luni, 24 decembrie 2012

CRACIUN FERICIT! - UN MESAJ 5D



CRACIUN FERICIT! - UN MESAJ 5D

Dragii mei,

As dori sa va impartasesc o mica bucurie, in armonie cu atmosfera feerica a sarbatorilor ce vin. Am transmis deja aceasta pe un e-mail, unui cititor al acestui blog, Lucian, care posteaza in comentarii mesaje foarte inaltatoare, adresate mie si tuturor celorlalti cititori. Va recomand cu toata caldura sa le cititi, va vor umple inima de pace si de lumina.
Acum vreo 3-4 saptamani in urma, mi-a aparut pe neasteptate intr-o comunicare, Parintele Arsenie Boca. Mi-a aratat o harta a lumii, in dreptul Romaniei era un punct luminos, stralucitor, care a inceput sa creasca si sa creasca, sa se contureze ca o stea cu cinci colturi aurie, care in cele din urma, a cuprins tot Pamantul, toata harta.
In minte imi rasunau atunci urmatoarele versuri, pe care le cunoasteti cu totii:

“Steaua sus rasare,
 Ca o taina mare,
 Steaua straluceste,
 Si lumii vesteste”

Nu m-am gandit niciodata atat de profund la acele versuri, asa cum am facut-o atunci. Poate insemna aceasta stea, vestea minunata a nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, pasirea in noua lume scaldata in energia cristica, dimensiunea a 5-a, protectia divina, relevarea unor secrete stravechi ascunse in pamanturile neamului nostru romanesc, navele-mama ale Federatiei Galactice despre care v-am povestit in articole anterioare ca arata ca niste stele cu cinci colturi, aurii, cu un cristal piramidal imens, rubiniu, in centru. 
Ei bine, bucuria mea consta in aceea ca aceasta viziune s-a reintors insistent in ultimile 2 zile si mi se contureaza ori de cate ori inchid ochii. Orice s-ar dori sa insemne acest simbol, poate ca toate la un loc, cine stie, un lucru este cert: se pregateste a se da o veste mare, minunata, intregii lumi. Eu asa interpretez.
Va urez, sub cupola acestei minunate stele cu cinci colturi si inconjurati de ramuri de brad sau macar de amintirea lor, sa aveti Sarbatori binecuvantate, cu bucurie, sanatate, belsug, pace in suflet si armonie!

Craciun Fericit!

16 comentarii:

  1. Am descoperit de curând blogul acesta şi anumite noţiuni folosite aici nu îmi sunt clare. Aş vrea să vă întreb următoarele:
    Ce înţelegeţi prin "comunicare" (v-a apărut cineva "într-o comunicare")?
    Ce înţelegeţi prin "dimensiunea a 5-a"? Termenul "dimensiune" este folosit în teoriile fizico-matematice referitor la spaţiu. Iar spaţiul are 3 dimensiuni. O a patra dimensiune ar fi posibilă numai prin dispariţia timpului, iar prin suprimarea timpului ne-am afla în afara lumii corporale, timpul fiind o condiţie determinantă a existenţei corporale. Şi, într-adevăr, sfârşitul actualului ciclu presupune tocmai sfârşitul timpului. Deci la sfârşitul timpului sau al actualului ciclu ne vom afla în afara lumii corporale, într-o modalitate extra-corporală. Această stare extra-corporală este simbolizată de "a patra dimensiune". Dar ea e posiblă numai la sfârşitul ciclului/timpului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu sau draga mea, referitor la dimensiuni si la felul in care se caracterizeaza ele sunt foarte multe articole pe internet. Treaba cu dimensiunea a 4-a nu sta chiar asa. Exista si acum pe Pamant oameni care se afla deja in aceasta dimensiune, pentru ca ei s-au debarasat de constienta timpului, pentru ca au capacitati telepatice, pentru ca percep mult din invizibil. Daca mai vorbim si de capacitatea de teleportare despre care se stie ca in Tibet exista indivizi care o utilizeaza in mod curent, deja trecem dincolo de dimensiunea a 4-a. Ideea este ca in momentul in care se aduna acel numar minim de oameni aflati in dimensiunea a 4-a, conduce intreaga planeta in aceasta dimensiune. Cam aceasta se intampla in zilele noastre si ii multumim Bunului Dumnezeu ca ne-a fost dat sa traim in aceste vremuri, cu rele dar si multe bune. Referitor la "mi-a aparatut pe comunicare", lucrurile in cazul meu stau cam in felul urmator: intr-un moment cand nu ma astept, cand fac treburi obisnuite de 3D, ma trezesc cu un zumzet foarte puternic in emisfera stanga. Este ca un fel de sonerie. Pasul urmator este sa inchid ochii, dupa care in 2-3 secunde incep sa curga imagini si tot felul de lumini al caror cod mi-a trebuit ceva vreme ca sa il invat, este ca un cod Morse dar nu bazat pe auz, ci pe vaz. Intelegi mai bine cum s-a putut intampla asa ceva dupa ce vei citi daca doresti articolul "Povestea mea". Aspectul cu zumzetul in cap se intampla in ultima vreme la din ce in ce mai multi oameni. Primesc mesaje de lumina de la entitati invizibile, de la ingeri, de la ghizii lor, insa si pentru a creste capacitatea de procesare a acelui limbaj in limbajul nostru cunoscut, este nevoie de exercitiu si de niste luni de zile, altfel nu se poate. Trebuie multa incredere. Pace si Iubire!

