vineri, 15 august 2014

ADORMIREA SI INALTAREA MAICII DOMNULUI


ADORMIREA SI INALTAREA MAICII DOMNULUI

Dragii mei,

Zi mare de sarbatoare este astazi: Adormirea Maicii Domnului.
De aproape 2000 de ani incoace isi aminteste omul, in fiecare zi de 15 august, a fiecarui an, de acest eveniment, insa putini sunt cei ce stiu ca Adormirea Maicii Domnului semnifica cu adevarat parasirea vietii pamantesti, dar impreuna cu aceasta si Invierea si Inaltarea Sa la Ceruri, cu trup fizic cu tot.
Eu povestesc deseori la cursurile mele cu Ingeri despre acest aspect, dorind in acest fel sa conturez imaginea pe care o simt ca adevarata, a Celei ce a fost si este Maica Domnului.
Gasim in multe scrieri, in special occidentale, ca Maica Domnului ca si Iisus reprezinta niste Maestri Inaltati ce si-au trait si Ei vietile pe aici pe Pamant, ca multi altii. Imi doresc din toata inima sa vina acea zi in care sa ni se poata releva acele adevaruri superioare, pentru ca din punctul meu de vedere, as baga mainile in foc ca referindu-ne la Iisus si la Maica Domnului, lucrurile nu sunt deloc asa marunte.
Pentru mine, Domnul nostru Iisus Hristos si Maica Sa Preacurata reprezinta aspecte ale lui Dumnezeu-Fiul si Dumnezeu-Femeia, trimise la intrupare pe Pamant pentru a aduce niste elemente lipsa la acea vreme: iubirea si energia feminina.
Se vede treaba ca nici dupa 2000 de ani, inca nu isi pot face loc prea usor aceste atribute. Este o munca asiduua, ba chiar o lupta. Am insa speranta ca tot omul, ca pana la urma va fi cu biruinta.
Pentru a releva aspectul cu Invierea si Inaltarea, va expun mai jos un articol preluat de pe „jurnalul.ro”, in care exista fragmente din scrierile care oglindesc aceasta.

„Sărbătoarea este numită şi “Paştele verii”, fiind cel mai important praznic închinat Maicii Domnului

“Când a binevoit Hristos Dumnezeul nostru ca sa ia pe Maica Sa la Sine, atunci, cu trei zile mai înainte, a făcut-o să cunoască, prin mijlocirea îngerului, mutarea sa cea de pe pământ. Căci Arhanghelul Gavriil, venind la dânsa, a zis: «Acestea zice Fiul tău: Vremea este a muta pe Maica Mea la Mine. Nu te teme de aceasta, ci primeşte cuvântul cu bucurie, de vreme ce vii la viaţa cea nemuritoare». Născătoarea de Dumnezeu s-a bucurat cu bucurie mare, şi cu dorul ce avea ca să se mute la Fiul său, s-a suit degrab în Muntele Măslinilor ca să se roage, căci avea obicei de se suia adesea acolo de se ruga. Şi s-a întâmplat atunci un lucru minunat. Când s-a suit acolo Născătoarea de Dumnezeu, atunci, de la sine s-au plecat pomii ce erau pe munte, şi au dat cinstea şi închinăciunea ce se cădea către Stăpâna, ca şi cum ar fi fost nişte slugi însufleţite. După rugăciune s-a întors acasă şi îndată s-a cutremurat casa cu totul, iar ea, aprinzând multe lumânări şi mulţumind Lui Dumnezeu şi chemând rudeniile şi vecinii, şi-a grijit toată casa, şi-a gătit patul şi toate cele ce se cădea de îngroparea ei. Şi a spus cele ce i-a zis îngerul, despre a sa mutare la cer. Iar spre încredinţarea celor zise, a arătat şi darul ce i se dăduse: o stâlpare de finic”, aflăm din volumul “Vieţile sfinţilor de peste tot anul”.

La auzul acestei veşti, femeile chemate s-au tânguit însă “Preacurata le-a adeverit, că mutându-se la ceruri, nu numai pe dânsele, ci şi pe toată lumea o va cerceta şi o va umbri”. Un tunet a răsunat, iar pe cer s-au ivit nenumăraţi nori care i-au adus la casa Maicii lui Dumnezeu, de la marginile lumii, pe toţi ucenicii lui Hristos cărora Sfânta Fecioară le-a spus: “Prietenii mei şi ucenicii Fiului şi Dumnezeului meu, nu faceţi bucuria mea plângere, ci-mi îngrijiţi trupul, precum eu îl voi închipui pe pat”. “Când s-au săvârşit cuvintele acestea – ne spune Sinaxarul –, iată a sosit şi minunatul Pavel, vasul cel ales care, căzând la picioarele Maicii lui Dumnezeu, s-a închinat şi deschizându-şi gura a lăudat-o cu multe cuvinte, zicând: «Bucură-te Maica Vieţii, împlinirea şi încheierea propovăduirii mele; că măcar că pe Hristos, Fiul tău, trupeşte pe pământ nu L-am văzut, însă pe tine văzându-te, mi se părea că pe Dânsul Îl văd»“. După aceasta, luând Fecioara iertăciune cu toţi, s-a culcat pe pat, a făcut rugăciune pentru întărirea lumii şi paşnica ei petrecere şi şi-a dat sufletul în mâinile Fiului şi Dumnezeului său. “Şi îndată ochii orbilor s-au luminat şi auzul surzilor s-a deschis, ologii s-au îndreptat şi tot felul de patimă şi de boală lesne se tămăduia. După aceea a început Petru cântarea cea de ieşire şi ceilalţi Apostoli; unii au ridicat patul, alţii mergeau înainte cu făclii şi cu cântări, petrecând spre mormânt trupul cel primitor de Dumnezeu. Atunci s-au auzit şi îngerii cântând şi văzduhul era plin de glasurile cetelor celor mai presus de firea omenească”.

