sâmbătă, 11 aprilie 2015

UN ARTICOL “FARA NUME”



UN ARTICOL “FARA NUME”

Dragii mei,

Am tot stat in ultimele zile sa ma gandesc despre ce sa mai scriu. In Cer este tacere. Ghidari putine si mesaje aproape inexistente. De aceea, neavand o tema clara dar totusi simtind nevoia sa mai astern doua-trei cuvinte, am zis sa reunesc aceste cateva randuri intr-un articol “fara nume”.
Personal am traversat in ultimele doua luni o perioada de munca asiduua. Asa a fost sa fie, sa se incalece treburi multe in acelasi timp, dar nu ma plang din aceasta cauza ci ii multumesc Bunului Dumnezeu pentru ca in acest fel mi s-a oferit ocazia unor multiple constientizari si lectii de viata.
Iata unele dintre ele:
1.   Cand dovedesti ca poti face foarte multe lucruri din dorinta de a fi bine si pentru ca toata lumea sa fie multumita, ajungi sa iti dai seama ca toate acestea s-au transformat in obligatii. Daca ceva nu iese bine, iti mai iei si reprosuri. Din punctul meu de vedere ma incadrez cu succes la aceasta categorie si nu cred ca voi putea fi vreodata altfel. Ce am inteles in timpul celor doua luni nu a fost neaparat cele ce am scris mai sus pentru ca aceasta este o treaba deja stiuta de multi dintre noi, ci faptul ca a face ceva dincolo de sarcinile obisnuite doar pentru ca putem si ne pricepem, reprezinta o ALEGERE pe care odata ce am facut-o trebuie sa ne-o si asumam, pe care nu ne obliga nimeni sa o facem si fata de care, ulterior, daca vrem sa ne fie bine si sa avem cat mai multa pace, sa nu avem asteptari in sensul unor aprecieri. Nu iti ridica nimeni statuie. Cam asta este regula generala.
2.  Este necesar sa constientizam ca fiecare este pus de Divinitate intr-un loc anume pentru ca el sa isi faca treaba ce ii revine, caci de aceea este acolo si nu in alta parte. Lectia de viata este ca daca te apuci sa faci treaba altcuiva, in cele mai multe dintre cazuri ti-o iei. Acest lucru se intampla pentru ca desi aparent il ajuti pe acel om, de fapt, in mod real, il ajuti cu succes sa leneveasca. Iar lenea nu este ceva pe placul Cerului. De asemeni ii iei accesul catre propriile sale experiente de viata si invataturi si nici asta nu ii este Cerului pe plac.
3. Atunci cand esti in mijlocul lumii, ai parte de cea mai buna observare. Intr-una dintre zile stateau pe santier la o tigara un grup de vreo cinci persoane. La un moment dat unul dintre ei spune: “Haideti bai sa ne ridicam ca vorba aceea: stam noi stam, dar si cand ne apucam … nimic nu facem!”. Ma distreaza si acum cand imi amintesc, insa pe de alta parte am cam inteles conditia multora dintre noi. Ne plangem ca nu ne este bine, ca se intampla lucruri nedrepte, ne balacarim in statutul de victima si tot spunem ca ne apucam de treaba. Dar de la spus pana la facut e cale lunga. Indicam candva cartea “Cheile Genelor”. Este o comoara aceasta carte si nu stiu cum o mai fi acum dar am inteles ca intr-o vreme nu se mai gasea de cumparat. Dat fiind faptul ca vin acum Sfintele Sarbatori de Paste, poate s-ar gasi timpul macar pentru a citi Cheia 55, catre care indic mai jos un link. Este considerata cea mai importanta cheie a trezirii dintre toate cele 64. Se poate vedea cat de mult rau ne facem cu aceste lamentari permanante, de ce sunt din ce in ce mai putini bani si atat timp cat te inalti nu se poate intampla altfel, cum se manifesta falsa libertate etc.


