vineri, 18 octombrie 2013

EMANUEL SI TARA LUANEI – FARA CUVINTE

EMANUEL SI TARA LUANEI – FARA CUVINTE

Dragii mei,

 Nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa simtiti melodiile (personal am ramas o vreme amutita dupa ce am facut asta) si sa-i daruiti lui Emanuel iubirea voastra si ce va mai transmite inima (pentru o buna intelegere, a se citi articolul "O MISIUNE REUSITA"). Emanuel este alt nume al lui Iisus asa cum este scris in Biblie. Emanuel poate fi citit "E Manu El", iar daca mergeti la articolul despre Zei hindusi expus in 05.04.2013, veti putea vedea ca Manu a fost fiul lui Brahma, sau cu alte cuvinte Fiul lui Dumnezeu. Emanuel se mai poate citi si "E M-Anu El", reamintindu-va aici de Regele Anu (sau Luana) si despre Tara Luanei, pe care forma delimitata pe harta o inglobeaza in totalitate. Aparitia lui M in fata lui Anu conduce la gandul de "mai multi" asemenea lui Anu, sau de un spirit colectiv ANU. 


Ideea numelui Emanuel este transmisa de Sus si atrag atentia asupra comentariilor unor cititori de la articolul "O MISIUNE REUSITA", referitoare la Adam sau la asemanarea acestei forme cu un cap de fetus. Toate ipotezele par sa fie plauzibile. 


Toate cele bune!

P.S. Ca un raspuns la un comentariu existent la acest articol (extras din site-ul Manastirii Dervent, 
http://www.dervent.ro/dictionar.php?dTitle=RW1hbnVlbA==)


Emanuel

— Iisus Emanuel, care înseamnă „Cu noi este Dumnezeu“, este numele dat lui Iisus în viziunea lui Isaia profetul: „Vor chema numele Lui Emanuel“ (Is. 7, 14) şi în vestirea îngerului, care îi spune în vis lui Iosif: „Vor chema numele Lui Emanuel“ (Matei 1, 23). Iisus Emanuel apare în iconografia bisericească în chip de copil; aceasta este una din cele patru reprezentări iconografice ale Mântuitorului: Iisus împărat, Iisus Mare Preot, Iisus Judecător şi Iisus Emanuel. Iisus Emanuel e zugrăvit în pictura exterioară de la Moldoviţa în cadrul ansamblului „Acatistul Maicii Domnului“, stând pe tron, cu aureolă în jurul chipului de copil, binecuvântând cu mâinile întinse; îngerii îl slăvesc (cum scrie textul psaltic în Condacul 9: „Toată firea îngerească s-a minunat de taina întrupării Tale“). În pictura exterioară (la Suceviţa şi Vatra Moldoviţei) apare pictat în medalion, pe zidul de răsărit, deasupra ferestrei de la altar, încadrat de doi arhangheli. Tot copil este reprezentat ca „îngerul de mare sfat“ (Isaia 9, 5) — chip de copil, cu aripi (spre deosebire de Iisus Emanuel, tot copil, dar fără aripi) şi nimb în formă de cruce, fiind însoţit de cuvintele: „De la Dumnezeu am purces şi vin la El“. Reprezentarea simbolică din catacombe, Iisus ca miel de jertfă, apare în marele ansamblu Cinul — la Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, ca „Pruncul în potir“ pictat deasupra unui miel alb. În pictura interioară a bisericii, Iisus Emanuel apare pe latura de nord a turlei celei mari, plutind pe norii cerului, ţinând un sul pe care scrie: „Duhul Domnului este peste Mine, că Domnul M-a uns să binevestesc...“ (Is. 61, 1; cf. Luca 4,18).






7 comentarii:

