vineri, 24 octombrie 2014

DIN INTELEPCIUNEA PARINTELUI ARSENIE BOCA


DIN INTELEPCIUNEA PARINTELUI ARSENIE BOCA

Dragi prieteni,


Este o perioada de actiune intensa dar deocamdata doar actionam, fara sa vorbim prea multe. Deocamdata...
In tot acest timp de aparent repaus, va propun sa ne aplecam un pic privirea si sa ne deschidem inima si mintea catre cateva cuvinte de duh ale Parintelui Arsenie Boca. Cred ca sunt multe suflete care au nevoie de aceasta hrana.

„Iubirea lui Dumnezeu pentru cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare Sfant fata de Dumnezeu.”

„Cat asculti de Dumnezeu, atat asculta si Dumnezeu de tine.”

„Dumnezeu nu uita de om cum uita omul de Dumnezeu.”

„Este neinchipuit de mare nepotrivire intre ce cer oamenii de la Dumnezeu si intre ce cere Dumnezeu oamenilor.”

„Grija omului de Dumnezeu simplifica grija omului de om.”

„Dumnezeu nu are pe nimeni de pierdut.”

„Necazurile de acum nu sunt vrednice de a fi in cumpana cu slava noastra viitoare.”

„In zilele noastre se vad multi calatori la iad cu Scriptura in mana.”

„Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.”

„Mare este acela care numai de marimea lui nu se ocupa.”

„Cea mai lunga cale este calea care duce de la urechi la inima.”

„In mintea stramba si lucrul drept se stramba.”

„Iertand, stergi ce ierti. Ce ierti la altul, tie ti se sterge. Judecata aceasta te scoate de sub judecata.”

„Nu toti din lume se prapadesc, nici toti din manastire se mantuiesc.”

„Unii calugari nu sunt calugari, ci cuiere de haine calugaresti.” (Completare – la fel si in cazul preotilor)

„Daca nu poti vorbi cu copiii tai despre Dumnezeu, vorbeste cu Dumnezeu despre ei.”

„Sa-ti feresti capul de frig si de prostie.”

„Necredinciosii, spre rusinea noastra, isi cred necredintei lor mai mult decat credem noi credinta noastra.”

„Cea mai primejdioasa este mandria Sfantului. De aceea Sfintii adevarati sunt cei ce nu stiu ca sunt sfinti, ce tin mortis ca-s pacatosi.”

„Toata lumea e a ta cand ai renuntat la ea. Atunci esti mai tare ca ea si te asculta.”


Sa va fie de folos!

12 comentarii:

