luni, 24 octombrie 2016

CALATOR CATRE STELE


CALATOR CATRE STELE


Dragii mei,

Incep prin a va povesti ceva ce mie una, parca mi-a rupt sufletul in doua.
In aceasta primavara, ca urmare a unei deplasari ce am facut-o pentru sustinerea unui curs, am cunoscut in orasul Targu-Jiu, o persoana absolut deosebita, pe nume Mihaela. Un suflet blajin si frumos, dar greu incercat. Era bolnava de cancer, boala ce in vara a devenit extrem de agresiva, facand multiple metastaze si ducand in aceasta toamna, in urma cu doua saptamani, la ceva ce nu mi-as fi dorit sa se intample: Mihaela a parasit aceasta lume. Nu stiu sa va spun exact varsta, dar era in jurul a 40 de ani, dat fiind faptul ca are un baietel pe nume Andrei, in clasa a II-a.
In toata aceasta perioada am actionat de mai multe ori energetic asupra Mihaelei. Am putut constata de fiecare data ceva bizar. Orice situatie din aceasta ma ghida catre anumite secrete ale controlorilor, lucruri care sunt responsabile pentru existenta multor boli ale oamenilor, ceea ce intr-un final, m-a condus spre o concluzie: Mihaela a venit in aceasta lume cu o misiune de sacrificiu. S-a lasat prinsa in tot felul de chingi ale bolii, astfel incat, cel putin pe mine, sa ma poata conduce catre aceste zone de secret, generand, prin actiunile intreprinse acolo, ajutarea a mii de suflete aflate in situatii similare si nu doar a unuia singur. Se facea o terapie asupra ei, se vedea cum se imbunatateste starea de sanatate, dupa care dintr-o data, la ceva vreme, pica din nou brusc. Nu am fost singura persoana ce i-am fost alaturi in acest fel. Cu totii am inteles insa intr-un final misiunea ei, asa cum este si am incercat sa o acceptam ca atare.
Mihaela, stiind ca va veni un moment in care va parasi terenul de joc, a incercat sa il pregateasca din timp pentru asta, pe baietelul ei Andrei. L-a luat intr-o seara si au privit impreuna cerul instelat. Mihaela i-a aratat o stea stralucitoare si i-a spus: “dragul meu, tu vezi ca mami este foarte bolnava, iar aici pe Pamant se vede treaba ca oamenii nu ma pot ajuta. De aceea mami va trebui sa plece pentru vindecare pe aceasta stea stralucitoare. Cand voi fi plecata si iti va fi dor de mine, tu sa privesti aceasta stea si in acest fel vom fi tot timpul impreuna.”
Dupa multiple deplasari la Cluj Napoca, internari, chimioterapii, operatii si suferinta, in care a fost tot timpul insotita de sotul ei, un om la fel de bun si bland, s-a intamplat ce nu voia nimeni sa se intample: Mihaela a parasit aceasta lume, marti, in urma cu doua saptamani. Vineri, in aceeasi saptamana, urma sa fie reintors trupul sau, Pamantului. Joi seara, tatal a trebuit sa ii spuna baiatului ca mama lui a plecat. In acel moment Andrei s-a repezit la calculator, a cautat pe internet o constelatie ce continea o stea stralucitoare, l-a chemat pe tatal lui si l-a intrebat: “tati, poti sa imi spui si mie, care dintre stelele acestea este mama mea?”
Stiti ceva? Nu mai pot sa scriu. Lacrimile mi-au inundat ochii. Nu pentru ca nu as intelege ca moartea este o trecere ce ar trebui sa invatam sa o acceptam usor cu totii, ci pentru faptul ca nu la fel este si pentru un copil de varsta lui Andrei, ce ramane fara mama.
Dragii mei, v-am expus acest caz dorind sa va cer ajutorul. Tatal lui Andrei este profesor. Salariul nu este foarte mare. In acest an a fost necesar sa fie cheltuite sume foarte mari de bani. Deplasari, medicamente si multe altele. Familia si-a epuizat toate resursele dupa care a trecut la imprumuturi. Nici de inmormantare nu mai erau bani. Au existat insa prieteni de suflet ce au donat diverse sume, astfel incat sa poata fi infaptuite toate actiunile crestinesti ce se fac atunci cand un om pleaca dintre noi. Pe tata il cheama Mihai, ca si pe fosta sa sotie. Cu Spiritul Mihaelei alaturi, ce parca imi dicteaza aceste randuri, cu sustinerea Inaltului Domn Mihail si a Sfantului Apostol Andrei, vin si va rog sa sprijinim aceasta familie cu o rugaciune, cu un gand bun si de la cine poate, chiar si cu o donatie, ce va fi binevenita, dat fiind faptul ca familia se afla acum intr-un dezechilibru financiar major. Trebuie achitate datoriile, mai sunt si alte randuieli de facut pentru Mihaela, asa cum sunt datinile noastre stramosesti si pentru toate astea, este nevoie de bani.
Deoarece sotul Mihaelei nu stie despre initiativa mea, voi da mai jos contul bancar al unui bun prieten. Banii stransi vor fi apoi transferati cumva familiei, periodic, dupa cum vor veni si donatiile. 