      Ștergere
    2. Îţi mulţumesc pentru răspuns.Sunt de acord că unii oameni pot atinge conştiinţa atemporalului ("simţul eternităţii", puterea "celui de al treilea ochi"), se eliberează de condiţia temporală. Ba domină şi condiţia spaţială ("ubicuitate", "bilocaţie"). Exemple găsim nu numai în Tibet, ci mai ales în lumea hindusă, ba chiar şi în islam (maeştrii sufiţi) şi în creştinism ("Vieţile Sfinţilor").Dar eu cred că aceste posibilităţi ţin de domeniul iniţiatic.Iar aici eliberarea de condiţiile temporală şi spaţială reprezintă o treaptă înaltă de iniţiere efectivă, un grad important: realizarea "micilor mistere" în iniţierile din antichitatea greco-romană (Eleusis), gradul de "roza-cruce" în iniţierile din occidentul medieval,"hamsa" (dincolo de caste) în hinduism, restaurarea "stării primordiale", a "stării paradisiace" în sufism etc.Oricum, este ceva rezervat unor elite, unei minorităţi. Şi ceva imposibil pentru omenirea în ansamblu. Ea trebuie să parcurgă tot ciclul existenţei corporale pentru a fi reintegrată în "starea primordială". Deci numai la finalul actualului ciclu temporal va surveni pentru actuala omenire această trecere de la modalitatea corporală la modalităţile extra-corporale, subtile şi reintegrarea în "starea primordială", "paradisiacă". Dar putem să anticipăm momentul finalului ciclului actual? Toate formele tradiţionale furnizează date în acest sens: "semnele vremurilor" din Evanghelie sunt semnele precursoare finalului ciclului ("veacului"). Dar mai ales în doctrina hindusă a ciclurilor găsim date de acest fel care caracterizează faza de final a ultimei etape a ciclului (Kali-yuga, vârsta sumbră).
      Conform tuturor acestor date, pe măsură ce ne apropiem de finalul ciclului (faza extremă a lui kali-yuga), numărul oamenilor care au o realizare spirituală efectivă se micşorează din ce în ce mai mult. Spre exemplu, acum trebuie să fie mai puţini oameni ca niciodată capabili să depăşească sfera temporală şi spaţială iar în timpurile ce urmează ei vor fi şi mai puţini. Aşadar, conform datelor tradiţionale nu trăim o perioadă pozitivă, pentru că, până ce nu survine finalul ciclului, până ce kali-yuga nu ia sfârşit, omenirea în ansamblu se îndepărtează şi mai mult de spiritualitate, iar numărul adevăraţilor spirituali descreşte. Aceste lucruri, prevăzute de doctrina hindusă a ciclurilor, se regăsesc şi în doctrina creştină, de pildă textul evanghelic conform căruia finalul ciclului este precedat în mod necesar de o perioadă de confuzie spirituală totală ("sminteală trebuie să fie, dar vai de cei prin care vine sminteala"), care va culmina cu o spiritualitate pe dos, promovată de "profeţii mincinoşi" ("domnia lui anticrist").Aşadar, conform datelor tradiţionale, atât timp cât ciclul nu a ajuns la sfârşit, nu trebuie să ne aşteptăm la schimbări pozitive, ci la o sporire a întunecării spirituale, care se amplifică până când va fi atins momentul final. Eu nu cred că avem motive de optimism până ce actualul ciclu nu va lua sfârşit, conform datelor tradiţionale.Nu contest realitatea lucrurilor despre care vorbeşti (am mai discutat cu oameni cu "percepţii" asemănătoare). Întrebarea mea este dacă ai certitudinea că mesajele sunt de la "îngeri" şi că "entităţile invizibile" sunt pozitive. Întreb asta, pentru că am văzut în "Vieţile Sfinţilor" cum oameni porniţi pe o cale de realizare spirituală erau încercaţi cu o varietate de "înşelări", de lucruri cu o aparenţă de spiritualitate care se dovedeau în cele din urmă înşelătoare. Nu dau exemple, dar aş aminti că şi părintele Cleopa vorbeşte de astfel de "ispite" primite chiar de el (inclusiv ceva cu aparenţa unei "nave zburătoare").Îţi mulţumesc că îmi dai voie să particip la discuţiile de pe blogul tău, chiar dacă părerea mea e diferită. Dar poate să nu fie luată în considerare ori combătută. Denis