4.  Intr-o alta zi, undeva intr-o baie, puneau gresie niste faiantari. La un moment dat unul dintre ei spune: “Bai eu cred ca daca stateam degeaba, acum eram ceva mai avansati.” Toate bune si frumoase pana s-au apropiat de final. Atunci au vazut ca nu le iese la numaratoare o cutie de gresie. Au cautat-o, au gasit-o si au dechis cutia. Ce sa vezi? Era gresie de culoare neagra si nu alba asa cum o pusesera pe cealalta. Cel cu expresia de mai sus a reactionat instantaneu: “Aoleu! Cred ca trebuia sa o punem sah. Acuma ce ne facem?”. La ei chiar s-a potrivit treaba cu statul degeaba si cu nivelul lucrarii, mai mult sau mai putin avansat. Am constientizat atunci ca asa este si in lume. Sunt multi care au impresia ca fac treaba buna insa adevarul gol-golut este ca daca ar sta degeaba totul ar fi intr-un stadiu mult mai evoluat. Nu ne referim aici la cei “ce dau cu tarnacopul” cu intentia clara de a distruge ci la cei care chiar se considera de buna credinta si prin ceea ce intreprind mai mult strica decat construiesc. Drept urmare, am concluzionat ca este indicat sa cantarim de zece ori consecintele actiunilor noastre inainte de a intreprinde ceva, pentru ca nu se stie cum se poate rasuci roata, deseori poate chiar in detrimentul nostru.
5.  Cum sa faci fata la o situatie cand cineva iti cere imposibilul? Cum sa convingi de anumite lucruri niste pietre tari? Am inteles ca oricat de mult ti-ai dori, pe calea lumeasca, cautand sa dai explicatii, nu functioneaza. Se lasa cu balamuc. Am luat-o deci pe calea cereasca si am rugat pe Sinele meu sa comunice El cu Sinele la fiecare dintre cei cu care aveam dificultati de acest gen, astfel incat relatiile noastre sa fie in deplina armonie si intelegere. Aceasta nu inseamna sa ceri ca cineva sa fie obligat sa accepte parerile si credintele tale. Poate ca este nevoie sa le accepti tu pe cele ale celuilalt sau poate ca fiecare trebuie sa inteleaga cate ceva din opiniile partii opuse. Succesul metodei este garantat. Declar asta din propria-mi experienta.


Inchei prin a spune ca din obisnuinta, atunci cand curge o perioada destul de lunga de tacere in Cer, la care in aceste zile s-au adaugat imaginile permanente, de toate formele si culorile, de fluturi, simbol al finalizarii transformarii si al eliberarii, eu spun ca acolo Sus este cofetarie. Ni se pregatesc niste prajituri care sa ne indulceasca sufletele. Cam asa am mesajele privind perioada ce va incepe cu prima zi de Paste. Va fi una de foarte mari revelatii, indiferent cum ar veni la fiecare acestea. Pot veni prin vise, prin viziuni, prin informatii citite in anumite carti. Sunt sigura ca Bunul Dumnezeu are pregatita pentru fiecare calea cea mai usor de inteles si asimilat.
Acestea fiind zise urez tuturor “Un Paste Fericit!” in care aceasta urare sa isi materializeze esenta si sa nu ramana doar la nivelul unei expresii standard, pentru ca asa se obisnuieste a se zice. Sa fie presarat cu lumina, cu iubire, cu liniste si caldura sufleteasca si fie ca Hristos Cel Inviat sa ne fie in inimi in permananta si sa simtim aceasta ca atare, in fiecare clipa a vietii noastre!



Toate cele bune!

2 comentarii:

  1. Un Paste plin de magie si lumina !Iti multumesc pentru impartasirile tale ! De abia astept vesti noi ! Sarbatori luminate tuturor,si sa auzim numai de bine !Gabriela

    RăspundețiȘtergere