VLAD TITEL FLORIN
ING BANK BUCURESTI
CONT: RO87 INGB 0000 9999 0449 2676

Sper din toata inima sa nu creada cineva ca as putea pastra vreun ban. Nu am luat in viata mea nici macar un leu nemuncit, de la nimeni. Voi participa si eu cu partea mea, la fel ca toata lumea si o voi face din toata inima. Din suflet va multumesc pentru sustinere si pentru ajutor!


18 comentarii:

  1. In situatia Mihaelei din Tg.Jiu cred ca mai sunt cateva sute de mii de romani!!!Asta nu-inseamna ca nu trebuie incercat orice pentru a fi ajutata familia,dar cred ca ar trebui sa ne gândim la o solutie pentru toti romanii ajunsi in situatii similare sau chiar mai grele!Pentru ca tot suntem la acest capitol,mai stiti cumva ce face familia Sfatuitoarei din Buzau?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect adevarat. Nu este nici pe departe singura situatie. Ba exista altele si mai rele. Stim insa prea bine cu totii ca deocamdata nu putem decat sa facem cate o intindere de mana pe ici pe colo. Tara asta este atat de saracita ca ar trebui sa vina cineva sa ii ajute aproape pe toti daca s-ar putea.

      Fetele Alinei sunt bine. Sunt in grija bunicilor. Ele au primit de la stat un fel de pensie de pe urma parintilor, de vreo 2000 lei pe luna. Din cate stiu, mai exista si acum oameni care tin aproape de ele si de familia lor.

      Ștergere
  2. Dumnezeu sa o odihneasca printre ingeri, iar familiei sa ii dea multă putere! M-a impresionat profund articolul tau, iar lacrimile mi-au inundat si mie ochii, gandindu-ma la Andrei si la mama mea draga, care este tot printre stele si de care mi se face dor de multe,multe ori.
    De saptamana trecuta ma tot gandesc ca vreau sa fac o noua "zeciuiala", pe langa celelalte pe care le fac ori de cate ori am ocazia.
    Iti multumesc ca ne-ai adus la cunostinta acest caz si voi face o donatie din toata inima si cu toata dragostea.
    Un gand de alinare si multa iubire!

    RăspundețiȘtergere
  3. DRAGA MIHAELA, SPUNE TE ROG ALTA MODALITATE DE PLATA.
    IN ZONA MEA NU EISTA ING BANK
    MULTUMESC !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult draga Dana! Cand vom trimite primii bani tatalui lui Andrei, va fi obligatoriu sa obtin un nume intreg si o adresa. Dupa aceea se pot trimite si prin posta direct la destinatar si voi anunta cand am aceste date disponibile. Banii nu trebuie depusi insa numai la ING. Se poate si la alte banci, dar se plateste un comision suplimentar de cativa lei.