  1. Tocmai pentru ca amestecati minciunile cu adevarul ma provocati sa scriu aceste comentarii. Ia uitati ce spune Pr. Arsenie Boca: „În vremea noastră circulă multe cărţi care cuprind comunicări de dincolo. Aceste comunicări, mai ales cele care se dau pe sine a fi din partea sfinţilor sau chiar ale Mântuitorului însuşi, fără voie ne conduc la comparaţia lor cu Sfintele Evanghelii. La o atare confruntare se dau de gol. Puse pe două coloane, aceste splendide platitudini şi mărunţişuri, cu o pagină din Evanghelii, sublimul şi ridicolul sunt şi mai evidente. Calitatea literară, fondul, înălţimea gândirii, totul dau de gol un fals neruşinat şi nemaipomenit de îndrăzneţ, pe care nu cred să-l poată face sufletele celor mutaţi de la noi, ci numai tatăl minciunii şi hristoşii mincinoşi (Matei 24, 5).” Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cărarea Împărăţiei, Editura Sfintei Episcopii Ortodoxe Române a Aradului, Deva, 2006 Deci ce ne spune Parintele Arsenie Boca? Sa nu dam crezare acestor comunicari de dincolo. Ori voi fix asta faceti, aceste comunicari de dincolo si le luati drept adevar. E chiar ironic. "Cat asculti de Dumnezeu" ... zice citatul, dar cum poti sa asculti de Dumnezeu daca nu-i respecti legile? Sfanta Scriptura combate comunicarea asta pe care o faceti voi cu asa dare de mana. Pai va contraziceti singura doamna Mihaela, ca Arsenie Boca era crestin ortodox nu new ager. Cum puteti sa-i pomeniti numele cand credinta dumneavoastra are treaba cu orice numai cu ortodoxia nu? Sau ne alegem numai asa ce ne place si facem terci, ca deh asa se practica acum in new age. Un pic de samanism, un pic de crestinism, un pic de budism, niste astrologie, imi fac eu un terci spiritual si ala e ADEVARUL absolut dupa care ma ghidez, nu? Daca era Parintele Arsenie Boca de fata cred ca va spunea si vreo doua cuvinte de ocara ca sa nu mai ascultati de draci si apoi sa spuneti ca sunteti cu Dumnezeu si ca faceti o misiune buna pentru oameni. Buna pentru ce? Pentru mantuirea sufletului? Sau pierderea lui. Eu m-as mai gandi. Ca deocamdata va contraziceti singura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi permit eu sa va raspund.
      In primul rand, comunicarea dintre fiintele de lumina si oameni a existat mereu. Este suficient sa cititi vietile sfintilor, care sunt pline de comunicari cu ingeri, arhangheli, Maica Domnului si Isus, de la vise si vedenii si pana la aparitii si mesaje directe.
      Insusi parintelui Arsenie Boca i s-au aratat in 1939 pe Muntele Athos Maica Domnului si Sfantul Serafim de Sarov.
      In prezent exista foarte multa informatie pe internet cu mesaje de "dincolo". Este mult adevar dar si multa minciuna.
      Dar pentru cine a avut revelatia extraordinara de a putea comunica fiintele de lumina nu exista nici un dubiu. Cine primeste mesajele in mod direct nu are nici o indoiala.
      Religia crestina, in esenta ei, este cea mai apropiata de adevar. Exista in acelasi timp extraterestri si exista reincarnare. Toate acestea sunt adevarate si nu se contrazic.

      In al doilea rand, religia crestina a fost modificata de oameni de-a lungul timpului.Este suficient sa vedem diferentele dintre biserica ortodoxa si cea catolica care au aparut de la Marea Schisma din 1054.

      Fiecare este liber sa creada ce vrea. Dar "cine are urechi de auzit sa auda".

      Ștergere
    2. Domnule Paul,

      Tot religia crestin ortodoxa spune sa nu ii judecam pe ceilalti si sa vedem intai barna din ochiul nostru si apoi paiul din ochiul celuilalt.
      Puteti sa alegeti sa intrati pe alte bloguri, care sunt in acord cu credintele si viziunea dumneavoastra si sa va petreceti timpul in mod util.
      Alegand sa scrieti comentarii rautacioase si sa aduceti acuzatii, in viziunea mea, nu faceti decat sa transmiteti tot felul de sentimente, insa nu iubire. Ori religia crestin ortodoxa, ce propovaduieste....nu iubirea?!
      Ganditi-va la asta...

      Ștergere
    3. Una e sa judecti pe altii alta e sa expui niste nereguli. Nu e vorba de a fi rautacios aici. Eu nu cred ca e normal sa culegem din ce-a zis Arsenie Boca, sau oricare alt mare duhovnic ortodox, numai atat cat se potriveste cu orice am avea noi de spus sau cu filozofia noastra personala. La fel cum nu poti extrage din Biblie numai pasajele care iti plac. Eu am dat un citat de-al Preacuviosului Arsenie Boca care combate direct acest fenomen al channeling-urilor de azi. Daca intr-adevar iti pasa de ce a zis pai atunci ar fi cazul sa asculti de el pana la capat nu doar partial ca altfel nu vad rostul. Eu cred ca m-am si exprimat mai sus. Ori esti cu o cale ori cu alta, nu merge asa cu terci, azi cu Asthar maine cu Dumnezeu.

      Ștergere
  2. Parintele ARSENIE a fost otravit de Securitate la ordinul analfabetilor "leana" si "nicu" conducatorii Romaniei.....Pe 28 noiembrie se implinesc 25 de ani de la moartea sa....25 de ani in care "linia a 2-a si a 3-a" a politrucilor comunisti si a securitatii dupa "mascarada"regizata din decembrie 1989 cand au ucis si schilodit mii si mii de tineri nevinovati au furat si distrus integral roadele a 45 de ani de munca si mari sacrificii facute de bunicii si parintii nostrii....Astazi,la conducerea tarii se instaleaza cu cinism,nesimtire si imens tupeu odraslele(copii si nepotii) celor care ne-au asasinat la propriu elitele si ne-au tinut in infernul asa-zis comunist vreme de 45 de ani...Odraslele si urmasii criminalilor de dupa 1945 urmeaza acum -dupa ce vor "pradui" si cea mai ramas- sa ne asasineze si pe noi ,cei nascuti dupa 1990 caci viitorul ni l-au furat de mult....." Sa traiti bine".....