      Ștergere
    3. Dragul meu, am certitudine 100% asupra comunicarilor. Intr-o comunicare este nu doar ce vad, sau aud, ci mai este un factor important care nu te poate insela: energia. Cand faceam la cursul cu ingeri sustinut de Charles Virtue, meditatii cu Arhanghelul Mihail, trebuiau setate aerele conditionate la maxim in acea sala, pentru ca se facea in timpul in care era invocat Mihail, o caldura excesiva, sudoarea curgea siroaie pe frunte. Cam asa este de fiecare data cand se face comunicare cu o entitate de lumina, ca este Inger, Arhanghel, Heruvim, Serafim, Sfant. Cu cat este mai inalta entitatea cu atat caldura simtita pe chakrele coroana si a inimii este mai mare. In schimb, cand apare in comunicare o entitate malefica pentru ca mi s-a intamplat si asta, iti ingheta fata, mainile, picioarele, este exact pe dos. Poti fi pacalit in imagini, nu si in energii. Nimeni cu intentii rele nu poate copia energia unui Sfant. In timpul unei astfel de comunicari, lacrimile curg siroaie pe obraji, inima tresalta de bucurie si emotie. In celalalt caz te ia cu friguri, cu stari de oarecare teama.
      As vrea sa te rog mult sa ma ajuti si pe mine si pe cititori, sa ne spui care sunt informatiile pe care le detii referitor la sfarsitul erei kali-yuga. Ne vorbesti despre sfarsitul unui ciclu dar intrebarea este cand va fi acesta. Eu stiu de la maestrul meu de psiho-geometrie sacra ca aceasta era kali-yuga este la sfarsit, acum, la finele lui 2012, este calendarul hindus pe aceeasi linie cu cel mayas si nu numai. Cred la fel si aztecii si tibetanii si au inscrisuri stravechi despre asta. Referitor la vechile profetii, personal cred sincer ca multe s-au mai schimbat, ca nu se vor derula cum scrie acolo, in totalitate. Profetiile nu au stipulat vreodata de pilda ca se vor naste copii indigo, de cristal sau curcubeu, spirite foarte inalte, iesite demult din roata reincarnarilor si care au venit la aceasta intrupare de buna voie, doar ca sa ajute, trimisi ai lui Dumnezeu. Aceasta se numeste dispensa divina ca sa ajute omenirea si sa nu permita antichristului sa puna stapanire pe tot ce misca si mai exista si altele. O alta dispensa divina importanta este ca nu mai sunt permise dezastre nucleare, sunt controlate si contracarate inca inainte de a incepe. Exemple recente avem cu racheta coreeana, avem cu repeziciunea cu care a revenit natura, care de regula ramane sumbra pe durata unor zeci de ani si de asemeni functionarea normala la japonezi. Este limpede ca forte nevazute actioneaza spre binele omenirii si nu este obligatoriu ca noi sa vedem efectiv aceste lucrari. Referitor la nave spatiale sa fiu iertata, am filme cu ele. In aceasta vara am fost in Retezat. Le vezi zburand precum elicopterele, foarte aproape, complet silentioase, in fiecare seara. Ce ar trebui sa cred, ca avem ceva laboratoare de cercetare prin munti, in care noi romanii facem cine stie ce produse sofisticate pe care nu le stie nimeni, care apoi sunt scoase la zbor? Ii respect foarte mult pe Sfintii Parinti si pe marii nostri preoti si calugari de la care cu adevarat ai ce invata. Din pacate, in anumite privinte exista anumite limitari pe care biuserica le impune, dar asta nu poate insemna ca sunt conforme cu realitatea. Vor veni vremuri cand multe informatii ce sunt servite de mii de ani, vor fi complet rasturnate, pentru ca vor iesi la suprafata dovezi de necontestat si multe dintre ele se ascund prin pamanturile noastre romanesti, de aceea suntem atat de supervizati in mod subtil, desi nimeni nu recunoaste ca o face. Vom trai si vom vedea. Pace si Iubire!

