marți, 2 aprilie 2013

SFANTUL ACOPERAMANT AL MAICII DOMNULUI – UN SCUT DE NEPATRUNS



SFANTUL ACOPERAMANT AL MAICII DOMNULUI – UN SCUT DE NEPATRUNS

Dragii mei,

Deseori, imi vin ideile de a concepe articolele, luand ca fundament intrebarile si discutiile cu cititorii. Prin cele scrise, raspund intr-o oarecare masura acestor intrebari, sau cel putin, vin cu un plus de clarificare asupra unor subiecte de interes. Pentru mine insa, atunci cand vin intr-o singura zi informatii care conduc catre aceeasi idee, nu poate reprezenta aceasta o coincidenta. Este mesaj de la Divinitate, reprezinta Cererea Cerului pentru ceva ce trebuie facut. De ce pentru zilele ce urmeaza s-a formulat cererea pe baza subiectului expus mai jos, va las pe voi sa va ganditi.

Am fost intrebata despre metode de protectie energetica, la care s-au adaugat visele povestite de doi buni prieteni ai mei, inclusiv al meu de azi-noapte, infatisand o femeie ce statea in genunchi, se ruga si plangea.
Metodele tehnice de protectie energetica sunt in numar foarte mare si in cele ce ma priveste, am expus si eu cateva in cursul cu ingeri pe care l-am conceput, de la suflet pentru suflete. Reinnoiesc cu aceasta ocazie, pentru vizitatorii mai recenti ai acestui blog, care poate nu au rasfoit arhiva ca sa vada articolele mai vechi, invitatia de a-mi scrie pe adresa de e-mail expusa pe blog, in imaginea din partea dreapta, sus, daca doresc sa primeasca acest curs. Nu presupune nici o obligatie. Este un dar de la Ingeri pentru Oameni ce vor sa devina Ingeri.
Am descoperit insa, prin prisma greutatilor prin care mi-a fost dat si mie sa trec in aceasta scoala a vietii, o modalitate de protectie, pe care o consider printre cele mai puternice ce mi-au iesit in cale vreodata. Este Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului. Fata de orice alta modalitate, aceasta are o particularitate: asigura protectia pe termen scurt si intareste protectia pe termen lung. Cu alte cuvinte, atunci cand ne simtim agresati energetic putem rosti scurt si repede: “Maica Preacurata pazeste-ma cu cinstitul Tau Acoperamant”. Pe termen lung, citirea Acatistului Sfantului Acoperamant al Maicii Domnului sau ascultarea acestuia, este o recomandare pe care o fac din tot sufletul, atunci cand trecem prin vremuri de nevoie si necaz, pentru ca va garantez, ca puteti observa efectul dupa numai primele 1-2 zile de la inceperea acestei rugaciuni. Despre Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului va redau mai jos o scurta istorie, pe care o regasiti practic cumva si in interiorul acatistului. Este preluata de pe internet, jurnalul.ro.
~~~~~
Crestin - ortodocsii praznuiesc in cea dintai zi a lunii octombrie Acoperamantul Maicii Domnului. Sarbatoarea dateaza din timpul domniei imparatului Leon cel Intelept (886-911). In ultimul an al domniei sale, pe cand imparatul se afla la lupta pentru a apara hotarele, dusmanii crestinatatii au asediat cetatea Constantinopolului, cu gandul de a o cuceri. Localnicii, cuprinsi de spaima, cautau felurite locuri pentru a se ascunde. In acea seara, de sambata spre duminica, dupa cum spune Sinaxarul, multi credinciosi sosisera la Biserica "Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu" din Vlaherne, unde, dupa o veche traditie, se facea priveghere intreaga noapte in cinstea icoanei facatoare de minuni, Mijlocitoarea. Biserica era plina, iar crestinii se rugau Sfintei Fecioare sa-i izbaveasca de cumplita primejdie. Preotii si credinciosii, laolalta, inaltau rugaciuni aprinse, iar Maica Domnului le-a auzit suspinele, venindu-le in ajutor. "In intaia zi a lunii octombrie (...) ca la patru ceasuri de noapte fiind, Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos si-a ridicat ochii in sus, impreuna cu ucenicul sau, Fericitul Epifanie, si au vazut pe Imparateasa cerului, pe ocrotitoarea a toata lumea, pe Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, stand in vazduh si rugandu-se, stralucind cu lumina si acoperind pe popor cu cinstitul sau omofor, inconjurata de osti ceresti si de multime de sfinti, care stateau in haine albe cu cucernicie imprejurul ei; din care doi erau mai alesi, Sfantul Ioan, Inaintemergatorul si Evanghelistul Ioan. Iar cele cu umilinta graiuri ale rugaciunii ei catre iubitul sau Fiu si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, acestea s-au auzit: «Imparate ceresc, primeste pe tot omul cel ce Te slaveste pe Tine, si cheama in tot locul preasfant numele Tau; si unde se face pomenirea numelui meu, acel loc il sfinteste, si preamareste pe cei ce Te preamaresc pe Tine, si pe cei ce cu dragoste ma cinstesc pe mine, Maica Ta. Primeste-le toate, rugaciunile si fagaduintele, si-i izbaveste din toate nevoile si rautatile»". (Vietile Sfintilor de peste tot anul)
Din ziua aceea, an de an, Biserica Ortodoxa praznuieste, la 1 octombrie, Sfantul Acoperamant al Maicii Domnului, prin oficierea Sfintei Liturghii si citirea acatistului, in amintirea minunii din Biserica Vlaherne.
"Cand vezi icoana Maicii Domnului cu Pruncul Hristos in brate, tu stii ce vezi acolo?", intreba pe credinciosi intr-una dintre predici, parintele arhimandrit Ilie Cleopa, carora le raspundea minunat: "Vezi Cerul si pamantul! Cerul este Hristos, Cel mai presus de ceruri; Ziditorul cerului si al pamantului; si Maica Domnului reprezinta pamantul, adica toate popoarele de pe fata pamantului, ca ea este din neamul nostru. Este din semintie imparateasca si arhiereasca. Bratele Maicii Domnului sunt mult mai puternice decat umerii heruvimilor si ale preafericitelor tronuri. Deci pe cine tine Fecioara Maria in brate? Voi stiti pe cine tine? Pe Cel ce a facut cerul si pamantul si toate cele vazute si nevazute. Stiti voi cine este Maica Domnului si cata cinste, cata putere si cata mila are? Este mama noastra, ca are mila si de saraci, si de vaduve, si de crestini. Pururea se roaga Mantuitorului Hristos pentru noi toti".
~~~~~
Asa este, Maica Domnului este mama noastra, care se roaga pentru noi fara incetare, iar cu Acoperamantul Ei cel Sfant pazeste si acest popor, chiar daca romanii trebuie sa treaca prin multe greutati. Insa asa cum am mai scris si prin articolele anterioare, acestea sunt lasate de Bunul Dumnezeu sa se petreaca, pentru ca exista un scop foarte precis: transformarea Romaniei intr-o gradina cu flori, demna de a fi a Maicii Domnului.