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua.Prin discutiile care le vad in general,pot sa spun ca nimeni nu detine adevarul absolut.Cunoasterea adevarata este detinuta doar de CREATOR.Eu atat inteleg,cel putin in acest moment. SUNTEM CU TOTII NEBUNI de o mie de ori,de un milion de ori si de generatii intregi.Toti,toti,toti de la cel mai amarat pana la cel mai rasarit dintre oameni cu tot cu sfinti.De cand a realizat omul ca este viu si este o fiinta s-a uitat gura casca la ceva la care ar putea sa se inchine la un foc,la un copac,la o piatra,la soare,la luna, doar de va gasi pe acel ceva care a suflat viata in el,mereu a simtit ca lipsea ceva."Totul in regula lasa nebunul sa se roage la o piatra"zice Dumnezeu"ca si piatra este tot a MEA,cand ai sa mai cresti poate o sa vezi ceva mai mare.Totul este bine pentru ca totul este facut de mine.Tu doar cresti".Nebunul creste tot mai mare si incepe sa gandesca,ceva nu este in regula"Piatra asta este prea mica,nu poate fi Dumnezeu" poate fi o pasare,poate fi un animal,poate fi un copac,ori muntele acela sau poate fi bolovanul acela mare care lumineaza cand este intuneric, nu.. sigur este bolovanul acela mare care arde in flacari si face lumina si mai tare.Dar totusi de ce? nu este cu noi tot timpul."Bine" zice Dumnezeu" si piatra,copacul,muntele si bolovanii astia mari care ti i-am lasat sa te lumineze,sunt tot ale mele,tu mai cresti"..Totul bine saracul nebun crestea si se inmultea,erau acum mai multi nebuni.Ba fiecare era si mai nebun decat celalat si toti cauatau pe Dumnezeu,adica cautau pe parintele lor,ca asa facem toti cand ramanem singuri.Ei acum sa vezi,ca toti se aratau care si mai care mai destepti,fiecare spunea ca parintele lor este altceva.Dumnezeu zice"Bine,toate sunt ale mele si toate sunt pentru voi,cresteti mari ca inca sunteti prea mici".Timpul trecea si nebunii deveneau si mai nebuni,pana cand un nebun, si mai nebun zice"Eu zic,sa ne facem o imagine, sa impace pe toata lumea,uite pe bolovanul acela" si de impacare deseneaza fiecare cum crede ca arata Dumnezeu ,cel care le daduse viata."Bine" zice Dumnezeu "bolovanul acela este al meu,dar EU nu sunt un bolovan".In zadar cautarea micilor nebuni,nici o imagine nu era perfecta.De aici stie fiecare ce urmeaza.
    Problema a devenit si mai mare cand nebunii nu mai vedeau nici piatra,nici copacul nici...nici...nici.Vedeau doar ce isi imagina fiecare."Bine" zice Dumnezeu"micul nebun este tot al meu,daca nu ma vede il voi indruma,dar inca este prea mic".....