      Ștergere
    4. Potrivit tradiţiei hinduse, omenirea există pe durata a 14 cicluri mari (manvantare), iar ansamblul lor este numit kalpa. Fiecare ciclu din cele 14 are 4 perioade (yuga): satya-yuga, treta-yuga, dwapara-yuga, kali-yuga. Actuala omenire corespunde celui de al 7-lea ciclu. Actualmente ne aflăm în ultima perioadă a celui de al 7-lea ciclu, cea de a patra, kali-yuga, care a început cu mai bine de 6.000 de ani în urmă. Mai exact, ne află în perioada extremă a lui kali-yuga. Durata celor 4 yuga este diferită şi este în proporţie descrescătoare (cea a numerelor 4, 3, 2, 1). Kali-yuga e cea mai scurtă perioadă. Se cunoaşte durata lor, dar nu şi data de pornire a ciclului. Durata celor 4 este în proporţie descrescătoare pt. că pe parcursul ciclului timpul se derulează cu o viteză mereu sporită. Accelerarea duratei se accentuează în ultimele perioade ale ciclului (acum evenimentele se desfăşoară cu o viteză mult mai mare, necunoscută epocilor trecute). La final, în urma contracţiei progresive, timpul se va reduce la o singură clipă şi atunci durata va înceta să existe. Va fi finalul kali-yuga şi al celui de al 7-lea ciclu din kalpa. Finalul ciclului înseamnă deci finalul timpului, dar şi finalul actualei lumi corporale (timpul fiind o condiţie determinantă a existenţei corporale). Aşadar în ultima clipă a ciclului ne vom afla în afara lumii corporale, şi anume, în modalităţile extra-corporale, subtile a lumii noastre, care sunt de 2 feluri. O modalitate subtilă inferioară lumii corporale (în ea vor fi precipitate rezultatele negative ale ciclului) şi una superioară (în ea vor fi cristalizate rezultatele pozitive ale ciclului). Această discriminare a rezultatelor ciclului este simbolizată în creştinism de judecata de apoi. „Dreapta”, unde sunt aşezaţi „aleşii”, sau „Ierusalimul ceresc”, corespunde modalităţii subtile superioare. „Stânga”, unde sunt aşezaţi „damnaţii”, corespunde modalităţii subtile inferioare. Dar rezultatele pozitive ale ciclului vor fi transformate în „germenii” ciclului următor. În sensul că „Ierusalimul ceresc” va deveni „Paradisul terestru” al următorului ciclu, cel de al 8-lea, fiind începutul noului ciclu, începutul existenţei unei alte umanităţi, lumea corporală fiind „preschimbată”, primind o nouă existenţă („Am văzut un cer nou şi un pământ nou”). Aşadar, la începutul fiecărui ciclu din cele 14 umanitatea respectivă este cel mai aproape posibil de „starea primordială”, de spiritualitatea pură. Apoi, pe măsura derulării ciclului, a timpului, ea se îndepărtează treptat de ele, devenind inaccesibile umanităţii obişnuite. Deci succesiunea celor 4 „yuga” ale unui ciclu, adică derularea timpului, se face în sensul îndepărtării de polul spiritual al lumii noastre. De aceea ultima vârstă, kali-yuga, este numită de hinduşi şi „vârsta sumbră”. Acest lucru era cunoscut şi în tradiţia greco-romană, care recunoştea cele 4 perioade (a se vedea Hesiod), sub nume ce reflectă tocmai îndepărtarea de centrul spiritual: „vârsta de aur”, de „argint”, de „aramă” şi de „fier” (se regăsesc şi în basmele noastre: pădurea de aur etc). Ultima vârstă este numită „sumbră” sau de „fier” pt. că în ea se manifestă posibilităţile inferioare ale ciclului, culminând, la final, cu cea mai rea dintre toate, care va fi instaurarea unei spiritualităţi „răsturnate”, „pe dos”, adică o contra-spiritualitate, o contra-tradiţie. Este ceea ce creştinismul numeşte „domnia lui antihrist”, a „profetului mincinos”. Aceasta va precede cu puţin finalul ciclului, finalul lui kali-yuga (în limbaj creştin „domnia lui antihrist” precede obligatoriu „ziua Domnului”, „parusia”). Aşadar, pentru acest ciclu, pentru această umanitate „vârsta de aur”, spiritualitatea pură, se situează în trecut, nu în viitor. Noua vârstă de aur se va instaura după finalul acestui ciclu şi va fi în raport cu noul ciclu (al 8-lea „manvantara”), cu o altă umanitate. „Profeţiile” care anunţă o dată de intrare a actualei umanităţi într-o „eră nouă” nu sunt conforme cu datele tradiţionale. Pentru actuală umanitate nu poate să urmeze altceva decât „domnia lui antihrist”. Denis

      Ștergere
    5. Conform profetiilor din vechime,inclusiv a Bibliei,precum si a unei logici corecte si precise fara speculatii fortate,cred ca aveti dreptate Domnule Denis!Eu de mai mult timp va spun pe blog ca reptilienii cu interpusii lor pamanteni iudeo-masonii conduc lumea,in curand imi veti da dreptate,din pacate.......Respect si stima.Sorin,Bucuresti

      Ștergere
    6. Daca analizati si profetiile sfantului Parinte Arsenie Boca,veti vedea ca nimic bun nu v-a urma pentru Romania si pentru lumea intreaga de altfel,ba din contra.....