Pace si Iubire!




9 comentarii:

  1. Cum spuneam intr-o alta casa draga,cand fondul atinge suflete,forma se pierde cu totul,devine total lipsta de importanta.
    Doamne Ajuta!

    Cu drag,
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
  2. eu in rugaciunile pentru Romania o rog pe Maica Domnului sa ne apere si sa ne acopere cu cinstitul ei acoperamint foarte frumos multumim mult emanuela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne ajuta Emanuela! Ai avut si tu un aport la nasterea acestui articol. Multumesc si eu din tot sufletul.

      Ștergere
  3. Buna seara, Mihaela!
    Multumim mult pentru articol, e foarte bine primit!
    Pentru cei sau poate mai degraba cele ce doresc sa afle mai mult despre Maica Domnului le recomand cartea "Viata Maicii Domnului, Din minunile Maicii Domnului si Gradina de Flori Duhovnicesti" (de fapt, sunt 3 carti in una). A fost editata de mult, in 1994, dar este superba. Si pe internet se gasesc o multime de articole interesant. Eu una, recunosc cu rusine ca pana acum nu stiam prea multe despre Maica Sfanta si ca dupa ce am citit cartea aceasta am ramas profund uimita de Viata Maicii Domnului, de felul in care a crescut si a fost educata precum si de faptul ca si PreaSfanta a avut viata de apostolat.
    Revenind la brau/omofor, povestile pe seama minunilor lui sunt multe si foarte frumoase.Acum, in minte nu imi vin decat vreo 3: prima, cea cu imparateasa Zoe,care chinuita fiind de duhuri rele, a visat ca se va vindeca daca se va atinge de Braul Maicii Domnului (cel original) si asa a si fost; a doua, cu Episcopul Leon al Cataniei (devenind Sfant) care s-a aruncat in foc impreuna cu un vrajitor, amandoi legati fiind cu Sfantul Omofor (evident, Sfantul Leon a iesit din flacari neatins, iar vrajitorul s-a facut scrum) si a treia, pe care am lasat-o la final pentru ca se refera la o minune ce inca se petrece. La Sfantul Munte Athos, odata pe an se face o slujba speciala prin care mai multe panglici sunt atinse de vestmintele Maicii Domnului si evident de Braul Sfant. Se spune ca daca o femeie se leaga cu panglica respectiva peste talie va fi vindecata de nerodire si de boli grave femeiesti. Uneori e suficienta si o bucatica mica-mica, si inca o bucatica mica, ca un graunte de mustar de credinta. Am scris asta pentru ca nerodirea este o problema mare cu care se lupta generatia noastra si poate ca ar fi bine sa se stie si despre aceste minuni.
    Va pup cu drag, toate cele mai bune,
    Hikari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim din suflet draga Hilkari pentru completari si pentru sfaturi. Mai completez si eu pentru cine nu stie ca dupa Adormire, trupul Maicii Domnului nu a mai fost gasit in mormant exact ca si in cazul lui Iisus. Aceasta dovedeste ca Maica Domnului nu a fost un om oarecare ci a fost o reprezentare a Eternului Feminin, a lui Dumnezeu Mama, pe pamant.

      Ștergere
  4. Oricand, cu multa placere!
    Da, e posibil sa ai dreptate. De fapt,ma gandesc si ca unul dintre "dezacordurile" catolic/ortodoxe ar fi cel referitor la . Catolicii sustin ca Maica Domnului a fost intrupata, asemenea Fiului Sau, prin iconomie divina, deci conceptia nu a fost pe cale naturala (acum, medical-statistic, tind sa le dau dreptate, dupa o anumita varsta, corpul uman nu prea mai e capabil de procreere pe cai naturale, dar sunt si exceptii). Ortodocsii sustin ca Maica Domnului a fost om suta la suta, ca si noi...Acum, unde duc aceste teorii: daca mergem pe varianta Imaculatei Conceptii, atunci Isus nu mai este Fiul Omului, pentru ca este nascut dintr-o Mama ce nu este om. Ta-daa-am...ca aici te cam ia cu friguri, in prima etapa, cand gandesti cu mintea de om obisnuit, dar foarte mandru de faptul ca esti om!
    Cea mai simpla varianta e cea cu Crede si nu cerceta! Ei,dar asta e o ispita cam puternica pentru unii ca noi care traim viitorul, nu?
    Initial am scris mult mai mult, dar era prea mult si am eliminat. Daca imi fac curaj iti voi trimite un mail, pentru ca am o tona de probleme de lamurit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu stima,eu am o mega-tona de probleme de lamurit!!! Nu cred ca mi-ajung 1000 de vieti?!?! Respect.Inginerul.

      Ștergere
  5. Dragii mei si pentru tona unuia si pentru tona celuilalt, va astept cu mare drag pe e-mail: federatia.galactica@gmail.com Nadajduiesc ca poate va mai eliberez macar de un kilogram pe fiecare cu cat mai cunosc si eu si dunt absolut sigura ca nu raman nici eu cu toata tona mea. Cu mult drag, Mihaela.

    RăspundețiȘtergere