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum ma gandesc la fiecare om si ma gandesc oare cum il Vede el pe Dumnezeu.Cat poti sa fii de orb omule sa zici ca Dumnezeu este undeva cand el este TOTUL,tu preotule om care il arati pe Dumnezeu,in ce directie il arati, daca el este Creatorul a Toate si este prezent peste tot.Ori tu omule care te inchizi in munti si strigi la Dumnezeu,nu stii ca El este si acolo unde este si familia ta?Ori tu EVOLUATULE care spui ca ai descoperit pe Dumnezeu in inima dar iti negi existenta,faptul ca tu esti AICI si ACUM.Daca Dumnezeu este in inima ta nu crezi ca si ceilalti au o inima?Nu vezi ca Dumnezeu este peste tot? Acasa unde Acasa?
    Bine poate pe moment te afli in w.c.-ul casei tale,dar ce conteaza, avem nevoie si de asta.Ne mai usuram si noi.
    Chiar si tu imbuibatule,tu nu intelegi?Vei aduna atat cat poti sa fii strivit de propria greutate.Nu intelege nimeni?
    Nu vede nimeni ca nu dureaza nimic daca nu este facut pentru VIATA.
    Inima care bate in tine este a lui Dumnezeu.Ar trebui sa iesi afara sa strigi ca un nebun ca asta esti "Sunt viu".
    Asta este singura ta grija si daca nu mai fugi ca un nebun, vei avea timp si pentru tine.
    Asta daca iti dai timp sa cresti.In ce directie te uiti acum?
    Totul a inceput cu dorinte atat de mici,pana am incorporat in noi toate frustrarile si le-am transmis urmasilor nostri.Nu vedeti, Ca nu mai vedeti nimic?
    Nu ma mai leg de celelalte lucruri,nu are rost.Nimeni nu va poate obliga sa faceti nimic.
    Aici nu este vorba de religie sau cine stie ce credinte,perceptii,si altele ce mai trece prin capul nostru, este vorba despre povestea noastra.
    Povestea noastra va dura si nebunul va ajunge la desavarsire,daca ne dam voie sa crestem.
    Altceva este corupt.Da,adevarat este cam greu sa ne schimbam dar gasim noi solutii,nu-i asa?Sper sa nu starnesc un val de discutii.Din respect pentru gazda noastra.
    Da si ce am scris eu poate fi combatut cu alte variante,pentru ca mereu este o varianta care se potriveste momentului.Dar nu este obligatoriu.

    Marian


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Afirmatia Dvs. citez: "Nu vedeti Ca nu mai vedeti nimic?" nu poate fi combatuta cu nici-o alta varianta,face parte din realitate,realitatea "dureroasa" imputita,mizerabila si fff urat mirositoare in care traim.....Mai corect spus,existam.....
      Respect. Inginerul.

      Ștergere
  5. Plang!imi curg lacrimile suvoi fara sa fi simtit vreo stare speciala pana acum 5 minute.I-am pregatit micul dejun fiului meu si,,m-am bagat pe net,,.Prima oprire Ashtara.Am vrut sa vad daca a mai postat ceva,dar si sa-i transmit toate gandurile mele bune(si mai suntem aici cativa)de aici,de la malul MArii Negre.Castigul e al meu intotdeauna cand tu,Ashtara,postezi ceva.Iti sorb cuvintele.Nu din alt motiv,ci in primul rand pt ca eu iti cunosc misiunea,luptele(in special cu tine),munca(sau putem numi,,muncile,,),eu te cunosc,Ashtara,iti cunosc sufletul si rara am vazut pana la 40 si ceva de ani un om atat de altruist si de sincer ca tine.Mai lasati-ma in pace,astia care nu suportati cuvinte frumoase despre un seaman!Astupati-va urechile!Acoperiti-va ochii!Din partea mea puteti si sa plecati in alta parte de pe acest blog!concentrati-va atentia in alta parte!Ati face mult mai mult bine si noua daca ne mai scutiti!Nu va judec,nici nu va vad,nici nu va aud,dar ma gandesc la Ashtara.Nu pot intelege cum se poate ca cineva care se da de cultul si cititul pamantului,deci sa aibe atata vointa sa-si faca rau singur stand pe un blog pe care nu il place!Alta activitate nu aveti,domnilor sau doamnelor care improscati cu noroi?Luati-va andrele si tricotati,mergeti la bucatarie si gatiti o prajitura complicata care va va aduce mari satisfactii,faceti ceva cu propriii copii sau...Dumnezeu stie!Gasiti ceva,gasiti altceva!Nu pun etichete,dar cred ca sunteti din cei carrora va place sa va doara.Pai,eu stiu ca daca nu-mi place ceva,daca ma enerveaza atat de mult ceva,nu mai stau acolo,plec in lata parte,sau fac ceva ce imi face placere.Pe voi va forteaza cineva sa stati pe un blog care nu va place?Aveti vreun interes sa stati aici?lasati-ne,fratilor,fara prezenta domniilor voastre!Scutiti-ne de ea!De cate ori pune Ashtara unh nou articol pe blog,sariti voi,astia,constiintele pure,dogmaticii,puritanii,sa criticati intr-un mod care nu va face cinste deloc.Nu v-a explicat nimeni pana acum ca totul e iubire,ca orice religie se bazeaza pe iubire,ca a arunca noroi,a critica urat si pe la spate(ca sunteti atat de mici incat nu va aratati identitatea)nu e conform cu predica pe care o tineti mereu despre adevarata religie,aia a voastra,despre adevaratul Dumnezeu,de parca voi detineti adevarul absolut?Cu ce va deosebiti de aia care au omorat sute de ani in numele Inchizitiei(de pilda)?Sau sunteti urmasii alora?Nu v-au explicat inaintasii vostri ca Dumnezeu nu e ura,ci Iubire?pai,daca EL insusi e iubire,cum mama naibii va permiteti voi,niste astia,sa fiti altceva decat e EL?Cine?Domnul Paul,de pilda,care e la vanat.La o altfel de vanatoare.....Din aia de vanat sabiile de lumina,asa-i?Nu va suparati!faceti un exercitiu!respirati pana la 10 sau o suta si iertati,iubiti,doriti binele celui de langa dvs!E taaaaaaare greu,dar merita!va eliberati pe dvs insiva!Am sa ma rog pt dvs,d-le Paul si pt dvs,d-le Anonim,cel cu iudeo-crestinii si khazarii,si pt dvs,astia,sa va gaseasca Dumnezeu alte preocupari si sa invatati sa iertati,sa iubiti,sa doriti bine!E loc sub soare pt toate lumea.Chiar avem loc toti.Daca v-am gresit,v-as ruga sa ma iertati si daca nu puteti,sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne ierte pe toti!Eu va iert!M-am eliberat si sunteti liberi si domniile voastre!Cat despre Ashtara....sa-ti dea Dumnezeu sanatate,putere de munca,sa-ti fie indrumati pasii clipa de clipa,sa fii ocrotita tu si familia ta!Sa fii binecuvantata dupa meritul tau,dupa evolutia ta,pt tot ceea ce faci pt noi,pt Tarisoara si pt neamul nostru!Multumesc lui Dumnezeu pt darurrile Lui,unul dintre ele fiind tu,Ashtara!

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh, Marian a scris atat de bine ceea ce e (si) in mintea mea (da, a mea, cu tot cu ego :P) incat nu stiu daca sa zambesc amar sau sa plang dulce..
    Am o intrebare catre cei mai dezghetati/evoluati: demonii = extraterestrii, ok. demonii=ingeri cazuti, ok. Prin urmare, ingeri=?. Ierarhia lui Dionisie Aeropagitul ne prezinta mai multe categorii de fiinte (cred ca vreo 9) clar diferite ca infatisare si care indeplinesc functii diferite. Sunt ele fiinte sau doar creaturi? Creatura e si ea o fiinta?
    Ok, au fost mai multe intrebari...
    Nu vreau sa ma dau desteapta sau in vreun fel, dar mi se pare destul de clar ca toata mitologia indiferent a carui popor sau din ce zona a planetei vorbeste despre niste NOI si despre niste EI, iar amestecul din trecut dintre noi si ei se pare ca nu a fost de prea bun augur pentru ca a fost stopat. Sau intre timp ne-om fi omogenizat, mai stii?
    Si ca sa fiu ontopic si sa mai lungesc putin mesajul: da, ortodoxia prin aproape toti purtatorii ei de cuvant luminati de Dumnezeu interzice cu desavarsire contactul cu alte fiinte. Nu cred ca o face din rautate, ci mai degraba din dorinta de a proteja integritatea mentala si sufleteasca a membrilor ei. Care membrii au o datorie clara: aceea de a invata fara a incerca sa rastalmaceasca sau sa inteleaga un mesaj pe care sa il transmita generatiilor viitoare, pana la un punct terminus cand mesajul va fi dezlegat. Cred ca la asta se reduce Noul Legamant. Pentru confortul meu psihic imi place sa cred ca Legamintele sunt inca in vigoare, pentru ca daca acum cand le mai avem e asa, fara ele...prefer sa nu ma gandesc...

    RăspundețiȘtergere