      Ștergere
    7. Sincera sa fiu dragii mei, ramane de vazut. Cu adevarat nu stie decat Dumnezeu.
      Eu vin si va rog doar atat, documentati-va in acest domeniu, al stiintelor vedice, daca simtiti ca rezonati cu el, numai ca este obligatoriu sa culegeti informatii din cat de multe articole, opinii, pareri, ca sa va puteti forma voi una corecta. Am cautat un pic pe net sa vad daca gasesc undeva teoriile pe care eu le-am invatat de la maestrul meu de psihogeometrie sacra, care canta mantre pe zi, cred ca minim 4 ore, care a trait in Tibet o multime de ani, care umbla cu Bhagavad Gita in geanta peste tot pe unde merge. Ei bine am gasit, nu un articol ci mai multe, in care se vorbeste despre corelarea celor 4 yugas cu ciclul de 25920 de ani, sau de 24000 de ani in alte articole, insa vreau sa va fac trimitere la un articol in care veti vedea expus ceea ce imi spunea si maestrul meu, ca s-au strecurat niste greseli de interpretare astfel incat, s-a ajuns in Occident sa se inteleaga ca o o yuga dureaza de ordinul milioanelor de ani sau sutelor de mii de ani, in cazul kali-yuga se spune ca dureaza 432.000 de ani (si daca doar sase mii au trecut pana acum, cum spune Denis, atunci vai de capul nostru si al urmasilor urmasilor nostri), in conditiile in care toate aceste ere sunt de ordinul miilor de ani iar kali-yuga ar avea 1200 de ani pe varianta cu 24.000 de ani un ciclu si 432*3 = 1296 de ani pe varianta de 25.920 ani. Se pot citi acestea pe http://stiintaindieiantice.wordpress.com/yugas/stiinta-sacra-kaivalya-darsanam/. De asemeni va mai dau cateva pasaje extrase din cartea lui Rene Guenon, "Forme tradiţionale şi cicluri cosmice" si cu aceasta inchei acest comentariu:

      01. Fiecare Yuga este marcatã de o degenerescentã în raport cu cea care o precede. Fiecare Yuga este mai scurtã decât cea care a precedat-o (dupã modelul 10= 4 + 3 + 2 + 1).

      02. Suma 10 = 4 + 3 + 2 + 1 este numitã în hermetism problema inversã a “cuadraturii cercului”. Tetraktysul pitagorician 1 + 2 + 3 + 4 = 10 este numit în hermetismul occidental “circulatura cuadrantului”.

      03. Dacã durata exactã a unui Manvantara ar fi determinatã cu exactitudine, fiecare ar putea extrage deductii permitând prevederea anumitor evenimente viitoare. Or, nici o traditie ortodoxã nu a încurajat vreodatã cercetãri prin intermediul cãrora cineva sã ajungã sã cunoascã viitorul într-o mãsurã mai mult sau mai putin exactã, acest tip de cunoastere având mai multe inconveniente decât avantaje veritabile.

      04. Dupã surse hinduse, durata unui Manvantara este de 4320 (adicã 360 x 12), repartizatã astfel: Krita-Yuga – 1728, Satya-Yuga – 1296, Treta-Yuga – 864, Kali-Yuga – 432. Însã sensul exact al acestor cifre rãmâne obscur.

      05. Baza principalã a perioadelor cosmice este durata de 25920 de ani, adicã perioada astronomicã a precesiunii echinoxurilor. [Conform definitiei, precesiunea echinoxurilor este o miscare conicã foarte lentã efectuatã de axa de rotatie a Pãmântului în jurul unei pozitii medii, datorate atractiei gravitationale a Soarelui si a Lunii asupra zonei ecuatoriale a planetei.] Deplasarea punctelor echinoxiale este de un grad la fiecare 72 de ani. Numãrul de 72 este un submultiplu al lui 4320 (72 x 60), iar 4320 este un submultiplu al lui 25920 (4320 x 6).

      Pace si Iubire!

      Ștergere
    8. Cu Parintele Arsenie Boca comunic personal. Vremea aceea se cam apropie de sfarsit. Daca ai citit cartea lui Radu Cinamar, "Viitor cu cap de mort", Parintele Arsenie Boca le-a spus celor ce l-au intalnit in 1986, ca dupa ce va avea loc o descoperire epocala in Muntii Bucegi, ceea ce s-a intamplat in 2004, doar ca se tine in ascuns, putini stiu despre asta, la cativa ani mai tarziu se vor instala 3 ani si jumatate de viata tare amara pentru poporul roman. 3 ani si jumatate nu mai mult. Personal, consider ca aceasta perioada a inceput cam pe la jumatatea anului 2009, iar acum ar cam trebui sa se incheie. Vor iesi la suprafata foarte multe secrete ascunse in pamanturile romanesti, pentru ca asa este Planul Divin si vor deveni publice, pentru toata lumea. Daca ne uitam cu putin mai multa atentie in urma, acest plan deja a inceput sa se deruleze in acest sens. Pace si Iubire!