Atunci mai-marii iudeilor i-au instigat pe câţiva din popor să dărâme patul pe care se afla cinstitul trup al Sfintei Fecioare Maria însă dreptatea lui Dumnezeu i-a pedepsit pe cei care au îndrăznit să se apropie cu gânduri necurate. Cu toţii au orbit, iar celui care se prinsese cu mâinile de pat un înger i-a tăiat amândouă mâinile, ce au rămas lipite de pat. “Iar acela, crezând din tot sufletul, a aflat tămăduire, şi s-a făcut sănătos ca şi mai-nainte. În acelaşi chip şi cei ce orbiseră, crezând şi punând asupra lor o parte din poala patului, au dobândit vindecare.” (“Vieţile sfinţilor de peste tot anul”).

Sfinţii Apostoli au aşezat trupul Maicii Domnului în mormânt, priveghind trei zile şi auzind neîncetat glasuri îngereşti. Prin pronia divină, Sfântul Apostol Toma nu a fost prezent la înmormântare, şi a sosit după trei zile, cerând să se deschidă mormântul Maicii Domnului pentru a i se închina. Mormântul era însă gol. Doar giulgiul rămăsese mângâiere Apostolilor şi tuturor credincioşilor.

În lumea satului românesc, sărbătoarea este numită Sfântă Măria Mare. Maica Precista este grabnică ajutătoare. Ea ascultă rugăciunile celor care  îi cer ajutorul în special în momente de cumpănă. Femeile se roagă Sfintei Fecioare să le ajute la uşurarea naşterii, tinerele fete la grăbirea căsătoriei, păgubiţii – pentru prinderea hoţilor. Sărbătoarea Sf. Marii este considerată hotar între vară şi toamnă, se lasă pălăria şi se caută... căciula. Femeile duc la biserică ofrandă din ciorchini de struguri şi prune. În această zi se tocmesc pândarii la vii. Se mai spune că dacă înfloresc trandafirii, toamna va fi lungă.”

       Inchei prin a ruga pe Maica noastra Preacurata sa pogoare Pacea, Lumina, Apararea si Iubirea Sa calda peste toti cei ce ii poarta numele si peste noi ceilalti laolalta. Ii multumim pentru ca este tot timpul alaturi de noi si pentru ghidarea celor 5 zile, care din punctul meu de vedere, ne-a condus inca o data catre ocolirea unui moment de cumpana cu mare probabilitate de a se petrece. Sper ca melodia de mai jos sa ne reaminteasca tuturor de Iubirea ce ne-o poarta Mama Divina si nu in ultimul rand mamele noastre pamantesti, indiferent ca mai sunt in acest plan sau ne privesc din Ceruri. 


            Toate cele bune!


3 comentarii:

 1. Anul acesta serpii Preasfintei Maici a Domnului din KEFALONIA au venit cu 5 zile mai tarziu.
  http://activenews.ro/video-anul-acesta-serpii-maicii-domnului-din-kefalonia-au-aparut-mai-tarziu_1854500.html
  Si eu doresc din inima sa trecem cu bine incercarile ce vin si sa mergem inainte cu ajutorul
  Preasfintei Maici,a Domnului Iisus si Bunului Dumnezeu si Romania sa-si ocupe locul binemeritat.Frumos articol ca pentru o zi sfanta ca de altfel si videoclipul.

  RăspundețiȘtergere
 2. Ca bine zici !
  Acelasi senitment il am si eu, vis a vis de faptul ca Iisus Hristos si Fecioara Maria sunt considerati (sau mai bine zis, desconsiderati) ca fiind doar simpli "Maestri Inaltati", pe aceeasi treapta cu fel de fel de entitati, mai mult sau mai putin cunoscute, mai mult sau mai putin inchipuite.
  Acelasi lucru il cred / simt si eu,ca Domnul Iisus si Maica Domnului sunt mai presus de celelalte spirite, oricat de evoluate ar fi ele.
  Nu vreau sa fiu gresit inteleasa, rezonez cu mesajele channeling ( e adevarat, sunt destul de putine cele pe care le cred !) , imi plac, insa sunt anumite mesaje pe care le resping din start, pur si simplu nu le pot citi pana la capat, imi provoaca o senzatie de respingere spontana.
  Nu demult, am citit ( de fapt doar am incercat, caci nu am reusit sa citesc pana la capat) o traducere a unui shoud cu Adamus, in care acesta il ironiza pe Iisus, ajungand ca la un moment dat sa spuna ca "Iisus se masturba", iar lumea din sala se amuza nevoie mare!
  Mi-a produs atata greata acest channeling, mi s-a parut atat de denigrant,incat din acel moment nu am mai citit nici un mesaj de-al lui Adamus St.Germain.
  Mult timp in urma, m-am intrebat de la ce entitate o fi fost primit acel mesaj, cine s-o fi dat drept St.Germain, fiindca ( cel putin in mintea mea ) un St Germain adevarat nu ar fi facut astfel de afirmatii.
  Toate bune !
  Ioana

  RăspundețiȘtergere
 3. Deci n-am fost singura care am simtit repulsie la citirea articolului pe care Ioana l-a mentionat. Sunt convinsa ca sunt multe mesaje negative strecurate printre celelalte, ca sa faca rau , sa manipuleze , sa te incarce cu energie de vibratie joasa.
  Multumim Mihaela ca ne incarci pozitiv de fiecare data .
  Doamne ajuta !
  Ruxandra

  RăspundețiȘtergere