  1. E o noutate absolută să citesc că este legătură între numele de Emanuel si numele de IISUS. Vă rog Luminos să îmi indicati si mie unde ati citit acel lucru.Tipul Bibliei, anul apartiei ei si dacă se poate pagina.De multe ori joaca cu cuvintele este un joc periculos, şi ar fi păcat să îl supăram pe Domnul Dumnezeu Cel Unic atribuindu-i lucruri mincinoase.Hindusii au scrisă în cartea lor de căpătăi, Mahabharata despre Zeii lor care călătoreau şi utilizau nave de tip VIMANA. Utilizau nu mai putin 46 de tipuri de arme ultra sofisticate, similare armelor utlizate azi de armatele moderne.Asta se intămpla în ciclul anterior de viaţă, adică numărul 4. Privind chipul lui Şiva ve-ţi constata ca are pielea in nuanţă albăstuie. Ei sunt din altă parte al Omniversului. De altfel prin comparaţie vizuială a unui templu budist cu un templu sau lăcaş iudeu, NU EXISTĂ NICI UN FEL DE ASEMANARE, de nici un fel. Nicăeri în nici o Biblie unde apare numele Domnului IISUS nu apare si sau numele al doilea Emanuel. Numele Lui IISUS a fost dat de Domnul Dumnezeu Cel Unic Fiului său folosind un mix de litere. II respectiv sufioxul SUS. II reprezintă unul dintre cele mai Luminoase Duhuri din cele 7 Duhuri ale Domnului, descrise în Apocalipsa după Ioan din Patmos, cap. 4, care 7 Duhuri ale Domnului sunt precum 7 făclii în faţa Sa. Cine cunoaşte numele tuturor Duhurilor Domnului vă transmite aceste lucruri pentru a vă îndrepta, pentru a nu amesteca lucruri total diferite. Ar fi păcat să faceţi blasfemie prin necunoştere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Lucian, am sentimentul ca te-ai grabit cu acest comentariu, deoarece, mai intai de orice, imi dau seama ca nu este bine inteleasa ideea. La hindusi, in credinta lor, Manu a fost Fiul lui Brahma si cum Brahma la ei este o fateta a lui Dumnezeu, face parte din Sfanta Treime asa cum o considera ei, se intelege faptul ca este vorba despre aceeasi idee, de Fiu al Divinitatii. Eu nu am facut afirmatia ca Manu este totuna cu Iisus ci am spus ca asa cum este Iisus la noi la crestini, asa este Manu la ei la hindusi. Referitor la Emanuel, necunoasterea este in curtea ta. O sa caut si te voi lamuri. Stia si bunica mea de lucrul acesta pe cand a citit Biblia cu cativa ani inainte de a muri si imi amintesc ca era deosebit de incantata de faptul ca a descoperit ca Domnul Iisus a avut si acest nume. De atunci a inceput sa iubeasca foarte mult numele acesta. De altfel, asculta cuvintele din videoclipul Enyei si vei auzi si Israel in el, daca altceva nu se intelege. Referitor la nici un fel de asemanare, aici te rog, daca vrei sa purtam o discutie, sa adancesti cunoastrea in psihogeometria sacra. Vin dupa aceea cu cate asemanari doresti, doar sa pricem amandoi despre ce discutam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am auzit de cel de-al doilea nume al lui Iisus cand citeam Evanghelia lui Matei, chiar in momentul acesta am deschisa Biblia ..... si ,bineinteles...si am gasit acea parte...in care este mentionat numele de Emanuil..., vad ca se gaseste Biblia si pe net...
      23. "Iată, Fecioara va avea în pântece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui Emanuel, care se tâlcuieşte: Cu noi este Dumnezeu".
      http://www.bibliaortodoxa.ro/noul-testament/55/Matei
      http://www.crestinortodox.ro/biblia/Evanghelia-Matei/Genealogia-si-nasterea-lui-Iisus-Hristos/ uitati ca se scrie si de Profetie... http://www.predici.cnet.ro/arhive/1642/
      Anul trecut prin iarna inainte de 21 decembrie m-am intalnit in 783 cu un domn, ortodox, care m-a vazut ca ma inchinam sincer si a inceput sa ma intrebe daca am Biblia, si a inceput sa imi vorbeasca de Biblie, ba chiar mi-a sugerat sa citesc Noul Testament, in acea zi mi-a atras atentia faptul ca tot imi spunea de cifra 3, iar in acea perioada au fost multe sincronicitati, dupa 3 zile m-am dus cu taicamiu, bunicamiu si cumnatul lui bunicamiu care este adventist parca,nu stiu exact, la casa parinteasca a lui bunicamiu in Teleorman;am intrat intr-o primarie si eu am ramas cu unchiul lui taicamiu si am dat cu ochii de o Biblie pe culoarul primariei, si acest domn a inceput sa imi vorbeasca de Biblie:)) intoarsa din Teleorman m-am gandit ca nu sunt simple coincidente ca la distanta de 3 zile am avut intalnire cu doua persoane, de religii diferite care m-au indemnat catre Biblie, astfel ca am simtit ca trebuie sa caut Biblia si acum o am in permanenta langa mine, iar din cand in cand, cand simt, deschid Biblia si primesc un mesaj personal, indicat este sa o citesc cap-coada;Si citind Noul Testament am gasit in Capitolui 1 acest verset al 23-lea....; si eu traiam cu impresia ca Melchizedek nu este recunoscut de Biserica Ortodoxa pana cand am auzit ca pe la anumite slujbe este pomenit. Sunt atatea profetii care sugereaza faptul ca Iisus va reveni pe Pamant si se va naste in Romania. Mai multe ma abtin ,deocamdata, sa spun ...
      Pace si Iubire.,.. si Intelegere....

      Ștergere
  3. Potrivit lui Densusianu primul sacerdot pelasg (din care deriva numele valah) a fost Manu (Uran/Munteanu)....

    RăspundețiȘtergere
  4. Astazi intr-o emisiune de pe Trinitas TV, intr-o discutie despre Mesterul Manole si ideea sacrificiului pentru creatie s-a mentionat si aceasta informatie Emanuel este un al nume al Mantuitorului. Si se pare ca Manole este derivat din acesta.
    Asadar este o informatie cunoascuta si recunoscuta de reprezentantii Bisericii.
    Mi-am amintit de articol cu ocazia asta.

    Si versurile melodiei:

    ENYA
    O Come O Come Emmanuel - Lyrics

    O come, O come, Emmanuel
    To free your captive Israel
    That mourns in lonely exile here
    Until the Son of God appear

    Rejoice! Rejoice! O Israel
    To you shall come Emmanuel

    O veni, veni Emmanuel
    Captivum solve Israel
    Qui gemit in exilio
    Privates Dei Filio

    Gaude! Gaude! Emmanuel
    Nascetur pro te Israel

    Gaude! Gaude!

    Gaude! Gaude! Emmanuel
    Nascetur pro te Israel
    Gaude! Gaude! Emmanuel
    Nascetur pro te Israel

    [ From: http://www.elyrics.net ]

    Anca

    RăspundețiȘtergere