      Ștergere
    9. Buna seara tuturor,

      Am tot citit comentariile de mai sus, bazate pe fel si fel de teorii si cicluri, calcule si asa mai departe...
      Eu vreau sa spun doar ca acele vremuri sant aproape si le vom trai vrand ,nevrand, sunt foarte multi cei ce cunosc acest lucru, singura diferenta va fi ca lucrurile se pot petrece in alt mod decat a vazut Sfantul parinte Arsenie Boca, Sfantul.parinte Cleopa si altii pe care nu ai cunoaste nimeni si care au spus si au scris aceleas lucruri, inca de pe vremea inainte de 89 si ei si familiile lor au suferit pentru asta .
      Multe din tot ce au scris Sfintii nostri Parinti sunt scrise in Sfanta Biblie, iar altele au fost transmise prim comunicare Divina, exact ca prietena noastra Ashtara.
      Pace si iubire tuturor!
      Lucian Raicu

      Ștergere
    10. Durata de 25920 de ani este durata de deplasare a stelei polare de-a lungul unui cerc, numită de astronomia modernă „ciclul precesiei echinocţiilor”. Potrivit doctrinei hinduse, actualul manvantara (al 7-lea) durează 64.800 de ani. Iar sattya-yuga a durat 25.920 de ani, treta 19.420 ani, dwapara 12960 ani şi kali-yuga va dura 6.480 ani. Durata kali-yuga este a 10-a parte din durata ciclului mare (manvantara). Se spune că fiecare yuga are diviziuni şi că ultima diviziune a kali-yuga a început în anul 1877. Întreaga kali-yuga este descrisă ca o perioadă a întunecării spirituale, în raport cu precedentele 3 perioade. Dar în cadrul kali-yuga lucrurile se agravează începând cu sec. 14, la început în Europa occidentală. De la această epocă începe să se formeze, în cadrul civilizaţiei creştine medievale, o mentalitate anti-religioasă, anti-tradiţională, care treptat devine predominantă şi astfel se formează o civilizaţie „laică”, civilizaţia noastră modernă, diferită de toate civilizaţiile anterioare, care cu toate au avut un caracter tradiţional (religios). În cadrul civilizaţiei moderne are loc o accelerare a întunecării spirituale, ajungând la perioada materialismului, când orizontul mental este redus iremediabil la lumea corporală. Şi astfel omul este închis în domeniul corporal iar comunicarea cu domeniile superioare este întreruptă. Dar nu acesta este stadiul final al întunecării spirituale, pentru că acestui stadiu îi urmează ceva incomparabil mai grav, acel ceva pentru care kali-yuga este numită şi „vârsta sumbră”. La această perioadă extrem de gravă se referă toate formele tradiţionale. În tradiţia islamică se spune că în apropierea sfârşitului de ciclu vor pătrunde în lumea noastră hordele devastatoare ale demonilor „Gog şi Magog”. În acelaşi sens tradiţia hindusă vorbeşte despre demonii Koka şi Vikoka. La fel, tradiţia chineză spune că se vor produce fisuri în „marele zid” care protejează lumea noastră de pătrunderea influenţelor malefice din domeniul subtil inferior („tenebrele exterioare” în catolicism, „întunericul cel din afară” în ortodoxie). Nu mai vorbesc de tradiţia creştină, cu Apocalipsa Sf. Ioan. Deci pericolul provine de la aceste forţe inferioare de ordin subtil („demonice”, „malefice”, „infernale”), care depun eforturi pentru a invada lumea noastră. De aici caracterul sumbru al kali-yuga. Aceste influenţe subtile inferioare sunt forţe de subversiune, adică se substituie influenţelor superioare, de ordin spiritual. Astfel, iau aparenţa acestora (le contrafac) şi le iau locul, aspecte subliniate perfect de doctrina creştină. Astfel Sf. Pavel arată că „antihristul” încearcă „să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu” (II Tes, 2;4), iar Hristos Însuşi vorbeşte despre „urâciunea pustiirii” care se va aşeza în „locul cel sfânt” (adică se va substitui spiritului printr-o acţiune de subversiune). Deci pericolul următoarei perioade a kali-yuga constă în a cădea în capcana acestei subversiuni, adică în a considera spirituale tocmai forţele subtile inferioare, în a lua drept spiritualitate produsul acestor forţe inferioare şi astfel în a face un cult pentru ele. Pericolul este deci constituirea unei spiritualităţi inversate, pe dos, a unei false religii, în spatele căreia se vor afla tocmai forţele cu cel mai mare grad de inferioritate din ordinea cosmică, care sunt tocmai inversul adevăratelor forţe spirituale. Sf. Pavel spune în acelaşi text că vom avea de a face cu o „lucrare de amăgire”, de înşelare, de o asemenea intensitate încât să îi înşele chiar şi pe „cei aleşi”. Aşadar, „domnia lui antihrist” nu va fi numai o perioadă de absenţă a spiritualităţii, a religiei, ci o perioadă de contrafacere a lor, perioada unei spiritualităţi inversate, a unei religii pe dos. Această subversiune este exprimată în limbaj teologic sub forma că „satan este maimuţa lui Dumnezeu” şi că se arată ca „înger de lumină”. Iar textul evanghelic avertizează că acţiunea acestor influenţe inferioare „va fi însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase şi de amăgiri nelegiuite”. Denis

      Ștergere
    11. "Lucrurile se pot petrece in alt mod decat a vazut Sfantul parinte Arsenie Boca,Sfantul parinte Cleopa si altii..."spune Dl. Raicu.Sa intelegem ca lucrurile se pot petrece altfel de cum este scris in Apocalipsa lui Ioan,in Noul Testament?

      Ștergere
    12. In curand voi publica un articol despre o alta viziune asupra Apocalipsei a Sf.Apostol Ioan. Propun sa reluam discutiile dupa aceea.

      Denis, tot nu reusesti sa ma convingi ca era kali-yuga nu a inceput acum 6480 de ani si ca acum se sfarseste. Dupa parerea mea cea mai neagra perioada a spiritualitatii a fost in timpul invaziilor barbare, mai apoi in timpul Inchizitiei, in timpurile in care Sfintii Martiri erau omorati in moduri samavolnice. Dupa aceea multe pasaje din biblie au fost modificate sau scoase de catre Sinodul Grec, pe la 1600, pasaje care se refera la reincarnare si la multe altele. Simplul fapt ca oamenii au fost indemnati sa creada ca au o singura viata, ba mai mult ca sunt singuri in Univers, reprezinta niste mari minciuni, unele care au produs un mare rau omenirii, pentru ca oameni care au patit numai lucruri rele in aceasta viata, au ajuns in cele din urma sa il nege pe Dumnezeu, pentru ca nu inteleg de ce li se intampla toate astea, pentru ca ei considera ca au facut numai bine si nu merita o astfel de viata. Daca ar avea notiunea platilor karmice, ar putea suporta mult mai usor tot greul. Pe de alta parte, cel putin religiile crestine sunt deja intoarse pe dos de niste sute de ani, religii in care se vorbeste despre un Dumnezeu manios si razbunator si la fel despre Iisus. Este total lipsit de logica si asta se vede ca incepe sa se repare in vremurile pe care le traim. Apoi toate artefactele ce incep sa iasa la iveala, in ultima vreme din ce in ce mai mult si mai ales pe teritoriul tarii noastre, dovedesc inca o data in plus ca Dumnezeu doreste sa iasa la suprafata adevarul, sa ridice valul de pe ochi.
      Oricum Denis, eu iti multumesc sincer, pentru ca prin cele ce ai scris, ce demonstreaza limpede pentru oricine ca nu poate veni de la un om de rand care stie doar ca 2 si cu 2 fac 4, chiar daca fiecare dintre noi interpretam un pic diferit, avem optici diferite, sunt convinsa ca ai impulsionat niste cititori sa mai afle si altele, le-ai daruit cunoastere suplimentara, le-ai dat acces catre a-si dori sa stie si mai mult si sunt sigura ca vor cerceta. Este si aceasta o cale de lumina catre Dumnezeu, si anume a planta si a uda setea de cunoastere si binecuvantati sa fie acesti deschizatori de drumuri! Pace si Iubire!

      Ștergere
    13. Eu cred ca Dl. Denis are dreptate afirmand ca traim cea mai neagra perioada a spiritualitatii acum,in zilele noastre si ca va urma si mai rau.....Este prima data in istoria de 2000 de ani, in aceste timpuri,cand ne vor "cipui"pe toti,nu cu forta ci sub diferite pretexte(pasaport biometric,carte de identitate electronica,card de sanatate,etc.,,,)si astept cu mare curiozitate anuntul disparitiei banilor fizici si inlocuirea lor cu banii "virtuali"pe carduri....Din acel moment(care nu este prea departe)se poate spune ca am intrat in linie "dreapta"spre Apocalipsa,adica Guvern Mondial,Religie Unica,sclavie totala si absoluta,control total,etc.....Adica domnia Diavolului pe Pamant prin interpusii sai pamanteni,iudeo-masonii.....

      Ștergere
    14. Cu plăcere, Ashtara. Mulţumesc pt. aprecieri. Chiar dacă se cunoaşte durata celor 4 yuga, nu se poate face un calcul pentru data finalului dacă nu se cunoaşte data când a început ciclul. Iar eu unul nu o ştiu. Însă nu cred că finalul kali-yuga este atât de aproape, pentru că am în vedere datele tradiţionale referitoare la acest final, acele „semne ale vremurilor” din Evanghelie. Conform lor, finalul e caracterizat de „domnia lui antihrist”, care va lua aparenţele unei tradiţii/religii dar care va fi în realitate o religie „pe dos”, o” contratradiţie”. Şi încă nu s-a ajuns la acest moment, dar nici prea departe nu poate fi, pt. că în prezent se petrec multe lucruri care par a pregăti formarea unei „contratradiţii”, a unei spiritualităţi răsturnate. Sunt lucruri care urmăresc să contrafacă ideea de tradiţie, de religie, de spiritualitate. Inclusiv prin a prezenta idei pur moderne ca fiind tradiţionale, ca aparţinând unor forme tradiţionale. Cred că este şi cazul ideii „reîncarnării”. Se consideră în mod greşit că ea aparţine tradiţiei hinduse. În realitate, textele hinduse afirmă expres că o fiinţă nu poate parcurge de două ori aceeaşi stare de existenţă; astfel, o fiinţă care a fost om, după moarte nu mai poate reveni la o existenţă individuală în lumea noastră, ci obligatoriu la o existenţă individuală aparţinând unei alte lumi, din domeniul manifestării subtile. Deci concepţia reîncarnării nu e hindusă şi nu e tradiţională în general, fiind o invenţie apărută în mediile socialiştilor germani din sec. 19, ca să explice inegalitatea condiţiilor sociale. La fel noţiunea de „karma” este o invenţie modernă şi nu are nimic tradiţional. În hinduism karma înseamnă în sens larg acţiune şi în particular acţiune rituală. Concepţia modernă de karma a rezultat din înţelegerea greşită a noţiunii hinduse de „apurva” (teoria acţiunilor şi reacţiunilor concordante), noţiune care nu are nicio conotaţie morală (de merit, păcat, pedeapsă, răsplată etc). Nici concepţia despre „extratereştrii” nu se regăseşte în vreo formă tradiţională cunoscută. Dar asta nu înseamnă că aceste tradiţii afirmă că suntem singuri în univers: ele se bazează tocmai pe acţiunea unor elemente „non-umane”, de ordin spiritual („harul”, „îngerii”). Ba în unele este vorba şi despre elemente de ordin subtil/psihic benefice (djini în islam, zânele în tradiţia românească, nimfele, muzele în tradiţia greco-romană etc), dar şi malefice (forţele demonice, asura la hinduşi etc). Aceste trei concepţii: reincarnare, karma, extratereştrii nu sunt tradiţionale, sunt pur moderne. Şi sunt tocmai genul de elemente din care se tinde să se creeze o nouă tradiţie/religie (şi chiar sunt deja un fel de „dogme” pentru mulţi), care nu poate fi alta decât acea falsă tradiţie de la finalul lui kali-yuga, cu privire la care ne avertizează toate profeţiile cu adevărat tradiţionale, inclusiv Apocalipsa Sf. Ioan. Aştept articolul tău pe tema asta. Şi dacă se iveşte ocazia pot prezenta textele şi concepţiile hinduse care exclud ideea „reîncarnării” şi ideea modernă de „karma”. În ce priveşte problema „extratereştrilor” repet că eu unul nu am găsit niciun reper în doctrinele tradiţionale (creştinism, islam, hinduism etc). Nu îmi este cunoscută acea modificare a Bibliei de la 1600. Denis

      Ștergere
  2. Buna Seara Ashtara,

    Sti Steaua ta m-a inspirat sa scriu urmatoarele versuri:
    Steaua ce a rasarit/ Pe toti cu razele ei ne-a Ocrotit/Semn ca pe multi i-a protejat si i-a ghidat/Catre dumnezeu i-a Inaltat!
    Suntem in locul si momentul potrivit/Ca Steaua sa ne ridice si sa ne Inaltam/Alaturi de tine De Mine De Noi Toti/Pe Domnul Iisus Hristos sa intampinam/Sa primim Iubirea Lui Nemarginita/Si sa Auzim un glas ce spune----E Timpul!!!
    Sa Urmam
    CALEA ADEVARUL SI VIATA!

    Craciun Luminat si Plin De Bucurii!!
    Doamne Ajuta!

    Pace si Iubire Tuturor!

    Lucian Raicu

    RăspundețiȘtergere