luni, 11 mai 2015

IMPREUNA PENTRU SUFLET




IMPREUNA PENTRU SUFLET

Dragii mei,

As dori sa va prezint din partea Mihaelei Popescu, Profa de Geogra, un caz existent in scoala in care ea preda ore, Scoala Herastrau din Bucuresti. Este vorba despre o fetita de 11 ani, pe nume Rebeca. La scurt timp dupa nasterea ei, respectiv la varsta de doua luni, mama sa a parasit-o. A ramas in grija bunicii din partea tatalui, dumneaei crescand-o cum a stiut si a putut mai bine, cu mare truda, avand ca suport principal de intretinere o pensie extrem de mica si alocatia copilului. Tatal fetei, care s-a dovedit ulterior ca nu este si tatal biologic al sau si in consecinta nici bunica, este plecat de mai multi ani la munca in strainatate. El a ajutat cu tot ce a putut la cresterea fetitei pana in urma cu vreo 3 ani, cand a patit niste belele ce l-au adus intr-o situatie foarte dificila, astfel incat nu a mai putut sa ofere nici un sprijin.
La inceputul anului 2014 a aparut pe tapet mama fetei. Puteti intelege ca Rebeca nu a cunoscut-o niciodata pe mama ei. S-a pornit un proces prin care mama si-a cerut drepturile asupra fetei, invocand ca tatal ei nu este cel biologic. S-a facut un test ADN si s-a constatat ca asa este. Drept urmare, Instanta i-a dat castig de cauza mamei si i-a imputat bunicii costurile testului ADN si cheltuielile de judecata. Cum bunica nu a avut de unde sa achite aceste sume, i s-a pus la un moment dat poprire pe pensie.
Drept urmare, cele doua suflete, mama si bunica, sunt acum intr-o stare de supravietuire de pe o zi pe alta. Scoala in care invata Rebeca s-a implicat prin anumiti profesori in actiunea de ajutorare. Eu am primit acest apel din partea Profei de Geogra si a doamnei invatatoare a fetei, motiv pentru care fac mai departe cunoscut acest mesaj. Atasat acestuia, va expun si o scrisoare a Rebecai, prelucrata un pic de doamna invatatoare, care poate oglindeste mai bine sau transmite mai profund situatia dificila in care se gaseste aceasta familie.

„Numele meu este Rebeca şi am 11 ani. La vârsta de 2 luni „mama” mea m-a părăsit şi eu am rămas în grija bunicii (din partea tatălui) care m-a crescut până în prezent.
În 2014 mama m-a vrut înapoi deşi eu nici măcar nu o văzusem până atunci şi nici nu am vorbit vreodată cu ea. Pentru mine apariţia mamei a fost un şoc deoarece nu vreau să fiu luată de lângă bunica mea pe care o consider mama mea. Consider că e normal să ne cunoaştem înainte să-mi schimbe complet viaţa.
Nu doresc sa-mi schimb viaţa, prietenii şi tot ce contează pentru mine, nu vreau să fiu târâtă în alt mediu, să fiu obligată să abandonez şcoala doar pentru că „mama” mea consideră că îi aparţin.
Printr-un proces lung şi incorect, instanţa judecătorească a decis, contrar principiului în care voinţa copilului primează, să fiu „dată” mamei mele. Ca un bun pe care cineva şi-l asumă, aşa mama a avut câştig de cauză deşi timp de 9 ani nu am ştiut de ea. Deşi în prezent am rămas încă la bunica mea, mă gândesc cu groază în fiecare zi că voi fi luată, contrar voinţei mele, de lângă prieteni, colegii de şcoală şi apropiaţii mei la care eu ţin, iar viaţa mea se va schimba radical.
Dacă toate acestea nu sunt de ajuns pentru un copil de 11 ani, în urma procesului, persoanele pe care le consider familia mea sunt obligate de instanţă să achite cheltuielile de judecată şi tariful experţilor chemaţi în timpul procesului, de aproximativ 6.000 de lei.
Am vrut să scriem aceste rânduri, eu şi cei care ne susţin pentru a ne face cunoscută povestea noastră, a mea şi a bunicii mele care m-a crescut până acum şi pe care o consider mama mea.
În cazul în care consideraţi că merităm o şansă pentru a trece peste aceste greutăţi cu care viaţa ne încearcă puteţi să ne ajutaţi (în măsura posibilităţilor) cu nişte mici donaţii fãcute în unul dintre conturile bancare mai jos specificate. Vã mulţumim din suflet.”

    TITULAR: PETRI FLOAREA

    CONTURI DESCHISE LA BANCA TRANSILVANIA:
    CONT RON : RO90BTRLRONCRT0297391501
    CONT EUR : RO40BTRLEURCRT0297391501

Mentionez ca aceste conturi au fost deschise de bunica insotita de doamna invatatoare. Orice ban este primit in cont se va vira mai departe pentru achitarea sumelor imputate. Ce va ramane, daca va mai exista si ceva in plus, va ajuta famila sa se mai sustina o vreme pana se regleaza toate socotelile. Daca banii stransi vor fi mai putini decat suma necesara, se va plati atat cat se acumuleaza, iar la un moment dat se va pune poprire si pe aceste conturi, deoarece aceasta este procedura. Nu va fi oricum nici o problema sa mai fie virati bani si dupa poprire, pentru ca aceasta ramane valabila doar pana la momentul achitarii integrale a sumei.
De asemeni daca exista oameni cu pregatire in domeniul justitiei, care ar putea oferi o mana de ajutor in a analiza cazul si a vedea daca mai poate exista o solutie astfel incat fata sa nu fie luata de langa bunica si dusa langa o straina, pentru ca asta este pentru ea acum mama sa naturala, sunt bineveniti si multumim pentru aceasta.
Precizez in plus ca imaginea de la inceput este o fotografie a Rebecai.

Impreuna pentru suflet! Doamne ajuta!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu