marți, 29 ianuarie 2013

SA FACEM SPORT ..... CU MINTEA


SA FACEM SPORT ..... CU MINTEA


Dragi prieteni,

V-ati intrebat vreodata cum procedeaza astronautii, aflati in spatiu, pentru o perioada de cateva luni de zile, sa-si mentina sistemul muscular in forma? Avand in vedere ca acolo sunt in imponderabilitate, ei practic nu pot executa miscari. Stim cu totii ca este suficient sa ai un picior in ghips pentru doua saptamani si muschii acelui picior sunt deja atrofiati, la momentul scoaterii ghipsului.
Iata care este secretul lor: urmeaza zilnic un program de exercitii fizice facute cu ..... mintea. Cu alte cuvinte, ei isi imagineaza ca fac flotari, ca ridica greutati, ca executa forfecari cu picioarele, ca fac abdomene si multe altele. Evident ca ei le executa conform unui program foarte bine pus la punct.
Intrebarea care se pune este: oare noi, aici pe Pamant, nu am putea face sport si in acest fel? Raspunsul este ca nu exista nici un motiv care sa ne retina.
Acesta este un lucru cercetat in laboratoare. Puteti vizualiza filmul numit “Matricea Vie”, care pe langa alte subiecte foarte interesante, il trateaza si pe acesta. Acolo se povesteste cum s-a constituit un lot de persoane, care timp de o luna de zile, au facut exercitii fizice efective, intr-o sala de forta si un alt lot de persoane, care au executat aceleasi exercitii, facute insa in mod pasiv, doar cu mintea. Va las sa descoperiti singuri rezultatele acestui test.
Explicatia consta in aceea ca atunci cand creierul primeste comanda de a misca un muschi, el trimite imediat impulsul nervos care actioneza muschiul respectiv. Este exact ca in cazul aplicarii gandirii pozitive. Creierul nu poate face in nici unul dintre cele doua cazuri numite, diferenta intre imaginea vizualizata efectiv si cea proiectata prin imaginatie si vazuta de fapt cu ochii mintii.
Incercati sa practicati exercitii in acest fel si veti vedea singuri rezultatele. Va atrag atentia ca trebuie sa porniti incetul cu incetul, mai intai pe durate scurte si apoi pe unele mai lungi, pentru ca....puteti face febra musculara. Cand am incercat prima oara aceasta tehnica de a face sport, am facut febra musculara la picioare, care a durat timp de doua zile.
Acest tip de a face sport este foarte util pentru oamenii cu timp putin, cu munca obositoare psihic, multi dintre acestia nemaiavand practic chef sa mai faca exercitii fizice efective, pentru cei ce au probleme cu greutatea mai ridicata, pentru cei imobilizati la pat din diverse motive de sanatate, pentru cei cu probleme cardiace.
Este necesara insa perseverenta si practica zilnica, astfel incat sa se poata vedea si rezultate.

Multa bafta celor ce veti dori sa incercati!

4 comentarii:

  1. O sa incerc si iti spun si ce rezultate am dupa o luna,eu chiar nu pot face exercitii fizce deloc, pentru ca am probleme destul de grave cu inima.Este o idee minunata.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare atentie Maria, la mine am observat(am facut abdomene mental) ca respiratia este ca si cum as exersa in realitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este ai dreptate, insa este mult mai usor controlabil zic eu si oricum se pot defini in timp, acele exercitii care se simte ca solicita mai putin inima. Multumim pentru sfat!

      Ștergere