      Ștergere
  4. Trimit o ruga de iubire si protectie pentru acest baietas,cit si p.familia,rudele Mihaelei.Cred ca aceasta stea acum straluceste si mai tare-aprinsa de M.Tristar,iar sustinuta de Dumneavoastra toti prin uniunea ce se petrece chiar acum.Multumesc,Mihaela,ca ai trezit compasiunea din noi,cite odata ,,adormita,,.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai vizualizat si vreun razboi pana in 2017, draga noastra Mihaela?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabilitatea este foarte mare dar ... nu stam cu mainile in san nici la acest capitol. Bunul Dumnezeu sa ne ajute!

      Ștergere
    2. Pai mai da-ne teme de casa si noua. Mai ghideaza-ne cum sa ajutam?

      Ștergere
    3. Da, pe la inceputul lunii octombrie, fiind la o intalnire cu cativa semeni, ca ni se facuse dor sa stam la o "sueta", la un moment dat, s-a discutat (si) despre faptul ca sunt "semne" ca exista o probabilitate ( destul de mare ) ca sa se instaleze o stare generalizata de razboi si asta "pana in 2017"(asa cum te intrebase Anonim 21:26). Cand mi-a venit randul meu, sa-mi exprim punctul de vedere, spusesem cam acelasi lucru cum apare in raspunsul tau. Pot sa spun ca atunci cand am citit ce-ai scris, pur si simplu, m-am bucurat de faptul ca am avut si io o perceptie asemanatoare, desi cei cu care discutasem, m-au perceput asa cum m-au perceput...dar este in ordine si acest aspect. :))) (si io rad de multe ori de mine si de unele "filme" la care sunt dusa, nu-i niciun bai...,nacaz sa nu fie, cum este-o zicere de pe la noi)

      Draga Mihaela, marturisesc ca sunt multe informatii pe care le-am regasit aci, pe blogut tau, care mi-au confirmat multe...)

      Doamne ajuta!

      Cu multumire, recunostinta si apreciere!

      Lucia Dobrea(Bistrita)

      Ștergere
  6. Iti strici toata credibilitatea cand introduci Sfinti care te sustin in a derula campanie de binefacere fiind vorba de bani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E prea putin importanta credibilitatea pe care eu o pot avea in fata anumitor ochi, comparativ cu viata si situatia lui Andrei, dupa moartea mamei sale.

      Cine are farama de intelepciune ar putea vedea si faptul ca toate informatiile si cunoasterea ce le-am furnizat in acest blog de-a lungul anilor, pentru multi altii, ar fi putut reprezenta o sursa serioasa de castig. Dar eu am ales sa o daruiesc. Din iubire pentru bani ...

      Ștergere
    2. Dragilor, nemtii au o vorba, pe care am inteles-o si io, un piculet mai tarziu si care spune ca : "egal" parerea cuiva despre noi! Din punctul meu de vedere, poate sa vina cineva sa-mi aduca jigniri, sa-mi puna etichete(fel de fel),ca nu ma poate atinge, nu ma intereseaza ca cineva ma "ocaraste", cum se zice pe la noi. Asadar si prin urmare, prin urmare si-asa dar, atlantii calatoreau (si) pe mare si cu " capul in nori si cu picioarele pe pamant"(am mai spus-o si altadata si, am convingerea ca si Mihaela asta a si sugerat in raspunsul dat.

      Toate cele bune,
      Lucia Dobrea(inca mai sunt in Bistrita...uneori sunt si in Germania si in Elvetia, asta de destul de multa vreme)

      Ștergere
  7. Multumim, Mihaela! Binecuvantari voua, tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  8. Recomand celor care sufera dupa pierderea cuiva drag, sa-i ceara arhanghelului Zadkiel ajutorul pentru a trece mai usor peste acea perioada. I-am cerut anul trecut ajutorul in acest context si m-a ajutat foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani, Mihaela! Multumim Domnului ca esti sanatoasa, plina de Putere, Incredere si Inspiratie si ca ingerii sint cu tine!

    RăspundețiȘtergere