miercuri, 12 martie 2014

INVITATIE SARMISEGETUZA


INVITATIE SARMISEGETUZA

„Daca vrei sa vii intr-o excursie zalmoxiana sa simti mirosul primaverii, al ghioceilor si al povestilor frumoase, urmeaza-ne in perioada echinoctiului de primavara, 21-23 martie 2014, la Platoul Vartoapelor, cu Poiana de ghiocei si Pestera de la Vartoape, la cetatile dacice de la Sarmisegetuza si Manastirea Prislop.

Ne dorim ca aceasta calatorie sa porneasca din sufletul vostru liber - care sa se intalneasca cu sufletele vechilor daci - asa cum a pornit focul spiritualitatii de la mormantul Parintelui Arsenie Boca.
Cei care simt chemarea si vor ca noptile de echinoctiu sa ii gaseasca in zona cetatilor dacice, sunt rugati sa confirme, utilizand datele furnizate in finalul invitatiei.

Ghid ne va fi Vasile Sarmi, om despre care multi au auzit. Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile dacice si Muntii Orastiei crescand pe picioarele celui care a sapat la Sarmisegetuza, Constantin Daicoviciu.

Vasile Sarmi, singurul ghid spiritual al cetatii dacice Sarmizegetusa si paznic de zeci de ani al acestui loc sacru, vine sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci… ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cat altii in zece.

O sa ne spuna despre muntele Gugu si despre marele cristal a carui putere se manifesta din zi in zi mai mult. Povesti… povesti despre blajini si iele, despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ele minunea creatiei, creand.

Vasile are capacitatea de a-ti trezi interesul si dorinta de cunoastere despre viata strabunilor. Insa nu ca din carti, ci din viata traita. De la el veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru batran si intelept, veti putea impartasi din experientele traite si cine stie ... Poate veti intelege mai mult din calea voastra vorbind cu el. 

Costul pentru cazare la pensiune este de 40 lei /zi/ persoana si 40 lei/zi mic dejun si cina pentru cine doreste sa manance la pensiune, iar pentru ghidaj de 150 lei pe parcursul celor 3 zile. Cine doreste, poate veni si din data de 20 martie 2014.
Ultima zi de inscriere este 16 martie 2014. Pentru inscrieri si alte detalii sunati la nr. de telefon: 0762 481 571 sau pe facebook: Initieri zalmoxiene.

https://www.facebook.com/events/542149745904797/”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu