez pe a intelege acel rost.

      Ștergere
    2. Da, Mihaela, toate au rostul lor si intelegerea vine odata cu transformarea interioara.

      Te imbratisez!

      Lucia Dobrea

      Ștergere
  6. Propriile alegeri ne definesc evoluția în funcție de gradul de conștientă al fiecarui om în parte.Când o persoană este in suferință e necesară conștientizarea situațiilor în care a greșit cu voia sau fără voia sa pentru ca aceastea să nu se mai repete în evoluția ulterioară.Suferința e semnalul că se află în impas,fapt pentru care,cerând ajutorul altei persoane arată că e de acord,consimte ca acea persoană să fie mesagerul rugii sale catre divinitate.Însă,recomand ca în astfel de situații să fie sfătuită cum să se roage persoana aflată în impas,singura responsabilă de natura suferinței sale.Corect ar fi,ca atunci când rufele vecinului puse pe sârmă la uscat ni se pare că sunt pătate,să curățatăm ferestrele prin care privim,pentru ca acele pete să nu fie decât de la propriile geamuri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Avem o Ţară Sfântă! - Adevăratul Imn al României!

    https://youtu.be/eAQhw9UlO_Y



    RăspundețiȘtergere
  8. Care a fost suferinta de asta vara, a Romaniei?

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am stiut ca a te ruga pentru cineva implica uneori sa-i preiei din bagajul karmic.Daca doar a te ruga pentru cineva, inseamna ca poti sa preiei ceea ce nu doresti, dar daca faci terapie, la ce sa te astepti? Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. In cadrul terapiei unei afecțiuni,persoana care suferă va avea de ales modalitatea în care să fie tratată în funcție de calea de vindecare. Vindecarea presupune dizolvarea cauzei care a generat afecțiunea.Terapeutul poate prelua din bagajul karmic când nu îndrumă catre conștientizarea cauzei,adică a situațiilor în care omul s_a implicat emoțional,creindu_si stresul aferent afectiunii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu vorbesc, eu aud, ceva de genul..Mihaela, daca tot scrii si noi citim, explica-ne si ce intrebam, ca altfel nu vad rostul nostru pe-aici.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asil, imi pare rau ca te adresezi asa de aprig. Mai poate fi cand si cand si cate o scapare. Oameni suntem ... Daca ar fi sa ma manifest la fel de dur as putea si eu intreba: oare care este rostul meu pe aici? Tot ce fac in blogul acesta este pura daruire. Vezi pe undeva vreo rubrica de donatii, sa aflu si eu pe unde ii este locul? Te rog mult, sa o lasam asa cum este si sa manifestam bunatate si toleranta unii fata de altii, caci asa ne este mult mai bine tuturor.

      Mai toti Fii Luminii au simtit o vara foarte grea, cu dureri, cu lipsuri, cu suferinte de tot felul pe plan sufletesc. Eu insami am si spus ca am fost cazuta doua saptamani, de nu mai stiam cum sa imi revin. Stiam insa cauza pentru ca de cate ori intrebam de ce trebuie sa fie asa mi se raspundea: plata de sacrificiu. Mi-au venit in aceasta vara sute de e-mailuri de ajutor de la oameni ajunsi la capatul puterilor.

      Ștergere
    2. Scuze daca am fost perceputa ca apriga, dar cred ca am refulat la tine aici, am mai scris una-alta si prin alte parti, si de-aici reactia, nu am primit raspunsuri..
      Eu nu am simtit nimic, de unde trag singura o concluzie, nu sunt Fiu al luminii, nu? Atunci de care oi fi? Din contra, mi-a mers din plin, ma simt foarte bine, si ca mine sunt toti cunoscutii mei, de aceea intreb, si ma mir de vara care a fost grea, pentru mine a fost minunata!

      Ștergere
    3. Fii pe pace Asil! Adevaratii Oameni se masoara prin ganduri si mai apoi prin fapte si in nici un caz prin gradul de fericire sau suferinta, iar cum noi ne cunoastem fiecare si gandurile dar si faptele, mai ales cele puse in slujba semenilor nostri si a umanitatii, nu avem nevoie de nimeni din afara care sa ne confirme daca facem parte din grupul Fiilor Luminii sau nu.

      Ștergere